Beauty

17 manieren waarop je een (lippen)balsem kan gebruiken

12

De winter staat ongeveer gelijk aan droge handen, droge lippen, droge huid, droog alles. Meh! Gelukkig zijn er zogenaamde 'multipurpose soothing balms', lekkere dikke balsems die super verzorgend zijn. Het voordeel? Deze balsems zijn op tientallen manieren te gebruiken. Naast dat velletjes binnen no time verleden tijd zijn, kun je de balsem ook voor andere doeleinden gebruiken. Lees maar mee!


Dr. PawPaw is zo'n balsem die je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Een tube van 25 ml kost €12,95

Balsems worden verpakt in kleine, slanke tubes. Perfect om mee te nemen in je tas bijvoorbeeld! Ook is zo'n tube ideaal om in een etui of make-up tasje te bewaren voor momenten waarop je het nodig hebt. Oh, en nog een tip: leg er één naast je bed zodat je het kunt aanbrengen voordat je gaat slapen. 

Maar waar kun je een balsem precies voor gebruiken? Voor de volgende dingen...

1. Lippenbalsem
Allereerst is een balsem zoals Dr. PawPaw of Elizabeth Arden Eight Hour Cream echt geweldig om te gebruiken als lippenbalsem. Dit werkt het hele jaar door prima, maar vooral in de winter is een balsem je beste vriend om gebarsten lippen aan te pakken.

2. Ellebogen
De elleboog is zo'n plek dat 9 van de 10 keer super droog is. Smeer daarom een balsem op je ellebogen na het douchen (en voordat je gaat slapen) zodat je de volgende dag wakker wordt met een zachte huid. Herhaal dit in het begin iedere dag en later een paar keer tot één keer per week zodat de huid altijd goed aanvoelt. 

3. Hielen
Voeten worden vaak vergeten tijdens het verzorgen en insmeren, maar wist je dat een balsem perfect is om droge hielen er weer smooth uit te laten zien? In de winter zijn je voeten waarschijnlijk gehuld in laarzen, maar vergeet niet dat het voorjaar zo weer op de stoep kan staan. Blijf dus ook tijdens koude maanden je hielen insmeren. Je voeten zien er meteen een stuk verzorgder uit! 

4. Velletjes
Bijna iedere huid wordt tijdens de koele maanden geteisterd door velletjes die onstaan door de weersveranderingen en een droge huid. Behandel deze plekken 's avonds met de multipurpose balsem om de huid te herstellen.

5. Nagelriemen
Je hebt geen aparte nagelriemcrème nodig als je een balm hebt. Een kleine hoeveelheid is namelijk perfect om je nagels in te smeren. En dat is waarom het aan te raden is om een balsem naast je bed of in je tas te hebben! Dan kan je voor het slapen of on the go even je nagelriemen verzorgen.

6. Haarpunten
Droge en gespleten haarpunten? Een balsem 'lijmt' het haar als het ware waardoor het er net iets beter uitziet! Het geeft namelijk een soort glow wat een eind maakt aan droog haar. Uiteraard is dit slechts een tip voor de korte termijn. Als je haar niet meer te redden is mag je best de kapper bellen voor een afspraak. ;-) Daarnaast werkt een balm prima als finishing touch van je kapsel. 

7. Nagels
Soms komen alle denkbare nagelproblemen tegelijk. Splijten, broos, afbrokkelen... Noem het maar op. Vermijd nagellak en verzorg elke dag je nagels met speciale producten. Daarnaast kan een balsem (tot op zekere hoogte) ook goed werken om de conditie van de nagels te herstellen! En als je toch bezig bent met je nagelriemen kun je het nagelbed prima meenemen toch? 

8. Dagcrème
De extreem droge huid kan prima producten gebruiken die ervoor zorgen dat er geen vocht uit de huid ontsnapt. Je raadt het al... Een balsem komt dan goed van pas. Niet iedere huid reageert hier goed op trouwens, dus probeer het eerst op een stukje huid voordat je het hele gezicht insmeert. 

9. Primer
Een tip van Dr. PawPaw zelf: gebruik de balsem als basis onder je make-up. Make-up blijft schijnbaar langer en beter zitten omdat het goed aan de balm hecht. Denk eraan dat je slechts een klein beetje nodig hebt, anders krijg je het effect van punt 10 over je hele gezicht.


10. Highlighter
Een balsem is ideaal voor meiden die houden van highlighters en een glans op hun gezicht. Een mooie glow op je jukbeenderen of wenkbrauwbot? Een balm is hét product hiervoor. 

11. Wenkbrauwen
Shapen, verzorgen, setten of glans: je hebt maar één ding nodig. Breng je wenkbrauwen in model met een balsem of gebruik het 's nachts als verzorging. Verder kun je het ook gebruiken om te zorgen dat de haartjes de hele dag op hun plek blijven of om het geheel glans te geven.

12. Wondjes
Oké, balsems laten wondjes niet binnen een uur verdwijnen, maar het heelt sneller en beter als je een dikke laag aanbrengt. Plak het af met een pleister et voilà. 

13. Hand treatment
Droge handen is niet iets waar je nog veel last van hebt als je iedere avond trouw je handen insmeert met een balsem. Geloof ons. Geef het even de tijd om in te trekken en daarna voelen zelfs de ruwste handen tien keer beter aan. 

14. Brandwonden
Oei, een brandwond door de pan, oven of haartang? Irritant én pijnlijk! Verzorg de wond met Dr. PawPaw of Eight Hour Cream. De pijn neemt af en de wond geneest. Trouwens, wist je dat een balm ook helpt als je verbrand bent door de zon? Alleen heb je daar rond deze tijd van het jaar niet zo snel last van. Wel een goede tip voor de wintersporters overigens. 

15. Rode bultjes
Scheren is aan de ene kant erg fijn omdat de huid weer glad is. Alhoewel, echt glad kun je het niet noemen als je geteisterd wordt door rode bultjes. Smeer daarom een laag balsem op deze plekken om de bulten te laten verdwijnen.

16. Opgedroogde gel/mousse oogschaduw
Oogschaduw dat geen poeder is, zoals een gel of een mousse, droogt op een gegeven moment uit. Erg lang gaat het daarom niet mee, wat zonde is omdat je nooit voor die tijd het product opmaakt. Gelukkig is er een fijne tip waardoor je het toch weer kunt gebruiken! Breng een piepklein beetje balsem aan op de rug van de hand en meng dit met de opgedroogde oogschaduw. Nu is het weer goed te gebruiken. 

17. Littekencrème
Veel meiden zweren bij balsems om littekens te laten verdwijnen. Blijkbaar werkt het zelfs bij katten! 

Gebruik jij balsems? Waarvoor gebruik jij het? 

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved