Food

10 geniale foodhacks

19

Ben jij geen echte keukenprinses of juist helemaal niet? Sommige meiden zijn een geboren keukenprinses, maar andere meiden laten het liever aan iemand anders over. Houd je niet van koken? Met deze tips is het al veel minder erg om in de keuken staan. Of misschien kook je zelf niet zo vaak, maar dan kun je het je moeder iets makkelijker maken met deze tips. ;-) Check hier 10 geniale foodhacks.


Bron

1. Nooit meer ongelijke aardappelpartjes
Gebruik een appelsnijder om je aardappels mee te snijden. Zo heb je nooit meer last van ongelijke aardappelpartjes en je bent ook nog eens veel sneller klaar.


Bron

2. Voor altijd gelijke koekjes
Bak voortaan niet alleen muffins in een muffinvorm, maar ook koekjes. Zo worden jouw koekjes altijd even groot.


Bron

3. Salade meenemen als lunch
Het blijft lastig om een andere lunch dan brood mee te nemen naar school. Op school heb je niet de mogelijkheid om een uitgebreide lunch klaar te maken. Als je een salade wil meenemen is het niet lekker als het de hele ochtend al in de dressing ligt. Doe het in een mason jar en je hebt een heerlijke salade om mee te nemen. Doe eerst onderin de pot de dressing. Doe daar bovenop de zwaardere ingrediënten zoals bonen, komkommer en wortel. Voeg dan de lichtere ingrediënten toe en sluit af met sla. Zo blijven je ingrediënten het lekkerst en kun je het vlak voor je gaat lunchen snel je salade mixen. 


Bron

4. Schattige citroenschijfjes
Wil je een keer iets anders dan gewone ronde schijfjes citroen? Met deze eenvoudige tip zijn je citroenschijfjes al een stuk leuker. Schil met de dunschiller een aantal keer over de lengte van de citroen. Snijd de citroen in plakjes en klaar zijn je originele citroenschijfjes!

Bron

5. Maak figuurtjes in je pannenkoek
Een pannenkoek in de vorm van een beer. Super leuk en simpel. Doe het beslag in een spuitfles en maak de leukste en origineelste creaties. Wacht even tot je figuur een beetje bruin wordt, voordat je de rest van het beslag erbij doet. Zo zie je het figuur goed als je pannenkoek klaar is. 


Bron

6. Fruit en groente van het seizoen
Ze zeggen vaak dat je het beste fruit en groente kunt eten als het bij het seizoen past, omdat ze het dan de meeste vitamine bevatten. Ook is fruit en groente die bij het seizoen horen vaak stukken goedkoper. In de winter is er natuurlijk niet zo veel tropisch fruit, waardoor het stukken duurder is dan in de zomer. Maar welke groente en fuit horen nou bij welk seizoen? Dat zie je in de bovenste twee afbeeldingen! Handig om op de koelkast te hangen. 


Bron

7. Crispy sla
Als je een zak sla koopt in de winkel maak je het niet altijd in één keer op. Als je de zak geopend in de koelkast bewaart, dan heb je de volgende dag slappe sla. Doe je sla voortaan in een zak gevuld met lucht en je hebt altijd knapperige sla.


Bron

8. IJs met koekjes
Je herinnert je vast nog wel de ijsjes van vroeger waarbij je zelf ijs tussen twee koekjes moest doen. Dit lukte nooit zonder dat je kleren vies werden en de koekjes gingen altijd stuk. Je kunt ook gemakkelijk zelf zo'n ijsje maken, kijk maar naar de bovenstaande afbeelding. Kun je ook nog zelf je favoriete koekjes en ijs kiezen :-).


Bron

9. Nooit meer last van wespen
Er is niets vervelender dan wespen die je lastig vallen terwijl je lekker buiten zit met een drankje. Steek een rietje door een cupcake vormpje en zet dit op je glas. Zo hoef jij nooit meer wespen te verjagen uit je drankje als je buiten aan het genieten bent van de zon.


Bron

10. Haal eenvoudig schillen uit je ei
Als je niet zo handig bent en regelmatig een stuk schil in je ei hebt liggen is de bovenstaande tip handig voor je. Maak je vingers nat en je haalt zonder moeite de stukjes schil uit je ei.

Kende jij deze foodhacks al? Welke hacks ga jij proberen? 

Bron: Hellogiggles

LOVE dit artikel
25 meiden hebben deze blog geloved