Beauty

Welke laagjes passen bij jouw haar?

15

Laagjes in het haar kan veel voor je hele kapsel doen, maar wist je dat je laagjes op ontelbare manieren kunt knippen? Ieder 'soort' heeft een ander doel. En die doelen zet Girlscene allemaal op een rijtje zodat je de volgende keer in de stoel van de kapper precies weet wat voor soort laagjes je wil! Ben je benieuwd naar welke laagjes bij jou passen? Lees dan snel verder.

Het ene meisje heeft een volle bos met haar, terwijl het andere meisje dunner haar heeft van zichzelf. Wat voor haar je ook hebt, door de juiste lagen in het haar te knippen ziet je kapsel er vaak een stuk beter uit!

Voor dun haar
Meiden met dun haar die hun lokken optisch dikker willen maken kunnen om het volgende vragen bij de kapper:
- geen lagen
- blunt
Geen lagen
Draag je jouw haar graag steil en wil je het dikker laten lijken? Vraag dan juist niet om lagen. Recht geknipt, stomp haar dat ergens eindigt tussen de kin en de schouder is hiervoor perfect. 

Blunt
Blunt geknipt haar is perfect voor meiden met fijner haar dat langer is. Het haar wordt niet rechtoe rechtaan geknipt en daarom is het perfect om het steil of met een slag te dragen. Dit kapsel is universeel en echt een bloggers hair do. Dat is niet eens zo gek, want het staat namelijk bijna iedereen goed. 

Laagjes in haar
Voor 'uitgegroeid' haar

Laat je jouw korte coupe uitgroeien omdat je jouw haren liever langer hebt? Vraag dan om korte lagen. Korte lagen betekent dat er niet veel verschil zit in de lengte tussen de lagen die na elkaar volgen. Bovendien geeft het een subtiele look.

 

Voor 'bewegend' haar
Voor wie haar wil dat lekker rondzwiept en daarom 'bewegend' is, zijn de volgende laagjes geschikt:
- klassieke lagen
- ruige lagen

Klassieke lagen
De klassieke lagen zijn echt perfect voor meiden met normaal tot dik haar. Niet te veel textuur, in een klassiek model geknipt en met subtiele lagen. Je ziet niet veel van de lagen. Alleen de plukken rondom het gezicht zijn wat korter zodat het mooi valt. Dus houd je van het haar van Lauren Conrad en Kim Kardashian? Dan is dit voor jou.

Ruige lagen
Kan je niet veel met een klassieke look en houd je meer van edgy? Ga dan voor ruigere lagen. Dit geeft je haar lekker veel textuur, omdat het in de meeste gevallen met een mesje wordt gesneden. Ideaal voor meiden die een pony hebben! Pas wel op als je droog of pluizig haar hebt, dan is deze methode niet het beste voor jouw haar. Jennifer Lopez rockte deze look. Dit is ons favoriete product als je droog of pluizig haar hebt!

Voor te dik haar
Sommige meiden hebben zoveel haar dat het te dik en te zwaar is. Ook daar zijn oplossingen voor! Ondanks dat je dik haar hebt wil je wel graag volume en een undone look. Vraag de kapper om het haar uit te dunnen om het textuur in het haar te bevorderen. 

Heb jij juist recht haar dat super zwaar is? Vraag dan of de kapper de punten uitdunt en subtiele lagen knipt die niet te grof ogen.


Voor haar met slag

Als je houdt van een boho stijl à la Lily Aldridge moet je gaan voor lange lagen. Lange lagen betekent dat de afstand tussen de kortste laag en de langste/laatste laag groot is. Dit kapsel is voor veel meiden een goede keuze. Het maakt namelijk niet uit of je fijn (maar veel) haar hebt, of dat je haar juist normaal tot dik is. Het staat trouwens wel het mooiste bij meiden die van zichzelf een slag in het haar hebben. 

Wat voor laagjes heb jij in je haar?

Bron: The Beauty Department, Allure | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

15 reacties

 • 4 jaar geleden soynienke

  volgens mij heb ik lange lagen :p

 • 4 jaar geleden ♥LOVE♥

  Ik heb nu laagjes maar het moest van mijn ouders (vraag niet waarom -.-) ik vind geen laagjes mooier

 • 4 jaar geleden sharon

  Snel en makkelijk geld verdienen

  https://www.cash4ladies.nl/aanmelden.php?ref=70121

  Mijn hoogste uitbetaling ooit was 100 euro

 • 4 jaar geleden Musia Mwankumi

  en voor krullen?

 • 4 jaar geleden NEZ

  Niet je haar uitdunnen mensen, krijg je alleen maar pluis haar van. Verder wel leuke tips!

 • 4 jaar geleden LouderLove

  Het uit laten dunnen van je haar vind ik zo'n onzin.. Echt veel te zonde.. Wees trots op je dikke haar veel mensen zijn er jaloers op. Ik heb zelf super dik haar en ik haatte het altijd totdat ik doorhad dat heel veel mensen zelfs extensions namen om hetzelfde effect te bereiken.

  Een vriendin van mij heeft toen haar haar uit laten dunnen en het zag er veel minder mooi uit.

 • 4 jaar geleden Yara

  En voor krullen?

 • 4 jaar geleden Harpoon

  Ik wil korte lagen.

 • 4 jaar geleden realitea

  ik heb klassieke laagjes denk ik haha

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  Ik heb heel dik zwart haar, ik durf het niet in lagen te knippen en ik durf geen pony te nemen, maar ik wil er wel wat mee doen..

 • 4 jaar geleden Fee

  Dat is jennifer lopez niet.

 • 4 jaar geleden Legallyblonde

  Ik vind dat blunt zo mooii ♥ Maar me haar is eindelijk net lang dus weetnie of ik dat durf te doen ;p

 • 4 jaar geleden Roww

  Ik heb vaak laagjes gehad maar vond t elke keer lelijk, laat t nu maar gewoon zo xd

 • 4 jaar geleden The style kitten

  Mijn haar is alleen geschikt voor blunt al is dat wel cool

 • 4 jaar geleden famkeyay

  Oh god, toen ik laagjes nam ging m'n haar enorm krullen!

 1. 1