Fashion

Zo was de Elite Model Look castingdag in Winschoten

De zoektocht naar de nieuwe Doutzen Kroes is in volle gang! Afgelopen weekend werden er in het noordelijke Winschoten nieuwe talenten ontdekt tijdens de castingdag van Elite Model Look. De modellen in spé beleefden een super spannende dag. Helaas kon niet iedereen door… Benieuwd hoe deze dag is verlopen? En wil je weten wie de nieuwe presentatrice is van de volgende ronde? Lees snel verder!

Oh, wat was de castingdag weer super spannend! Het noorden van het land mag natuurlijk niet overgeslagen worden en daarom waren er weer veel jongens en meiden aanwezig voor de Elite Model Look castingdag. Een tikkeltje gespannen maar met veel enthousiasme stelden de modellen in spé zich voor aan de jury. En waar kun je dat beter doen dan op de catwalk?! 


Een castingdag van Elite laat je niet zo maar voorbijgaan. Het hele centrum van Winschoten stond daarom in het teken van fashion & lifestyle. Naast de casting waren er verschillende modeshows van lokale winkels te zien – altijd leuk – en waren er dansshows om het publiek te entertainen. Bovendien mochten de kandidaten een leuke goodiebag samenstellen. In veel winkels lag er een speciaal presentje klaar! 


Ingrid Jansen, presentatrice van Xite, presenteerde de Elite Model Look castingdag. Gedurende de dag vroeg Ingrid de toekomstige modellen de hemd van het lijf. Ze was in ieder geval erg trots op de kandidaten: “Alle kandidaten willen het zo graag en hebben het onwijs goed gedaan. Je zag dat ze hun moment pakten om zichzelf te laten aan de jury, wat natuurlijk heel spannend is. Zelfverzekerdheid is erg belangrijk , dit heb je als model nodig om echt te stralen op de catwalk en om zo het publiek én de jury te veroveren.” 


Eerste ronde
Dan het spannende moment… de catwalk. Dit was hét moment voor de kandidaten om voor het eerst te laten zien wat zij kunnen. De druk was hoog, want na het catwalkloopje hoorden de kandidaten meteen of ze door mochten naar de volgende ronde. En dat wilde iedereen, want de volgende ronde betekent een fotoshoot onder leiding van Lobke Leijser. Voor het moment suprême stond het glam team van Rob Peetoom klaar om iedereen een natural en modelwaardige make-over te geven! 


Tweede ronde 
Het was heel moeilijk om een keuze te maken wie wel en niet geschikt zijn voor de tweede ronde. Dat is natuurlijk niet zo gek aangezien er zoveel knappe en geschikte mensen in het noorden van het land wonen! Je snapt daarom vast wel dat de spanning aan het einde van de dag te snijden was. Van alle kandidaten die het tot de tweede ronde hebben geschopt mogen er maar 17 door naar de halve finale. Dat betekent dat iedereen alles op alles moest zetten om door te gaan. Omdat er zoveel talent in Winschoten aanwezig was had de jury het erg moeilijk om een selectie te maken… Daarom heeft één lucky kandidaat een wildcard gekregen in de eerste ronde voor de tweede ronde, diegene heeft het tot de halve finale geschopt!


Kandidaten
Wie komen er op de castingdag af? Verschillende jonge mensen! Sommigen hebben geen ervaring, terwijl anderen al een paar fotoshoots achter de rug hebben. Eén daarvan is de 15-jarige Silke uit Leeuwarden. Silke is door naar de halve finale en een tip van haar is om veel te sporten en om aan groepslessen mee te doen om in vorm te blijven. Naast meisjes zijn er ook jongens present, zoals de 16-jarige Gadairo uit Groningen. Zijn grootste droom is om shows te lopen in de belangrijke modesteden zoals Milaan en New York.


 

Castingdagen
Heb je de castingdag in Winschoten gemist maar wil je wel meedoen? Zondag 14 september vindt de castingdag plaats in Utrecht plaats. Model Gyzlene Kramer neemt de presentatie voor haar rekening.

Na Utrecht zijn er nog twee castingdagen door het land:
21 september in Druten
27 september in Spijkenisse (Woonboulevard)

Wil je je goed voorbereiden op de castingdag? Dan komen de volgende tips van Gyzlene goed van pas:
1. Smile!
Als je lacht straal je en uitstraling is erg belangrijk bij een model.
2. Good shoes!
Probeer je lengte niet te compenseren met hele hoge hakken waar je moeilijk op loopt. Kies de hakken waar je al eens eerder op hebt gelopen en die naar jouw voeten zijn gevormd.
3. Be your confident self!
Je bent goed zoals jij bent en dat is het belangrijkste. Wees je zelf en geniet.

Bekijk de video voor de sfeerimpressie van de castingdag in Winschoten:

Watch on YouTube


Klik hier als je de video niet kunt zien 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Elite Model Look nieuws, tips & tricks ontvangen van professionals? Kijk dan op Elite's Facebook, YouTube of Instagram.

Beeld: Jamie Snoeck

Pin je inspiratie in Pinbook