News

Shocking: Urban Outfitters verkoopt trui met bloedspetters

De Girlscene-redactie is groot fan van Urban Outfitters! Van kekke cadeautjes (lees: de té geweldige grumpy cat mok) tot hebberigmakende kleding, schoenen en accessoires. Maar wat Urban Outfitters nu op de markt brengt is echter te gek voor woorden: een bebloede sweater met het logo van Kent State University. Ter reminder: in 1970 heeft hier een schietincident plaatsgevonden waarbij veel studenten om het leven gekomen. Dus wat Urban Outfitters bezielde om deze 'bebloede' trui op de markt te brengen is ons een groot raadsel…

Urban Outfitters beweert dat de trui tot de 'vintage' collectie behoort. De opvallend rood uitgelopen kleur en 'bloedspetters' benoemen zij 'sun faded' verkleurigen. Hmmm, daar hebben wij toch wel onze bedenkingen bij. Wat jullie? En de gaten zijn daarbij gewoon onschuldige slijtage… Urban Outfitters wil niet bekennen wie deze trui ontworpen heeft en ontkent dat deze trui een verwijzing is naar de schietpartij van 1970.

De trui is ook zeker geen koopje en kost ongeveer €100. De winkel is zo slim geweest om de sweater van de website te halen na veel kritiek wat zij erop gekregen hebben. De Kent State Universiteit heeft ook haar reactie gegeven en vindt het vreselijk dat Urban Outfiters hun pijn en verlies gebruikt voor publiciteit en winst. Op eBay wordt de trui zelfs ter veiling gezet! Een verkoper heeft zelfs voor de trui 2500 dollar gevraagd.

Tevens is het niet de eerste keer dat Urban Outfitters met zo'n kledingstuk op de markt komt. Volgens CNN zou het zelfs een stunt zijn van de winkel om jongeren meer bewust te worden van hun eigen geschiedenis. Urban Outfitters bracht ook al eerder een shirt op de markt met een ster die verdacht veel leek op een Jodenster. Zara ging hiermee ook al in de fout door een kindershirt met eenzelfde Jodenster te verkopen. Hier werd natuurlijk volgens Urban Outfitters een verwijzing gemaakt naar het besef van de Tweede Wereldoorlog. 

Het is Urban Outfitters in ieder geval wel gelukt om aandacht te vragen van de wereld. Iedereen heeft zeker weer even stil gestaan bij het schietincident uit 1970. Het blijft natuurlijk de vraag of dit de daadwerkelijke bedoeling is geweest van Urban Outfitters. 

Wat denk jij dat Urban Outfitters echt een 'verffoutje' heeft gemaakt? Of dat ze bewust een shocking trui wilden maken?

Bron: Metro, AD, Dailymail