News

Nieuwe Maroon 5 videoclip té shockerend?

Het is tegenwoordig geen nieuws dat videoclips shockerende elementen bevatten die vaak tegen het randje van ongepast aanzitten. Zoals je weken geleden in deze editie van Gossip Girlscene al kon lezen heeft Maroon 5 een nieuw album – Five – gelanceerd. Inmiddels is er veel ophef ontstaan over de clip van het nummer 'Animals'… De videoclip zou té shockerend zijn.

Terwijl we dit artikel schrijven staat het Maroon 5 album op repeat. Als je naar de nummers luistert klinkt het in eerste instantie allemaal vrij onschuldig, maar de videoclip van Animals schijnt dus helemaal niet zo onschuldig te zijn. Sterker nog, fans hebben massaal hun woede geuit op Twitter en via e-mail aan de band. Wat is het probleem dan precies? In de video zie je leadzanger Adam Levine werkt in een slagerij. Daar blijft het niet bij, want Adam stalkt de vrouw die in de slagerij komt. De vrouw in kwestie wordt gespeeld door zijn eigen vrouw en model Behati Prinsloo. Adam achtervolgt haar op straat, breekt in haar huis en kruipt bij de vrouw in bed terwijl ze slaapt. Zijn fantasie eindigt in een seksueel bloedbad…

Niet alleen fans vinden de videoclip too much, ook de steungroep voor mensen die te maken hebben gehad met aanrandig heeft bijvoorbeeld een statement gemaakt. "Animals is een gevaarlijke uitbeelding van de fantasie van een stalker. Criminele activiteiten moeten door niemand worden verward met een romantische stalk-actie." Volgens hen mogen dit soort videoclips geen ruimte krijgen in de entertainmentindustrie.

Als je goed nu eens goed naar de tekst luistert hoor je misschien wel hoe gek de tekst is. Het nummer begint als volgt: "Baby, I'm preying on you tonight. Hunt you down eat you alive." Verderop in het nummer hoor je "Maybe you think that you can hide. I can smell your scent from miles… Just like animals." Ook de volgende tekst zet je aan het denken… "Yeah you can start over. You can run free. You can find other fish in the sea. You can pretend it's meant to be. But you can't stay away from me." Uh ja, de lyrics liegen er niet om. 

Wij hebben de video al bekeken. Kijk zelf ook – als je tegen enge en shockerende beelden kunt! – en oordeel zelf:

Watch on YouTube

Als Girlscene redactie kunnen we in ieder geval wel begrijpen dat deze videoclip veel te ver gaat voor mensen die te maken hebben (gehad) met achtervolgen en/of aanranding…

Wat vind jij van de videoclip? Is de kritiek volgens jou terecht? Moet de videoclip verboden worden of is de ophef nergens voor nodig?

Bron: Huffington Post