Beauty

How to: chic haar zonder föhn

Voor alle meiden die het lastig vinden om hun haar te föhnen met een borstel is deze how to i-de-aal. Waarom? Je krijgt geen lamme armen en door de stappen van deze tutorial te volgen creëer je chic haar waar je geen föhn voor nodig hebt! Perfect voor feestelijke dagen. Klik snel verder om te zien hoe Girlscene's Renée het chique kapsel maakt met behulp van een grote krultang.

Dit chique kapsel is geschikt voor meiden met half lang tot lang haar. Om deze hair do te maken heb je verschillende dingen nodig:
- grote krultang (1 1/4e inch of groter, dat is 30 mm of groter)
- borstel
- klem
- schuifspeldjes of clips
- heat protection
- haarspray
- optioneel: mousse

Laten we beginnen!

Stap 1: Borstelen
De eerste stap is om het haar goed door te borstelen. Dus pak je borstel of kam erbij en zorg dat je haar volledig klitvrij is.

Stap 2: Voorbereiden
Heb je nat haar? Zorg dan dat het compleet droog is voordat je met de krultang aan de slag gaat. Je wil je haar niet beschadigen natuurlijk. ;-) Wil je dat je kapsel goed blijft zitten? Breng dan een ruime hoeveelheid mousse aan in de lengten van het haar en droog het met een föhn (en borstel). Maar omdat dit een how to is zonder föhn laten we deze stap achterwege. Vergeet niet om een product in je haar aan te brengen dat het beschermd tegen de hitte van de krultang.

Stap 3: Haar verdelen
Verdeel nu het haar grofweg in twee delen: onder en boven. Je begint namelijk met de onderkant van het haar. Het bovenste deel zet je vast met een grote klem, want daar hoef je op dit punt nog niet mee te werken.

Stap 4: Krullen
Nu begint het echte werk! Neem een flinke pluk haar - je krult twee à drie plukken haar aan de onderkant - en rol de krultang er horizontaal in richting de hoofdhuid toe. Houd de krultang maximaal tien seconden vast en laat daarna de krul in je handen vallen. Optioneel: laat de krul koelen door het vast te pinnen. 

Stap 5: Herhaal
Na de onderste laag neem je de bovenste laag met haar. Die laag verdeel je wederom (horizontaal) door de helft. Zet de rest vast en begin met krullen.


Wanneer je begint aan de plukken die om je gezicht vallen is het belangrijk dat je de complete pluk (dus aan de linker- en rechterkant van de scheiding) om de krultang draait. Je draait het wederom tegen de klok in richting hoofdhuid.

Stap 6: Verwijder schuifspeldjes
Als het haar eenmaal koel is kun je de schuifspeldjes of clips verwijderen. Begin met de onderste plukken en werk naar boven. Deze stap is niet van toepassing als je geen schuifspelden of clips hebt gebruikt. ;-)

Stap 7: Schud los
Schud het haar los zodat de krullen meer een slag worden. Haal te dikke plukken uit elkaar en woel je handen door het haar om het kapsel minder stijf te maken. 

Stap 8: Haarspray
Tot slot een heel belangrijke stap: haarspray. Gebruik een strong hold haarlak en spray het van 30 centimeter afstand in het haar. 


Et voilà!

Wat vind jij van dit kapsel? Ga je het zelf proberen?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved