Fashion

Trend najaar 2014: Oversized jassen

Trek de winterjassen maar uit de kast, want de herfst en winter is in aantocht. Brrrrr.... Geen jas meer om uit de kast te trekken of geen jas die je nóg een winter wil dragen? No problemo. Fashionland opent namelijk het winterseizoen met een nieuwe jassentrend, namelijk: oversized jassen. Girlscene's Emma is op de redactie de eerste trendsetter, maar waar komt deze trend vandaan gewaaid? De fashionbloggers hebben de smaak in ieder geval al te pakken!

De oversized trend in het algemeen is niet nieuw. Hier valt namelijk ook de boyfriend jeans en de slouchy truien onder. In 2013 zag je hier en daar ook al een aantal oversized mantels, maar deze winter is deze trend pas echt goed gezet: Hoe groter de jas, hoe beter.

De oversized trend was rond de jaren 60 ook al hip en is stiekem overgenomen van de mannen mantel. De mode herhaalt zich keer op keer. Op bijna elke catwalk tijdens Fashion Week spotte je lange, niet getailleerde mantels. Deze jassen worden vaak open gedragen, met een sjaal erop. Geen enkele oversized jas is te gek en je ziet ze in verschillende stoffen en kleuren in de winkels hangen. Je kunt onder de jas een lekkere dikke trui aantrekken, wat een pluspunt is. Tijdens een windstoot inclusief sneeuw of regen raden wij je wel aan je grote jas goed dicht te doen. 

Wie de trend nou echt startte blijft een vraag. Natuurlijk heb je designers nodig die de jassen ontwerpen en winkels nodig die de jassen inkopen. Vaak zijn de fashion bloggers er erg snel bij en zetten zij voor een groot deel de trends. Zo ook de oversized trend. De jas kun je overal goed bij combineren en houd je in de Hollandse winters goed warm. De jas staat erg elegant in pastelkleuren en classy met bijvoorbeeld een jurkje of rokje eronder. Combineer er op los en ontdek hoe jij deze jas wil dragen. De volgende fashion bloggers kun je gebruiken als inspiratie!


Bron: Lizzievdligt.com
Bron: afterDRK.com


Bron: Neginmirsalehi.com

Shop je eigen jas!


ASOS €68,25 / 2 NELLY €69,95 / 3 FOREVER21 €48,95

Wat vind jij van deze trend en hoe zou jij de oversized jas dragen?

Pin je fashion inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved