Trend: videoclips draaien om billen

News door Renee

Ben je een grote naam in de muziekwereld en maak je dit jaar een videoclip? Zorg er dan vooral voor dat het allemaal om billen draait. Of in ieder geval, dat is wat de artiesten anno 2014 lijken te denken. Het valt Girlscene op dat de ene naar de andere booty en behind ons om de oren wordt geslingerd. Van een twerkende Miley Cyrus tot Nicki Minaj' Anaconda...

Afgelopen zaterdag kon je al de nieuwe videoclip van Jennifer Lopez zien in de Gossip Girlscene. Drie keer raden wat er centraal staat in de video... Juist, billen. De meningen over het liedje en de videoclip zijn verdeeld, maar wat opvalt is hoe de achterwerken van vrouwen centraal staan de laatste tijd.

Is deze trend je nog niet opgevallen? Check dan eens de volgende videoclips:

 

 


Ook in de volgende video's zie je heel veel bil:

 

 


Goed, de songteksten liegen er niet om. Miley Cyrus zingt "To my homegirls here with the big butts. Shaking it like we at a strip club" in We Can't Stop en ook Nicki Minaj draait er niet omheen. Van "Oh my God, look at her butt" tot "Yeah, he love this fat ass. Yeah, this one is for my bitches with a fat ass in the fucking club" in haar nieuwste nummer Anaconda.

Van rappers zou je zoiets verwachten, maar tegenwoordig schuwen ook artiesten zoals Beyoncé en Shakira een beetje bil in hun videoclips niet. Blijkbaar is een groot achterwerk helemaal hip, hot en happening en wil iedere artiest graag haar clip opspicen met wat booty shots. Leeftijd maakt hierbij niet uit, want Jennifer Lopez laat maar al te graag zien hoe strak haar billen op 45-jarige leeftijd nog zijn. De grote vraag is alleen: waarom billen? Is dit een nieuwe vorm van sex sells? 

Is jouw deze trend opgevallen? Wat vind je ervan en wat zijn volgens jou de gevolgen?