Real life

Girls Issues: Ik vind mezelf te dik

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die zichzelf te dik vindt.

Dag Girlscene,
Ik vind mezelf echt dik en ik zit daardoor niet goed in mijn vel. Ik probeer echt af te vallen, maar ik heb de indruk dat ik gewoon geen wilskracht en motivatie heb. Na één dag geef ik al op, dan eet ik weer koekjes en snoep. Ik probeer iedere avond te beginnen met een workout, maar niets blijkt te helpen. Ik wil echt afvallen, maar ik word er alleen maar dikker van. Alstublieft kunnen jullie mij helpen?

Alvast bedankt,

Liefs, 
Anoniem

Bron

Lieve Anoniem,

Wat vervelend dat je graag wil afvallen, maar dat het niet lukt. We weten dat het lastig is om een gezonde leefstijl vol te houden. Maar als je het echt graag wil, dan weten we zeker dat het lukt.

Misschien helpt het je als je een mooi kledingstuk in je kamer hangt wat nu nog iets te strak zit. Zo heb je een doel voor jezelf. Je zult merken dat beetje bij beetje het kledingstuk weer past. Het is natuurlijk niet handig om maatje 34 te kopen terwijl je nu 42 hebt. Dat werkt niet motiverend.

Breng je vriendinnen en familie ook op de hoogte dat je probeert af te vallen. Ze kunnen je dan steunen, maar ook een oogje in het zeil houden. Misschien willen je ouders wel meedoen, zodat het voor jou wat makkelijker is. Het is natuurlijk niet leuk dat je vader een zak chips naar binnen zit te werken terwijl jij probeert af te vallen.

Meiden die eetbuien hebben eten vaak niet genoeg. Sla geen maaltijden over. Als je de dag begint met een stevig ontbijt heb je de rest van de dag minder honger en minder behoefte aan snacks. Doe hier inspiratie op voor lekkere en gezonde ontbijtjes.

Probeer frisdrank te vermijden. Frisdrank is een echte caloriebom. Als je nu veel frisdrank drinkt is het even wennen om er mee te stoppen. Kies bijvoorbeeld voor thee of water met een smaakje. Je mag best af en toe een glas frisdrank drinken. Als je af en toe een glas frisdrank drinkt, geniet je er veel meer van, dan wanneer je iedere dag liters frisdrank tot je neemt.

Verwacht niet direct te veel van jezelf. Wees trots op jezelf met kleine resultaten. Je zult niet binnen een week kilo’s afvallen. Probeer toch vol te houden. Als je eerste resultaten zichtbaar zijn weet ik zeker dat je het je motiveert om door te gaan. Vergeet ook niet om te genieten, af en toe mag je best iets lekkers. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je op zaterdagavond iets lekkers mag. Je kunt er dan naar uitkijken totdat je iets lekkers mag en je zult er echt van genieten.

We hopen dat je wat aan onze tips hebt, succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.  

Must reads 👀