Fashion

Zo was de allerlaatste Elite Model Look castingdag in Spijkenisse

1

De zoektocht naar de nieuwe Doutzen Kroes is in volle gang! Afgelopen weekend werden er in Spijkenisse nieuwe talenten ontdekt tijdens de castingdag van Elite Model Look. Bijna 400 modellen in spé beleefden een super spannende dag. Helaas kon niet iedereen door... Benieuwd hoe deze allerlaatste castingdag is verlopen? Lees snel verder!


Super veel modellen in spé hebben zich ingeschreven voor de allerlaatste Elite Model Look castingdag. Deze keer kwamen de kandidaten wederom uit het hele land naar de castingdag die in Spijkenisse plaatsvond. Van de (bijna) 400 kandidaten die het podium betraden zijn er uiteindelijk vier jongens en zeven meiden die door mochten naar de halve finale. Zoals je begrijpt was de selectie weer erg streng!


De laatste castingdag was niet de minste! International Model Scout Jennifer May-Cope is speciaal uit Parijs overgekomen om het Nederlands talent te bewonderen in Spijkenisse. Jennifer May-Cope nam in de jury plaats naast Nodar Beghiyl, de Director van Elite Model Look Nederland en Esther van der Weiden, booker bij Elite Model Management Amsterdam. Daarnaast was er ook een speciale plek in de jury voor Tim Wes, een talentvolle saxofonist uit Spijkenisse. Nodar Beghiyl: "We hebben een ontzettende mooie dag gehad met zoveel deelnemers en talent. We zijn erg blij!”
 Winnaars

Er mogen dus vier jongens en zeven meiden door naar de halve finale... Dat levert spannende moment op, maar de volgende drie modellen hebben in ieder geval hun plek verzekerd!

De 16-jarige Annabel liep tijdens de castingdag voor het eerst over de catwalk en dat ging bijzonder goed! Dat levert haar een plekje in de halve finale op. Daar bereidt ze zich goed op voor door goed te slapen en gezond te eten.

Dominique (17 jaar) uit Rotterdam was ook aanwezig omdat zijn familie hem erop wees dat hij kans zou maken om door te gaan. Dat klopt, want ondanks zijn zenuwen heeft hij het heel goed gedaan en heeft hij een plek in de halve finale bemachtigd. Hij kijkt nu al uit naar de fotoshoots!

Verder is ook de 19-jarige Rick door zijn moeder meegenomen naar de castingdag. Hij heeft hoge ogen gegooid waardoor hij door mag naar de halve finale.  

Halve finale
Het Elite Model Look team heeft inmiddels Amsterdam, Beek, Winschoten, Utrecht, Druten en Spijkenisse gezien waar ze alleen de allerbeste modellen een plek in de halve finale hebben gegeven. Van de duizenden beauties zijn er maar 79 meiden en 35 jongens die de jury hebben overtuigd. Aanstaande zondag staan zij in de halve finale die plaatsvindt in de salon van Rob Peetom Hair & Make-Up in Amsterdam. Daarbij zijn ook de twee winnaressen van de Girlscene wildcard actie van de partij! De verwachtingen zijn hooggespannen, dus je begrijpt vast wel dat de modellen nu al erg zenuwachtig zijn...

Zondag wordt bepaald welke 20 modellen het schoppen tot de finale van de Elite Model Look. De lat ligt hoog, dus de jongens en meiden worden goed voorbereid! Het beauty & wellness walhalla Spa Sport Hotel ZUIVER opent haar deuren voor een weekend lang trainingen, workshops en adviezen door professionals. Zo krijgen de kandidaten een workout van personal trainer Carlos Lens, voedingsadvies van Fleur Berkhout, coaching en catwalktraining door Mandy Dionne Lieveld, financieel advies, haar en make-up advies van Rob Peetoom Hair & Make up en diverse fotoshoots.

Finale
De finalisten, 10 jongens en 10 meiden, strijden op woensdag 15 oktober in de prachtige Amsterdamse Beurs van Berlage om een contract bij Elite Amsterdam en de titel Elite Model Look Nederland, waar ze begin december Nederland vertegenwoordigen in de internationale finale in China. Uiteraard is Girlscene aanwezig bij de nationale finale om verslag te doen! De kandidaten presenteren zich in verschillende kledingrondes van onder andere VLVT Amsterdam (Philipp Plein, Pinko, Pierre Balmain, M Missoni), Elisabetta Franchi, Circle of Trust, McGregor, Sama Eyewear & Loree Rodkin Eyecouture by Sama, Philips en TechnoMarine op de catwalk. De styling is opnieuw in handen van topstyliste Danie Bles en de show wordt dit jaar voor de tweede keer gepresenteerd door model en presentatrice Marvy Rieder. DJ Eno-C zorgtvoor de muziek en samen met Co-Star voor een spetterend optreden. Het belooft in ieder geval een mooie avond te worden, maar voordat het zover is moeten de modellen zich eerst nog bewijzen in de halve finale...

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Elite Model Look nieuws, tips & tricks ontvangen van professionals? Kijk dan op Elite's FacebookYouTube of Instagram

Beeld: Ilsoo & Isidoor
Video: Danny Noordanus/Momotombofilm

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved