9 redenen waarom avocado's écht irritant zijn

Food door Thari

Avocado's zijn helemaal hip! Behalve hip zijn ze ook nog healthy en super lekker. We love avocado. De meeste healthfreaks kunnen niet meer zonder. Wel komen er heel wat frustraties bij kijken voordat jij van je avocado kunt genieten. Ben jij een avocado-liefhebber? Dan herken je deze ergernissen zeker!

1. Avocado is duur
Avocado op je brood is natuurlijk een stuk gezonder dan bijvoorbeeld hagelslag. Het is niet alleen gezonder, maar ook een stuk duurder. Voor één avocado betaal je al snel €1. Als je eenmaal een avocado op hebt wil je niet meer zonder. Ciao zakgeld!

2. Mensen kijken je aan in de supermarkt als je aan alle avocado's voelt
Natuurlijk wil je graag de perfecte avocado vinden in de supermarkt. Je wil er zeker van zijn dat jij de lekkerste avocado kiest en niet teleurgesteld wordt als jij hem thuis openmaakt. Daardoor sta je ruim tien minuten in de avocado's te knijpen en vragen andere klanten zich af wat jij aan het doen bent.

3. Welke avocado moet je kiezen
Je staat in de supermarkt, maar welke avocado moet je kiezen?! Een rijpe of juist eentje die nog een paar dagen moet rijpen. Je kiest ALTIJD de verkeerde. Je kiest een avocado die nog net niet rijp is en je komt thuis en bedenkt dat je NU zin in avocado hebt. Er zit niets anders op dan nog een paar dagen op je avocado te wachten.

4. 'Avocado zit vol vetten hoor'
Net als jij lekker zit te genieten van je avocado zijn er weer mensen die beweren dat avocado helemaal niet gezond is. 'Avocado zit vol vetten hoor'. Zucht.. Avocado is juist super gezond. Ooit gehoord van goede vetten?

5. Je kunt je niet inhouden als je guacamole ziet
Je bent op een feestje en er staat guacamole op tafel. Je kunt je ogen er niet meer af houden. Het liefst stop je alle guacamole zo snel mogelijk in je mond. Je moet er natuurlijk wel snel bij zijn, want stel je voor dat iemand anders alle guacamole voor jouw neus opeet...

6. Rotte avocado
Je hebt weer eens een veel te dure avocado gekocht en je verheugt je er dagenlang op om hem te eten. Je voelt aan de avocado en hij lijkt perfect. Als je hem opent blijkt niets minder waar te zijn. Jouw nachtmerrie wordt werkelijkheid. De avocado is van binnen helemaal bruin en absoluut niet meer eetbaar. Je denkt dat je avocado perfect is om te eten... maar eigenlijk is jouw avocado perfect voor de prullenbak. 

7. De angst voor een vieze bruingestreepte avocado
Iedere keer als jij je avocado opent is het weer spannend. Het blijft een verrassing hoe je avocado er van binnen uitziet. Een vieze bruine avocado is het laatste waar je op zit te wachten als je wil gaan lunchen. En dan hebben we het nog niet over die ondefinieerbare bruine slierten gehad?!?!

8. Je wil nu een avocado
Je gaat direct naar de supermarkt om een avocado te kopen en je ziet alleen niet rijpe groene avocado's liggen. Het lijkt er op dat je de komende dagen nog geen avocado eet..

9. Je ziet guacamole en je moet het hebben
Je kan geen guacamole zien of je moet het direct hebben. Je besluit dan maar iets te bestellen met extra guacamole. Dan zegt de medewerkster dat je er extra voor moet betalen. Daar gaat je geld weer, want je MOET die guacamole hebben.


Bron

Ondanks al deze ergernissen stoppen we natuurlijk niet met avocado eten, want avocado is super lekker en gezond! 

Maar waar is avocado eigenlijk zo goed voor?

- Avocado zit vol goede vetten. Deze zijn goed voor je hart- en bloedvaten. Deze goede vetten verlagen het slechte cholesterol en verhogen het goede cholesterol.

- De goede vetten in avocado zorgen ervoor dat vitamines sneller in het lichaam worden opgenomen. Doe een avocado door je salade en je salade is nog gezonder.

Heb je echt geen geduld meer? Met deze tips is jouw avocado sneller rijp:

- Leg jouw avocado in een bak bloem. Het ligt er natuurlijk aan hoe rijp jouw avocado al is, maar je avocado is binnen een paar uur tot een dag rijp.

- Bewaar je avocado op de fruitschaal. Als er andere fruitsoorten in de buurt van je avocado liggen is hij sneller rijp.

- Ben je echt desperate? Prik dan wat gaatjes in de avocado en doe hem voor dertig seconden in de magnetron. Zet je magnetron niet te hoog. De smaak wordt er wel iets minder van, maar beter een iets minder smaakvolle avocado dan helemaal geen avocado, toch? ;-)  

Eet jij wel eens avocado? Herken je deze ergernissen?

Bron: Buzzfeed, Culy