Beauty

Zo houd je geverfd haar gezond

Blond, bruin, rood, blauw, groen… Je haren kun je tegenwoordig in elke denkbare kleur verven! Het is altijd een spannend moment als de verf eenmaal in het haar zit. Zal het wel goed uitpakken en is het haar daarna nog wel gezond? Geen stress, met de volgende tips zijn bosjes stro verleden tijd en voelt het haar mega zacht en verzorgd aan!

Het maakt niet uit of je je lokken laat bleken of dat je het juist donkerder verft, want geen één chemische behandeling is bevorderlijk voor het haar. Daarom is het belangrijk dat je tussen elke verfbeurt je haar extra liefde geeft zodat niet alleen je kleur mooier blijft, maar ook zodat je haren goed en gezond aanvoelen. 


Shampoo
Hoe minder je je haren wast, hoe beter. Huh, wat?! In dit artikel lees je waarom je niet te vaak je haren moet wassen. Bij punt 4 zie je staan dat de kleur sneller vervaagt als je iedere dag of om de dag met shampoo in de weer gaat. Eén tot maximaal drie keer per week wassen is om die reden meer dan voldoende. En als je het wast is het aan te raden om een shampoo te gebruiken die speciaal gemaakt is voor gekleurd haar. Op de foto zie je Davines Minu Shampoo dat gemaakt is voor meiden met een kleurtje in hun haar. Natuurlijk kun je ook een shampoo gebruiken dat makkelijk verkrijgbaar is in de drogisterij. ;-) Kies het liefst voor een milde shampoo zonder uitdrogende sulfaten.

Conditioner
Als het goed is kun je geen genoeg krijgen van conditioner! Conditioner is namelijk super belangrijk om je manen zacht en handelbaar te houden. Je haar krijgt flink wat te verduren bij een verfbeurt. Daarom is het goed om iedere keer een verzorgende conditioner in de lengtes van het haar te masseren om de 'pijn' van je lokken te verzachten.


Treatments

Het is daarnaast verstandig om één keer per week extra tijd uit te trekken voor je haarverzorgingsritueel. Pak er verzorgende oliën en maskers bij om je haren een boost te geven. Treatments zijn het meest effectief als je het niet te vaak doet, dus vaker dan één keer per week is in de meeste gevallen niet nodig. Tip: hot oil treatments zijn perfect voor gekleurd haar. Beperk dit echter tot twee keer per maand. 

Breng je olie aan na het wassen van het haar? Verdeel het dan door handdoekdroog haar in plaats van droog haar. 

Hitte vermijden
Het lijkt vrij logisch, maar het is het echt beter als je hitte van tangen vermijdt. Laat je haren drogen aan de lucht en slaap met vlechten in het haar als je krullen wil. Op die manier komen je lokken het minst in aanraking met 200+ graden van haartangen. Geloof ons, je haar zal je dankbaar zijn op de lange termijn.

Voeding
Wist je dat jouw voedingspatroon ook bepalend is voor de conditie van het haar? Tijd om onder andere genoeg vlees, vis, ei en bonen aan je maaltijden toe te voegen, want dit zorgt ervoor dat nieuwe haren sterker zijn. Aminozuren in eten zorgen dat je haren een stuk beter gaan aanvoelen. 

Haar aanraken
Haar aanraken... Of beter gezegd: het niet aanraken. Probeer niet te veel met je haren te spelen (of het te borstelen) om de buitenste laagje van het haar zo min mogelijk te beschadigen. Daarbij is het goed om los en vast haar af te wisselen, zodat het niet te veel schuurt langs je rug. Daarbij is het laatste punt ook belangrijk...

Knippen
... Want vergeet niet om eens in de twee à drie maanden de punten te knippen bij de kapper. Op die manier ziet het haar en de kleur er beter uit. De punten die slijten verdwijnen waardoor je haar er weer fris uitziet.

Wat zijn jouw tips om gekleurd haar er gezond uit te laten zien?

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved