Confronteer jezelf met je onzekerheden

News door Vivian

Zo'n 80 procent is niet tevreden over hun uiterlijk. Wij worden dagelijks gebombardeerd met gefotoshopte celebs en modellen. Deze wereld is niet reëel en ook onze Doutzen wordt bewerkt... Een paar volwassenen kregen de vraag wat zij graag zouden willen veranderen aan hun uiterlijk. De antwoorden liepen uiteen van ogen tot een voorhoofd. Daarna werd deze vraag ook aan een paar kinderen gesteld. De schattige antwoorden van deze kids gaven dit zelfbeeld een hele andere wending...  

Zestig procent denkt dagelijks negatief over hun uiterlijk. Als ze in de spiegel kijken is er altijd wel een minpuntje te benoemen. Tevens voelt ruim negentig procent zich niet op hun gemak door onzekerheden, waardoor ze bijvoorbeeld niet meer naar het strand willen of durven. 

In tijdschriften, op televisie en op internet worden wij geconfronteerd met celebs en modellen die van top tot teen gefotoshopt zijn. Het resultaat? Wij denken dat wij er net zo uit moeten zien en moeten voldoen aan deze onmogelijke rolmodellen. Toch is dit vaak gefotoshopte ideaalbeeld vaak onmogelijk en totaal niet haalbaar. En willen we dat eigenlijk wel? Moeten we niet gewoon blij en tevreden zijn met onszelf?

Wat zou jij aan je uiterlijk willen veranderen?Probeer dezevraag eens voor jezelf te beantwoorden en confronteer jezelf met de antwoorden die de volwassenen mensen ook beantwoord hebben in de video. Luister daarna goed naar de antwoorden van de kinderen die dezelfde vraag werden gesteld. Deze video is een herinnering aan onze geboorte en jeugd waar we ons totaal geen zorgen maakten om ons uiterlijk. 

*Deze percentage komen uit een onderzoek van Mama-mia. 

Wat zou jij aan je uiterlijk willen veranderen? En zijn je gedachten na het bekijken van deze video veranderd? 

Bron: Mama-mia