20 dingen die meiden met een unieke naam herkennen

Lifestyle door Thari

Vroeger noemden ouders hun kinderen gewoon Henk, Jan of Truus. Tegenwoordig is dat wel anders. Ouders doen steeds meer moeite om een unieke naam voor hun kind te bedenken. Hierdoor ontstaan soms de meest bijzondere creaties. Vooral bij sterren zijn unieke namen populair. Vlinder, Bloem, Apple of Pirate, je kunt het bijna zo gek niet bedenken. Een unieke naam is misschien leuk, maar niet altijd even handig. Meiden met een bijzondere naam herkennen deze dingen zeker!

1. Het verbaast je telkens weer dat mensen die je al minstens twee jaar kennen het nog steeds voor elkaar krijgen om je naam verkeerd te schrijven. 

2. Je bent blond, hebt een Hollandse achternaam, je ouders zijn Nederlands en spreekt vloeiend Nederlands. Hollandser kan bijna niet. Toch vragen mensen zich nog af of je wel Nederlands bent. Alleen omdat je een naam hebt die ze niet iedere dag horen.

3. Als mensen horen hoe je heet vragen ze vaak hoe je ouders op je naam gekomen zijn. Of nog erger, ze vragen waarom ze je die naam hebben gegeven. De mensen die dat vragen denken schijnbaar dat het een straf is dat jij een unieke naam hebt. Meestal vervolgen ze het gesprek met de vraag of je broers en zussen óók zo'n vreemde naam hebben.

4. Je wilde vroeger graag een sleutelhanger met je naam, maar jouw naam zat er nooit tussen.

5. Je wordt vaak aangesproken met "Ja, jij daar!" of "Uh, hoe heet je ook alweer", in plaats van met je eigen naam.

6. Je ziet er altijd tegen op als je je ergens moet voorstellen. Je weet bijna zeker dat je je naam drie keer moet spellen. 

7. Als je ziet dat iemand een naam probeert op te lezen, maar niets zegt omdat hij niet weet hoe hij het moet uitspreken, dan weet je al zeker dat het om jou gaat.

8. Ondanks het acht keer spellen van je naam presteren mensen het nog steeds om je naam verkeerd te schrijven.

9. Je begint automatisch je naam te spellen als mensen vragen hoe je heet.

10. Als iemand je naam in één keer goed schrijft ben je heel blij, terwijl dit voor andere mensen de normaalste zaak van de wereld is.


Bron

11. Je hebt het opgegeven om mensen te corrigeren wanneer ze je naam verkeerd spellen of uitspreken. 

12. Jij zult je kinderen of huisdieren nooit een unieke naam geven, omdat je niemand al deze ellende gunt.

13. Naar Starbucks gaan is een drama. Als je bestelt moet je minstens drie keer je naam zeggen en dan is het nog afwachten wat er omgeroepen wordt als jouw drankje klaar is. Het gaat altijd verkeerd, waardoor er een awkward situatie ontstaat met mensen die je aankijken en zich afvragen of je echt zo'n rare naam hebt.

16. Mensen vragen zich af of je geen spelfout hebt gemaakt in je eigen naam.

17. Je begrijpt niet dat mensen het een probleem vinden om een nieuw emailadres, Twitter- of Facebookaccount aan te maken. Jouw naam is altijd beschikbaar. 

18. Je hebt nooit een poging gedaan om jouw naam op een colaflesje te vinden.

19. Je bent soms jaloers op meiden die een 'gewone' naam hebben. 

20. Je krijgt vaak complimenten wanneer mensen voor het eerst je naam horen.

Lees hier over de gekste babynamen van celebrities. 

Ben jij blij met je naam? Wat vind jij het irritantst aan je unieke naam?