Deze types kom je liever niet tegen in de sportschool

Health door Thari

Veel te gespierde mannen, mensen die hun lichaamssappen overal achterlaten, mensen die apparaten bezet houden en theekransjes van oude dames. Het leed dat sportschool heet. De sportschool is voor bijna alle leeftijden geschikt. Je vindt er veel verschillende mensen, maar of ze je humeur echt allemaal verbeteren tijdens het sporten vraag je jezelf soms af. Deze sportschooltypes kom je waarschijnlijk tegen in iedere sportschool.

Vol goede moed besluit je dat het tijd is om je in te schrijven bij de sportschool. Je bent van plan minstens drie keer per de week te gaan en je bent nog nooit zo gemotiveerd geweest. Nadat je enkele keren een bezoekje hebt gebracht aan de sportschool kom je erachter dat er altijd mensen rondlopen die het sporten voor jou niet plezieriger maken. Als je regelmatig naar de sportschool gaat ben je deze types ongetwijfeld weleens tegengekomen. 

Het ik-heb-toch-betaald-voor-mijn-abonnement-type
Mensen die met hun handdoek alvast het volgende apparaat bezet houden terwijl ze met de vorige oefening nog niet eens klaar zijn. Het zou natuurlijk jammer zijn dat je niet van alle apparaten zo lang mogelijk gebruik hebt kunnen maken terwijl je iedere maand veel geld voor je abonnement hebt betaald. En stel je voor dat je work-out iets anders loopt dan gepland. Dit type doet vooral geen moeite om wat sneller klaar te zijn zodat andere mensen het apparaat ook nog kunnen gebruiken.

De zweter
Natuurlijk hoort zweten bij sporten. De ene zweet nu eenmaal meer dan de ander. Maar trek alsjeblieft niet drie keer achter elkaar hetzelfde shirt aan. Blijkbaar hebben sommige sportschoolbezoekers nog nooit van deodorant of handdoeken gehoord. Op alle apparaten, dumbbells en zelfs op de vloer laten ze schaamteloos hun lichaamssappen achter. 

Het kijk-ik-ben-een-fitgirl-type
Deze mensen vinden zichzelf blijkbaar zo knap dat ze het nodig vinden om op ieder apparaat minstens 35 selfies te maken. Er gaat geen sportschoolmoment voorbij dat niet gedeeld wordt op Instagram. Er gaat geen foto voorbij zonder de hashtags fitgirl, healthy, cleaneating en andere hashtags die op dit moment trendy zijn onder andere 'fitgirls'. Af en toe een 'gezonde' Instagramfoto moet kunnen, maar er is echt meer in het leven dan clean eating en de sportschool. Natuurlijk ontbreken de hipste sportkleding en accessoires nooit. Ondertussen verspilt dit type de helft van haar tijd aan het maken van selfies voor Instagram.

De flirter
Je komt nooit op je paasbest naar de sportschool, toch vinden veel mannen het nodig je van top tot teen te bekijken terwijl je binnenkomt. Hoe awkward is het als mensen je aankijken terwijl je aan het squatten bent. Regelmatig krijg je meer het gevoel dat je een show aan het geven bent dan dat je in de sportschool staat. 

De gezelligheidssporter
Dan heb je nog de mensen (meestal vrouwen) die denken dat een abonnement op de sportschool garantie is voor een bikini body. Helaas werkt het niet om op een apparaat te gaan zitten zonder het daadwerkelijk te gebruiken. Maar ach, het is gewoon heel gezellig om naar de sportschool te gaan. Ondertussen hebben deze types niet door dat andere mensen wachten tot ze het apparaat kunnen gebruiken.

Het ik-heb-een-abonnement-voor-de-sauna-type
Ja superchill! Als ik een abonnement neem bij de sportschool, mag ik gratis gebruikmaken van de sauna, zonnebank en gratis sportdrank drinken. Ja die sportschool is echt heel fijn! Pff ja eigenlijk ben ik wel moe, zometeen maar even relaxen in de sauna. Natuurlijk heb je na een kwartier sporten wel verdiend om een uur te genieten van de sauna en zonnebank.

Lopen deze irritante sportschooltypes ook rond in jouw sportschool? Waar erger jij je het meest aan in de sportschool?

Beeld: Thinkstockphotos