Lifestyle

Girls Issues: Ik vind mezelf te dik

13

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die zichzelf te dik vindt.

Dag Girlscene,
Ik vind mezelf echt dik en ik zit daardoor niet goed in mijn vel. Ik probeer echt af te vallen, maar ik heb de indruk dat ik gewoon geen wilskracht en motivatie heb. Na één dag geef ik al op, dan eet ik weer koekjes en snoep. Ik probeer iedere avond te beginnen met een workout, maar niets blijkt te helpen. Ik wil echt afvallen, maar ik word er alleen maar dikker van. Alstublieft kunnen jullie mij helpen?


Alvast bedankt, 

Liefs, 
Anoniem

Bron

Lieve Anoniem,

Wat vervelend dat je graag wil afvallen, maar dat het niet lukt. We weten dat het lastig is om een gezonde leefstijl vol te houden. Maar als je het echt graag wil, dan weten we zeker dat het lukt.

Misschien helpt het je als je een mooi kledingstuk in je kamer hangt wat nu nog iets te strak zit. Zo heb je een doel voor jezelf. Je zult merken dat beetje bij beetje het kledingstuk weer past. Het is natuurlijk niet handig om maatje 34 te kopen terwijl je nu 42 hebt. Dat werkt niet motiverend.

Breng je vriendinnen en familie ook op de hoogte dat je probeert af te vallen. Ze kunnen je dan steunen, maar ook een oogje in het zeil houden. Misschien willen je ouders wel meedoen, zodat het voor jou wat makkelijker is. Het is natuurlijk niet leuk dat je vader een zak chips naar binnen zit te werken terwijl jij probeert af te vallen.

Meiden die eetbuien hebben eten vaak niet genoeg. Sla geen maaltijden over. Als je de dag begint met een stevig ontbijt heb je de rest van de dag minder honger en minder behoefte aan snacks. Doe hier inspiratie op voor lekkere en gezonde ontbijtjes.

Probeer frisdrank te vermijden. Frisdrank is een echte caloriebom. Als je nu veel frisdrank drinkt is het even wennen om er mee te stoppen. Kies bijvoorbeeld voor thee of water met een smaakje. Je mag best af en toe een glas frisdrank drinken. Als je af en toe een glas frisdrank drinkt, geniet je er veel meer van, dan wanneer je iedere dag liters frisdrank tot je neemt.

Verwacht niet direct te veel van jezelf. Wees trots op jezelf met kleine resultaten. Je zult niet binnen een week kilo's afvallen. Probeer toch vol te houden. Als je eerste resultaten zichtbaar zijn weet ik zeker dat je het je motiveert om door te gaan. Vergeet ook niet om te genieten, af en toe mag je best iets lekkers. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je op zaterdagavond iets lekkers mag. Je kunt er dan naar uitkijken totdat je iets lekkers mag en je zult er echt van genieten. 

We hopen dat je wat aan onze tips hebt, succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.  

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

13 reacties

 • 4 jaar geleden roze_kiwi

  Ja voel me ook dik, heb wel een gezond bmi maar dan nog ben 175 & weeg 62-63 ben 13 vind zelf te zwaar maar ja.....ik sport 2x in de week 1,5 uur en fiets enzo wel veel maar eet gwn te veel snoep en ja heel herkenbaar van anoniem. Drink bijna geen frisdrank , alleen water thee en melk heel soms

 • 5 jaar geleden Sanne

  Afvallen is voor iedereen wel moeilijk, ik hoef niet 1..2..3.. af te vallen maar ik let wel op met wat ik eet. Ik eet 6 maaltijden per dag, soms vervang ik een maaltijd met proteïne shake. Ik eet bijna geen vlees en sport veel, daarom neem ik die shake's. En als je minimaal 3 dagen een uur naar de sportschool te vinden bent helpt dat ook zeker met afvallen en dat motiveert je, vraag desnoods een vriendin of familielid mee! Maar heel veel succes, ik gun jou ook het beste!

