Fashion

Shopping trend: van minirok tot maxirok

Rokjes zijn leuk en eigenlijk nooit out of the picture geweest. De ene keer is kort de trend en deze zomer waren de maxi rokken helemaal hot! Dit najaar is eigenlijk geen rok te gek… Je ziet korte rokjes, midi rokken en maxi rokken allemaal in verschillende stijlen, kleuren en materialen in de winkels hangen. Girlscene heeft de leukste rokken voor je uitgezocht en laat je inspireren door verschillende Nederlandse fashion bloggers!


Bron: lizzyvanderligt.com

De minirok
De extreem korte rok droegen vrouwen voor het eerst als echte trend in de jaren 60. Telkens blijft deze trend zich herhalen. Met de minirok ligt het accent op de benen. Fietsen met deze rokjes is niet echt ideaal en zeker niet in de zomer als je er ook geen dikke panty of maillot onder draagt. Dit najaar kun je de minirok op verschillende manieren dragen, met dikke kousen of een oversized trui bijvoorbeeld. 


1: ASOS €25,59/ 2: ASOS €17,06 / 3: ASOS €28,44


Bron: Neginmiraselehi.com


Bron: Thefashionguitar

 

De midirok
Deze rok komt net over je knieën op kuitlengte. In de jaren 50 werd deze rok veel gedragen. Deze rok valt in je taille en daardoor creëer je een wespentaille, omdat de rok verder wijd uitvalt. De rok valt het mooist als hij vloeiend over je heupen valt. Bij vrouwen met bredere heupen staat deze rok erg mooi. 


4: Forever21 €20,95 / 5: Forever21 €19,54 / 6: Forever21 €23,50


Bron: Neginmiraselehi.com


Bron: Thefashionguitar

De maxirok
Deze rok zagen we veel in de zomer. Deze rok valt tot de enkels en heb je in verschillende stijlen, printjes en materialen. In het najaar kun je deze rok ook dragen met bijvoorbeeld een cropped trui erop en laarsjes. De maxirok zorgt er vaak voor dat je langer lijkt en in de winter blijven je benen in ieder geval goed warm! 


7: ASOS €34,29 / 8: ASOS €24,29 / 9: ASOS €42,86

Welke rok is jouw favoriet? En hoe combineer jij jouw rokken?

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