Dit is hoe before & after foto's worden gemaakt

News door Emma

Word je ook weleens verleid door een reclame en de waanzinnige resultaten die je ziet op de before & after foto's? Niet zo gek, want de resultaten zijn altijd verbluffend. Helaas kun je deze foto's beter niet vertrouwen... In dit artikel zie je precies hoe before & after foto's worden genomen. Wat blijkt: met een paar slimme trucjes worden we allemaal belazerd.  En nee, het heeft niks te maken met Photoshop!

Een geweldig fitnessapparaat of een dieet dat ein-de-lijk werkt... Altijd verschijnen er reclames over producten die je heel slank zouden maken, zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen. Dat de producten écht werken, wordt bewezen door de before & after foto's. Zie je wel hoe groot het verschil is?! En zo worden we allemaal verleid om deze producten aan te schaffen.

Sitekem weet je ook wel dat er iets mis is met de before & after foto's. Het is ook allemaal te mooi om waar te zijn! En dat is het ook, zo blijkt uit het filmpje dat Buzzfeed heeft gemaakt. De website heeft vier mensen gevraagd om model te staan voor before & after foto's. 

In de video kun je precies zien hoe de foto's worden gemaakt. Met een paar kleine trucjes kun je al waanzinnige verschillen bereiken. Met de juiste belichting en flatterende poses zijn de voor & na foto's een wereld van verschil. Wow, dat dit zo makkelijk kan...

Bekijk de video om te zien hoe het precies in zijn werk gaat: 

Bedenk je dat dit maar twee kleine trucjes zijn... De foto's worden ook nog bewerkt om het verschil nog groter te maken. 

Wist je dat before & after foto's zo makkelijk gemanipuleerd kunnen worden? Ben je erdoor geschokt of had je het wel verwacht? 

Bron beeld: youtube