Ikea maakt Apple belachelijk

News door Emma

Het is acht millimeter dik en weegt minder dan 400 gram... Nee, we hebben het niet over een nieuw Apple product, maar over de nieuwste Ikea catalogus! De Zweedse keten kondigt de catalogus aan door een hilarische parodie te maken op de Apple commercials. 'Het is geen e-book, het is een BookBook'. Wat vind jij: geslaagd of gemeen?  

Vergeet iPhone 6, Ikea komt met een BookBook! De winkelketen heeft dit jaar een creatieve manier bedacht om hun jaarlijkse catalogus te presenteren. Ze nemen Apple op de hak door een parodie te maken op hun altijd gelikte campagnevideo's. 

"Geen kabels nodig, Ikea's BookBook is altijd helemaal opgeladen. En de high defenition pagina's hebben geen laadtijd!" Dit zijn maar een paar hilarische quotes die in de campagnevideo voorkomen. De Ikea catalogus is iets waar we elk jaar sowieso al naar uitkijken, maar na het zien van deze video al helemaal ;-). 

Of Apple erom kan lachen weten we niet, maar voor Ikea is het een goede zet geweest. De video is nu al ruim 2,3 miljoen keer bekeken en dat aantal loopt met de minuut op! Even ter vergelijking: Apple's campagnevideo voor iPad Air is 'slechts' 1,6 miljoen keer bekeken. 

Bekijk hieronder een campagnevideo van Apple:

Bekijk hieronder de parodie van Ikea:  

Wat vind jij van Ikea's video? Een geslaagde parodie of is het ook wel een beetje gemeen?