16 signalen dat je aan het bezuinigen bent

Lifestyle door Emma

Je hebt maar één doel: een goedgevulde bankrekening. Om dit doel te behalen moet je gaan sparen en dat gaat niet altijd over rozen. Opeens merk je dat je een stuk minder sociaal bent; nu je aan het sparen bent kun je niet zomaar naar Bagels & Beans en naar leuke feestjes. Ook zit je stiekem op de WiFi van je buurman en ben je per ongeluk een vegetariër geworden. Hier lees je nog meer signalen dat je aan het besparen bent. Het verandert je! ;-) 

1. Je ziet je vriendinnen minder vaak
Een sms'je van een vriendin: 'Kom je ook koffie drinken bij Bagels & Beans?' Het liefst wil je volmondig ja zeggen, maar sinds je aan het bezuinigen bent moet je er wel twee keer over nadenken. Je moet nu keuzes maken. Ga je voor dat kopje koffie of kies je toch voor avondeten? Ga je naar een feestje of wil je toch je huur betalen voor de komende maand? Tja, het gevolg is dus dat je sociale leven op een laag pitje staat. 

2. Je leeft op koolhydraten
Besparen is een lifestyle. Nu je een kleiner budget hebt, merk je ook dat je eetpatroon verandert. Leuk hoor, die gojibessen en ongezouten noten, maar weet je wel hoe duur dat is?! In plaats daarvan stop jij je vol met pasta, patat en pizza, want dat is nu eenmaal goedkoop.

3. Je gebruikt de WiFi van je buurman
WiFi nam je eerst nog voor lief, maar nu besef je je dat het een luxegoed is. Maandelijks gaat er namelijk een flink bedrag naartoe en als je buurman toevallig nog WiFi heeft zonder wachtwoord, dan weet je wel wat je gaat doen...

4. Je begint je kleding van drie jaar geleden weer te dragen
Bezuinigen en nieuwe kleding gaan natuurlijk niet samen. Shoppen is dan ook streng verboden. Je vermijd drukke winkelstraten en hebt al weken het logo van H&M niet gezien. Om niet elke dag in dezelfde outfit te verschijnen, moet je in je kledingkast duiken om oude T-shirts en jeans te vinden. Ach, op je nieuwe baantje weten ze toch niet dat je dat kledingstuk al drie jaar in je bezit hebt! 

5. Je weet niet meer waar 'echte' cola naar smaakt
A-merken komen er bij jou echt niet meer in. Elke cent verschil is een cent verschil. Coca Cola staat dan ook niet meer in jouw koelkast en in plaats daarvan kies je voor cola van het huismerk. 

7. Je houdt de app 'Reclamefolder' goed in de gaten
Sinds je aan het bezuinigen bent ben je een echte koopjesjager geworden. Je hebt de app 'Reclamefolder' geïnstalleerd en houdt hem nauw in de gaten. Jij mist geen enkele aanbieding meer! 

8. Je bent per ongeluk vegetariër geworden
Een biefstukje is hartstikke lekker, maar het prijskaartje dat daaraan hangt is niet echt geschikt voor jouw budget. Kip is ook een rib uit je lijf. Daarom houd je het maar bij groente en ben je per ongeluk vegetariër geworden. 

9. Je hebt minder make-up op
Make-up is duur. Elk product ligt al snel boven de €10 en dat kun je je nu niet meer veroorloven. Daarom gebruik je nu een stuk minder producten voor je looks. Als iets op is dan is het op. Het enige waar je nog geld aan wil besteden is mascara, met de rest kun je ook wel zonder. 

10. Je neemt je lunch mee
Een coffee & bagel to go hoort niet meer bij jouw nieuwe lifestyle. In plaats daarvan sta je braaf in de keuken je lunch te bereiden zodat je het mee kunt nemen naar school of werk. 

11. Je bent verdacht vaak thuis
Je bent vaker thuis dan ooit. Je gaat minder vaak naar verjaardagen (cadeautjes = geld), spreekt minder af met vriendinnen (buiten de deur eten = geld) en leuke uitstapjes doe je ook niet meer zo vaak (bioscoop, theater, stedentripje = geld). Daarom kies je steeds vaker voor het comfort van je eigen huis, ook leuk! 

12. Je hebt waardering voor dikke truien
Voorheen zette je de verwarming hoger, nu trek je gewoon een dikke trui aan om het warm te krijgen. 

13. Je zoekt opvallend vaak naar 'geldtips' op internet
Besparen is een kunst. Je moet de juiste tips weten om nog meer geld over te kunnen houden. B.O.E.G. (Baas Over Eigen Geld) staat vol met handige geldtips op het gebied van uitgaan, wonen, kleding, werk en telefoon. Klik hier voor een overzicht van alle tips. 

14. Je hebt ineens maar 5 minuten nodig om te douchen
Stond je voorheen met gemak een halfuur onder de warme douche, nu heb je maar vijf minuten nodig. Douchen ging nog nooit zo snel! Alles om de waterrekening laag te houden, toch? 

15. Je bent een stuk georganiseerder
Je administratie was eerst een chaos, maar nu je aan het besparen bent is dat wel anders. Je weet precies wat er elke maand in- en uit gaat en je weet inmiddels ook wat een kasboek is. Inzicht hebben helpt om een goedgevulde bankrekening te krijgen! 

16. Je verdiept je in andermans financiën
Je bent nog nooit zo geïnteresseerd geweest in de financiën van anderen. Voorheen wist je niet eens wat minimumloon was en wat normaal is om uit te geven, maar nu ben je volledig up to date. Hier kun je jouw financiële situatie vergelijken met die van leeftijdsgenoten zodat je weet waar je op kunt besparen. 

Wat doe jij om te bezuinigen?

*Dit is een gesponsord artikel