'Je wil niet weten wat ik allemaal moet retoucheren'

News door Emma

Een stralende glimlach, een egale huid en het perfecte figuur; het is moeilijk om niét jaloers te zijn op de prachtige kiekjes in tijdschriften. Hoewel we weten dat er veel gesleuteld wordt aan de foto's voordat wij ze te zien krijgen, is het nooit helemaal duidelijk hoeveel er precies wordt gephotoshopped. Een Photoshopper voor tijdschriften doet een boekje open: "Ik shop er meestal tussen de 5 en 10 kilo af". 

"Vrouwen willen altijd dat ik ze te dun shop. Ze willen een smallere taille, dunnere benen", vertelt een Photoshopper die al jaren foto's bewerkt voor tijdschriften in een interview met XO Vain. De Photoshopper -die liever anoniem wil blijven- zit al 20 jaar in het vak en zelfs hij is soms in shock door hoeveel hem wordt gevraagd om te retoucheren. "Deze vrouwen zijn al dun. Vrouwen waarvan je al denkt dat ze te dun zijn. Toch wordt er altijd gevraagd of ik bijvoorbeeld haar heupen iets smaller wil maken." 

Het blijft niet bij aanvragen voor smallere heupen en een plattere buik: "Ik heb instructies gekregen als 'Verwijder dit, het leidt af'. Ze hadden het over haar jukbeenderen, mag ze zelfs geen botten meer hebben?!" Ook bewerkt de Photoshopper weleens iets aan de make-up, zo is het best normaal om de kleur van de lippen en de haarkleur aan te passen. Hij kan zelfs de expressie van een model aanpassen! 

Celebrities worden over het algemeen minder bewerkt dan onbekende modellen, omdat mensen door onder andere Instagram heel goed weten hoe ze eruitzien. Het zou gek zijn als we Taylor Swift opeens met veel grotere ogen zagen, dan weten we allemaal dat er te veel gesleuteld is aan de foto. 

Al jaren krijgen tijdschriften kritiek op foto's die te veel gephotoshopped zouden zijn. Zo zijn de before & after foto's van Lady Gaga's fotoshoot voor Versace een wereld van verschil en ook in dit artikel zie je hoeveel er aan foto's van celebs gesleuteld wordt. Volgens de Photoshopper is de kritiek terecht: "Je wil niet weten wat ik elke keer moet aanpassen. Sommige Photoshoppers gebruiken verschrikkelijke termen als 'vagina oksels' om imperfecties aan te duiden." 

De Photoshopper onthult dat de meeste mensen vragen om er een aantal kilo af te halen: "Ze zijn het meest bezig met hun gewicht, meer dan met een egale huid. 'Kan je haar arm iets dunner maken? Dij: dunner. Heup: dunner. Dat is ongeveer de norm."  

Wist jij dat er zo veel gesleuteld wordt aan foto's voordat wij ze te zien krijgen? Ben jij verbaasd over de uitspraken van de Photoshopper?

Bron: xovain, dailymail