Lifestyle

De handigste beha-tips

Tegenwoordig is het helemaal trendy om je bh te laten zien bij je outfit. Toch is het niet altijd de bedoeling dat onze beha zichtbaar is onder onze kleding. Gelukkig bestaan er allerlei verschillende beha's die onzichtbaar zijn onder je kleding. Maar welke beha is waar handig voor? Girlscene heeft de handigste bh-tips voor je op een rijtje gezet. 

Balconette beha
Een balconette beha is een beha met laag uitgesneden cups en de schouderbandjes zitten verder van elkaar dan normaal. Ideaal als je een shirtje draagt met een lager decolleté. Deze beha geeft je borsten een volle, ronde vorm en zorgen voor een mooi decolleté.

Strapless beha
Een strapless beha is onmisbaar in je kledingkast. Je kunt je strapless beha niet alleen dragen onder een strapless top, maar is ook ideaal te gebruiken op andere manieren. Vaak zitten er aparte bandjes bij waardoor je ze kunt kruisen of er zelf bijvoorbeeld een halter beha van kunt maken.   

Push-up beha
Niet alle meiden zijn gezegend met een grote voorgevel, maar gelukkig bestaan er push-up beha's. Een push-up beha drukt je borsten naar boven en naar elkaar toe, waardoor ze groter lijken en je een prachtig decolleté krijgt.

Plak beha
Niet de meest comfortabele beha, maar wel soms handig. Als je een feestje hebt waarbij je een jurkje hebt waar eigenlijk geen enkele beha onzichtbaar is, dan is de plak beha een goede uitkomst. Deze beha blijft aan je borsten plakken, waardoor je geen bandjes op je schouders en rug hebt.

De T-shirt beha
Vaak heeft de T-shirt beha een 'padded' cup, waardoor je borsten mooier worden gevormd. De beha is vaak naadloos en heeft gladde cups en vaak geen kanten versieringen, waardoor ze ideaal zijn om onder strakke tops te dragen. 

Bandeau beha
Bij tops met laag uitgesneden schouders is een bandeau beha ideaal. Je hebt ze vaak in allerlei verschillende kleuren en patronen waardoor je ze precies kunt matchen bij je outfit.

Kleur
Als je eenmaal het geschikte model beha hebt gevonden, is het tijd om te bedenken welke kleur beha je nodig hebt. Onder donkere kleding maakt het misschien niet zoveel uit welke kleur beha je draagt, maar bij wit wordt het lastiger om een goede beha te vinden. Een huidskleurig model kan natuurlijk altijd onder een witte top, maar laten we eerlijk zijn, echt sexy is het niet. Je verwacht het misschien niet, maar een rode beha kun je prima dragen onder een wit shirt.   

Deze handige bh-tips mag je ook niet missen!

1. Naai de voorkant van een oude bh in een jurkje met een open rug.

2. Houd de bandjes van je bh bij elkaar met een paperclip. Ben je niet zo van de DIY-ideetjes dan bestaan er ook speciale bh-clips die je aan de achterkant van je bh kunt maken. 

3. Bh's kun je beter niet in de droger doen. Heb je toch snel die ene beha nodig? Doe hem in een slacentrifuge en je beha is binnen no time droog. 

4. Om te testen of je de juiste beha-maat hebt, kun je proberen om je hand aan de achterkant van je beha te doen. Als je maar twee vingers achter je beha kunt krijgen dan is je beha te strak, maar als je zelfs een vuist achter je beha kunt doen dan is de omvang te groot.

5. Berg je beha's op door ze aan een hanger te hangen met het 'middenstukje' over de hanger. Zo blijven je beha's het beste in model.

6. Er is niets zo irritant als een kapotte beugel in je beha. Deze kun je eenvoudig repareren. Naai het stukje van de beugel dat uit je beha komt zo goed mogelijk vast en doe hierna wat blanke nagellak over het plekje voor extra stevigheid. 

7. Is je beugel kapot, maar kun je echt geen andere beha aandoen? Knip dan een stukje van een inlegkruisje af en plak deze op de plek waar de beugel kapot gegaan is.

Heb jij nog handige tips voor de juiste beha?

Beeld: istockphoto