Topshop onder vuur door 'paspop met anorexia'

News door Emma

Lange benen en size 0... Nee, we hebben het niet over een Victoria's Secret model, maar over paspoppen. Topshop ligt onder vuur omdat hun paspoppen te dun zouden zijn. Een meisje uit Engeland met maat 34/36 heeft een foto gemaakt met zichzelf naast een paspop om zo aan te tonen hoe belachelijk dun de benen van de pop zijn. Mensen zijn woest. Topshop blijkt niet de enige winkel te zijn met dunne paspoppen...


De dunne paspop van Topshop

Vind jij dat kleding er altijd beter uitziet op de paspop dan op je eigen lichaam? Je bent niet de enige. Je kunt je afvragen of de paspoppen wel het figuur van een echt meisje representeren. Becky Hopper uit Engeland schrok toen ze naar de benen van de paspop in Topshop keek. Zo zien de benen van een echte vrouw er niet uit! Ze besloot een foto te maken met zichzelf ernaast om het verschil goed te kunnen laten zien. Becky heeft zelf maat 34/36. Deze foto heeft ze op Twitter gezet en binnen no time was hij duizenden keren geretweet.

Winkelketen Topshop ligt onder vuur door de foto van Becky. De foto heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt, het is duidelijk te zien dat de benen van de paspop veel te dun zijn. Mensen zijn woest op Topshop, dit is toch geen goed voorbeeld voor jonge meiden die daar hun kleding kopen?

Topshop is niet de enige winkel met dunne paspoppen. Primark kreeg eerder kritiek op de maat van hun paspoppen, op een foto van een klant is duidelijk te zien dat je de ribben van de paspop kunt tellen. Ook Glassons -een kledingwinkel uit Nieuw-Zeeland- kreeg een hoop boze mensen over zich heen door een foto van een magere paspop. 

De dunne paspoppen zouden meisjes geen realistisch beeld geven van hoe een lichaam eruit moet zien en sommige meisjes zouden misschien wel streven naar zo'n lichaam als de paspop. Tegenstanders zouden graag zien dat de paspoppen een realistisch figuur krijgen. 

Topshop heeft nog niet gereageerd op de kritiek. 


De dunne paspop van Primark


De dunne paspop van Glassons

Wat vind jij van Topshop's paspop? Vind je het te ver gaan? Of zouden meiden geen voorbeeld nemen aan het figuur van een paspop? 

Bron: buzzfeed, eonline
Bron beeld: twitter