Ben jij een herfsttype?

Lifestyle door Vivian

Het is herfst, het is koud en het is nat. Toch houd jij stiekem wel van de herfst. Heerlijk op de bank ploffen als het sweater weather is en series kijken. In de zomer moest je daar niet aan denken. Je vindt het eigenlijk helemaal niet erg dat het herfst is en het herfstseizoen past ook nog eens beter bij je garderobe. Girlscene vertelt waarom jij een herfsttype bent! Lees snel verder en kijk of jij jezelf hierin herkent...


Bron: Thinkstockphotos
 

Uiterlijke kenmerken
Je hebt een warme huidskleur met een gelige ondertoon. Je blos is abrikooskleurig en vaak heeft een herfsttype sproetjes. Jouw haarkleur is donker en heeft een warme gloed: koper, brons, goudblond, goudbruin, kastanjebruin of rood. De ogen zijn ook donker van kleur of bestaan uit verschillende donkere kleuren. Je hebt volle wenkbrauwen. 

Garderobe kleuren
Als je naar buiten kijkt zie je in de natuur gemengde kleuren. De bladeren hebben niet exact één kleur en de bomen ook niet. Dit zijn ook de kleuren die goed bij het uiterlijk van een herfsttype passen. Het zijn vooral donkere, gemengde en warme kleuren. Bij een herfsttype staan gemengde kleuren het best. Lichte kleuren zijn vaak te flets en maken de huid alleen maar fletser. Donkere kleuren zijn meer in balans met je eigen natuurlijke kleuren. Warme kleuren bevatten veel rode en gele tinten. Rood, kastanje, mosterdgroen, bruin, donkergroen, zwart, aubergine paars, beige, abrikoos en oranje zijn bijvoorbeeld kleuren die jou goed staan. 

Kleuren zoals wit, felblauw, felroze, lichtroze en antraciet staan minder goed bij een herfsttype. 

Sieraden
Bij een herfsttype staan geelgoud, roodgoud, koper en brons erg mooi. Ook staan sieraden met natuurlijke elementen zoals stenen jou goed. 

Do's Make-up
Het is belangrijk dat je een foundation kiest die dicht bij het natuurlijke pigment van je huid ligt. Niet te licht, maar ook zeker niet te donker. Foundationkleuren die vaak goed bij een herfsttype passen zijn: Natural beige of geelbeige. 

Als je een blush gebruikt, kies dan voor een oranje gekleurde blush. Bijvoorbeeld perzik of roestbruin. Een lichte bronzer staat ook goed bij een herfsttype. 

Draag je graag oogschaduw? Houd dan goed rekening met je kleur ogen. Kies voor een warme kleur die bijvoorbeeld dicht bij jouw oogkleur ligt. Je kunt ook kiezen om twee warme kleuren oogschaduw te kiezen, waarbij de een donkerder is dan de ander. Zo krijg je een mooi contrast. 

Voor de lippen geldt hetzelfde als voor je blush. Vermijd een rode kleur, maar kies voor oranjerood. 

Need some inspiration? Bekijk dan deze herfst make-up video!


Bron: Thinkstockphotos

Mood kenmerken
Naast de uiterlijke kenmerken en do's and don'ts qua kleuren, kleding, make-up en sieraden, kun je ook gewoon een mooie blonde dame zijn met blauwe ogen en toch een herfsttype zijn als jij van de volgende dingen houdt :-). 

- Je bent wel in voor een boswandeling
- Je houdt van stampotten, erwtensoep en draadjesvlees
- Je bent gek op warme mutsen
- Je houdt van marshmallows in je hot chocolate
- Je komt het liefst de bank niet af en wikkelt jezelf in een dekentje
- Je draagt liever een dikke trui
- Je showt je blote benen liever niet 
- Je houdt van kaarsjes 
- Je hebt geen spijt van de hele dag binnen zitten

Zo zijn er nog veel meer dingen die de herfst fijn maken. Deze 20 redenen bevestigen dit maar weer! 

Deze lekkere recepten maken het najaarsseizoen ook nog beter! Fan van stamppotten? Naast boerenkool en zuurkool heb je vast nog niet deze stamppotten geprobeerd. 

Bron: Styletrip

En? Ben jij een herfsttype door je uiterlijk of door je mood?

Pin je herfst inspiratie in Pinbook