18 leuke activiteiten die niet veel geld kosten

Lifestyle door Redactie

Het eeuwige dilemma: ga je iets leuks doen of denk je aan je spaarpot en blijf je saai thuis? Leuke dingen doen en een goedgevulde bankrekening lijken niet samen te gaan... Althans, als je aan de 'traditionele' activiteiten denkt. Met een beetje creativiteit kun je echter zowel iets leuks doen als lief zijn voor je bankrekening. Denk aan een 'Bring your own toppings'-party en geocaching. Hier lees je nog meer activiteiten die niet veel geld kosten. 

1. Gek op eten, maar geen geld om uit eten te gaan? Organiseer een 'bring your own toppings'-party, een concept uit Amerika. Het is de bedoeling dat elke genodigde een eigen 'topping' meeneemt voor op de pizza. Je zou ze ook kunnen vragen om hun eigen pizzabodem mee te nemen. Het is wel slim om iedereen om een andere topping te vragen zodat niet iedereen hetzelfde meeneemt. 

2. Shop till you drop? Uhhh, niet zonder een lege bankrekening. Gelukkig is er wel een manier om aan nieuwe kledingstukken te komen zonder geld uit te geven, organiseer een kledingruilavond! Trommel een paar vriendinnen op en vraag ze om hun kleding mee te nemen die ze niet meer dragen. Gooi alle kleding op een hoop en kijk of er een pareltje voor jou bij zit. Een gezellige avond én een nieuwe garderobe: twee vliegen in één klap! 

3. Zin om uit te gaan, maar geen budget om ook maar een drankje te drinken? Organiseer een feestje waarbij de gasten hun eigen drinken mee moeten brengen. Dit is een redelijk standaard idee, om het iets specialer te maken kun je er een 'bring a stranger'-party van maken. Het is de bedoeling dat iedereen iemand meeneemt waar hij of zij normaal niet mee omgaat. Zo krijg je een leuke mix met mensen en ontstaan er misschien wel nieuwe vriendschappen. 

4. Ga een dagje naar een vlooienmarkt als je zin hebt om te shoppen, maar niet veel geld uit wil geven. Ook een goede plek om op zoek te gaan naar cadeautjes! Op de redactie zijn we gek op de Noordermarkt (maandag) en de IJ-hallen (zaterdag en zondag) in Amsterdam. 

5. Iedereen wordt blij van knuffelen met lieve dieren, dat is een feit. Het is vast behoorlijk lang geleden dat je met een ander dier hebt geknuffeld dan je huisdier, daarom is het een leuk idee om naar een (kinder)boerderij te gaan. Die lieve schaapjes en kalfjes... Ahhhh, wat is daar nu niet leuk aan? Bovendien kost het je helemaal niks! 

6. Weet je nog hoeveel plezier je vroeger had in knutselen? De meeste meiden knutselen nu nooit meer, maar waarom eigenlijk niet? Nodig een paar vriendinnen uit om een middag te knutselen. Als je zelf niet alle spullen in huis hebt, dan kun je vragen of iedereen iets meeneemt. Zet een pot thee en speel je favoriete CD van vroeger op om de middag compleet te maken. 

7. De natuur wordt vaak vergeten. Het is iets prachtigs en helemaal gratis! Maak bijvoorbeeld een boswandeling en geniet van de prachtige bomen en vogels die je ziet. Heb je een date? Samen met je lover naar de sterrenhemel kijken is de perfecte en meest romantische afsluiter! 

8. Organiseer een beautymiddag met je vriendinnen. Maak je eigen gezichtsmaskertjes met huis-tuin-en-keuken-ingrediënten (lees dit artikel voor een aantal recepten), lak jullie nagels met nagellak die jullie al hebben en maak elkaar op. (Gratis) plezier gegarandeerd! 

9. Als je sportief bent, dan kun je op verschillende sportscholen een gratis proefles nemen. Verschillende sporten proberen en niets betalen klinkt als een goede deal, toch? 

10. Vroeger was er niks gezelliger dan een slaapfeestje met vriendinnen. Leuk om dat weer eens te organiseren, nietwaar? Laat je vriendinnen films meenemen en speel truth or dare. Je hebt helemaal geen geld nodig om het gezellig te hebben! 

11. Ben je wel in voor avontuur? Dan moet je geocaching zeker proberen! Het is soort zoektocht naar schatten met behulp van GPS. Op www.geocaching.com kun je zien waar mensen bij jou in de buurt kleine schatten hebben verstopt. 

12. Speel toerist in eigen stad. Je woont er dan misschien wel, maar grote kans dat je nog lang niet alles weet en hebt gezien. Doe research voordat je de hort op gaat om te weten waar je naartoe kunt of laat je juist compleet verrassen. Neem je eigen eten en drinken mee zodat je hier geen geld aan hoeft uit te geven. Vergeet je fototoestel niet om de trip vast te leggen! 

13. Houd een fotoshoot met vriendinnen. Altijd leuk om een nieuwe profielfoto te scoren! Uiteraard ben je eerst nog wat tijd kwijt aan je haar, make-up en outfit zodat je geen filter nodig hebt ;-). 

14. Lees blogs. Het is gratis en de tijd vliegt als je het doet! Je hebt vast nog niet alle artikelen van Girlscene gelezen ;-). Geen tijd om je te vervelen en geld uit te geven!

15. Organiseer een spelletjesavond en speel oldschool spellen als Monopoly, Risk, Cluedo en Twister. Bovendien ontstaan er interessante gesprekken tijdens een potje Monopoly. En ook dit kost je helemaal niks!

16. Begin een scrapbook. Plak hier plaatjes die je inspirerend vindt, bonnetjes van een leuk uitstapje, mooie quotes of leuke foto's in. Als je beter bent met woorden dan kun je natuurlijk ook een dagbook beginnen. 

17. Nodig je vrienden uit en speel 'Ranking The Stars' om meer over elkaar te weten te komen. Het gaat als volgt: je stelt een vraag en iedereen 'ranked' de personen die meedoen. Als iedereen klaar is met ranken dan kan het toelichten van de antwoorden beginnen. Dit spelletje kan best confronterend zijn. Het is belangrijk dat je dit spelletje met een knipoog speelt. Een paar voorbeeldvragen waarop je elkaar zou kunnen ranken:
- Wie is de ideale schoondochter
- Wie maakt de meeste blunders?
- Wie is er het meest op de hoogte van de actualiteit?
- Wie weet er het minste van het oorspronkelijke kerstverhaal?
- Wie maakt er het snelst ruzie?
- Wie is het meest verlegen?
- Wie is het meest perfectionistisch?
- Wie zou er mee kunnen doen met een talentenshow?

18. Heb je een talent of een droom; kun je bijvoorbeeld erg goed sieraden maken, muziek maken of fotograferen? Dan kun je een eigen onderneming beginnen. De droom van Kimberly was bijvoorbeeld om op haar achttiende naar New York te verhuizen om fashion designer te worden. En dat is haar gelukt! Je leest het verhaal van Kimberly hier.

Nog meer tips nodig om te besparen? Neem een kijkje op B.O.E.G. (Baas Over Eigen Geld) voor meer handige bespaartips op onder andere uitgaan, eten, kleding, school en wonen. Klik hier.

Bron beeld: istock

*Dit is een gesponsord artikel