Lifestyle

Zo bespaar jij 's ochtends tijd

24

Pff nu al!? Iets wat ik -Thari- iedere ochtend weer denk als mijn wekker gaat. Wat gaat de tijd toch vreselijk snel als je slaapt. Voor de meeste meiden is opstaan niet het meest favoriete moment van de dag. Snooze jij ook altijd te lang waardoor je 's ochtends altijd te weinig tijd hebt? Met deze tips houd je zelfs tijd over en kun jij je wekker voortaan minstens een kwartier later zetten. 

1. Maak je ontbijt en lunch 's avonds
Zorg dat je je ontbijt de avond van te voren alvast kunt klaarmaken. Overnight oats kun je bijvoorbeeld heel snel bereiden een avond van tevoren. Zo kun je 's ochtends direct je ontbijt uit de koelkast pakken en hoef je meer niet te bedenken waar je mee wil ontbijten. Als je nog meer tijd wil besparen maak je overnight oats dan in een Mason jar of in een bakje met deksel. Vind je dit te saai? Dan vind je hier 8 manieren om jouw havermout-ontbijtje op te pimpen! Zo kun jij je ontbijt onderweg of op school of werk opeten.  

Als je 's ochtends thuis ook nog voor je lunch moet zorgen kun je hier ook zeker nog tijd winnen. Kook bijvoorbeeld bij het avondeten iets extra's waar je de volgende dag mee kunt lunchen. Of maak een salade klaar en zet het in de koelkast.

2. Kies je kleding uit
Waarschijnlijk weet iedereen deze tip al wel. Toch gaat er bij mij 's ochtends vaak veel tijd verloren aan het kiezen van kleding. Vergeet de avond van tevoren niet te checken wat voor weer het word, dit voorkomt stress in de ochtend als plotseling de zon schijnt terwijl jij had bedacht dat je een wollen trui ging dragen. Vergeet ook niet te bedenken welke schoenen je wil dragen en bedenk waar je ze ook alweer had gelaten. Er is niets zo vervelend als 's ochtends het hele huis doorzoeken naar dat ene paar schoenen dat je vandaag graag aan wil. 

3. Pak je spullen in
Je ouders hammerden er telkens op dat jij je tas 's avonds moest inpakken toen je naar de brugklas ging. Toch werkt het echt. Je hebt 's ochtends echt geen zin om het hele huis door te zoeken naar je sleutels of nog moet bedenken welke studieboeken je die dag nodig hebt. 


Bron

4. Maak een lijstje
Ikzelf ben echt geen ochtendmens. Ik vergeet 's ochtends dan ook regelmatig dingen. Als ik voordat ik wegga nog veel moet doen maak ik voor mezelf een lijstje met dingen die ik niet moet vergeten. Dit voorkomt dat ik mijn lunch in de koelkast laat staan of door alle stress mijn lenzen vergeet.

5. Kijk niet op je telefoon
Veel meiden checken 's ochtends als eerst hun telefoon. 'Even' Facebook, Twitter, E-mail, Instagram en Whatsapp checken kost al gauw tien minuten. Je social media kun je ook prima checken terwijl je in de trein zit. Scheelt toch al snel tien minuten, die je ook lekker in je bed kunt doorbrengen.

6. Douche 's avonds
Zorg dat je alles wat je 's avonds kunt doen ook echt 's avonds al doet. Zo kun je dus prima de avond van tevoren douchen. Dit bespaart 's ochtends veel tijd. Wil je toch liever in de ochtend douchen? Was dan niet iedere ochtend je haar. Met het wassen en föhnen van je haar ben je al gauw driekwartier kwijt. Naast dat het veel tijd bespaart is het ook nog beter voor je haar. Stel tijdens het douchen een alarm in. Als het 's ochtends koud is buiten is er niets fijner dan wakker worden onder een warme douche. Maar als er iets is waar je 's ochtends geen tijd voor hebt is het een half uur douchen.

Hoelang doe jij er over voordat je 's ochtends de deur uit kunt?

Bron: Hellogiggles

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
12 meiden hebben deze blog geloved