 • 5 jaar geleden Mikaela

  Dat had/heb ik ook. Nu gaat het goed. Ik at dan heel weinig voor een paar dagen en daarna kreeg ik eetbuien en at ik alles op. En dat ging steeds zo. Daarvan wordt je juist zwaarder/dikker...

 • 5 jaar geleden Teenwolfer:)

  Wauw , Je bent echt als mij , Ik eet ook altijd heel veel en geef snel op , Ik ben gisteravond begonnen met afvallen omdat ik op de weegschaal ging en staan en me gewicht zag , dat was de druppel voor mij. Succes ik hoop dat je het lukt en ik gun je het beste

 • 5 jaar geleden Lotte

  @Renate: Ik denk dat het er heel erg aan ligt wat voor ranje je neemt. De ene zit namelijk vol suiker en chemische rotzooi, de andere niet. Ik drink ook veel aanmaaklimonade (nou ja, een glas of 3/4 per dag denk ik). Maar ik heb Carvan Cevitam met zo'n groene dop. Daar zitten geen toegevoegde suikers of chemische zoetstoffen in. Het is gezoet met stevia. Per glas nog geen 10 calorieën, 2 gram suiker. Terwijl als je een normale Karvan Cevitam siroop pakt zijn dat al 75 calorieën, en 18 gram suiker. Gewoon etiketjes lezen dus!

 • 5 jaar geleden Renate

  Ik vroeg me altijd af, valt ranja ook onder de categorie frisdrank? Of is ranja wel gezond (of gezonder) dan frisdrank of niet? Iemand die dit weet?

 • 5 jaar geleden MamavanChloë

  Het is zelfs mogelijk om 1 of misschien net 2 kil in 1 week af te vallen, maar ligt er net aan hoe of wat en dan bedoel ik het niet op de slechte manier, mijn schoonzus viel zo rond de 1 a 2 kilo per week af maar dat lukte met een gezond eetpatroon, ze at voldoende groente en fruit enz...

 • 5 jaar geleden BATGIRL

  Ik wil ook wel afvallen maar ik hou me er niet echt mee bezig mensen zeggen dat ik dun normaal ben

 • 5 jaar geleden Damon_master_piece

  herkenbaar

 • 5 jaar geleden xCeCe

  Herkenbaar

 • 5 jaar geleden ONNEDI

  Wauw hier ben ik wel wat aan !

  Ik heb altijd vreetbuien, maar ook altijd. Maar ik ontbijt en lunch ook niet (geen honger / tijd) en wanneer ik dan thuis kom wil iets in me heeeel veel chips

  Ik fiets ook 2 uur per dan en ik rijd ook bijna elke dag 1 á 2 uur paard ..

  Ik wil het liefst wel wat sneller afvallen en niet een jaar over 10 kilo doen, maar ik denk als ik gezond ga eten en ook ontbijt en lunch dat ik er wel wat sneller van moet merken aangezien ik wel redelijk veel sport !

 • 5 jaar geleden laura

  Heel herkenbaar! Ik denk voor velen..

  Het komt er namelijk sneller bij dan dat het eraf gaat.!

  Maar probeer inspiratie op te doen door motiverende teksten in je kamer op te hangen, door op instagram bijvoorbeeld healthy people te volgen die leuke gezonde recepten maken.

  En probeer elke dag te bewegen, al is het maar even! je voelt je er daarna wel goed door.. en stress maakt ook dik!

  Kies iets uit wat je leuk vindt om te doen qua sport, dat motiveert om eraan te beginnen

 • 5 jaar geleden Charlotte

  Ik ben afgevallen door minder te eten en snoepen, door thuis elke dag te pompen en buikspieroefeningen te doen. Ik sport ook een uur id week (tennissen). Ik ben in een klein jaar 6 kilo afgevallen

 1. 1