Beauty

Zo deal je met over geplukte wenkbrauwen

13

Oh boy, soms ben je iets te enthousiast je wenkbrauwen aan het epileren. Het gevolg als je een stap naar achteren zet? Je wenkbrauwen zijn te dun en over geplukt. Oeps… Dit is zacht gezegd niet precies de look waar je voor gaat. Gelukkig heeft Girlscene tips hoe je de over geplukte wenkbrauwen opknapt en er beter uit laat zien. Lees maar mee!

Oké, je wenkbrauwen zijn dunner geworden dan je voor ogen had. Tijd om te accepteren dat je wenkbrauwen er deze week zo uitzien. Maar gelukkig kun je hier iets aan te doen! Allereerst is het belangrijk om je pincet veilig op te bergen. Het heeft namelijk niet veel zin om te dunne wenkbrauwen bij te werken met je pincet door bijvoorbeeld de vorm te veranderen. Het is beter om een potlood of poeder te pakken en hiermee je wenkbrauwen bij te werken. Zo doe je dat:

Wat heb je nodig?
- Wenkbrauwpoeder (oogschaduw)
- Schuin afgesneden wenkbrauwkwast
- Wenkbrauwborstel
- Water
- Wenkbrauwgel

Breng je make-up aan zoals je altijd doet - als je make-up draagt natuurlijk! -. Heb je altijd foundation en poeder op? Wacht dan na de foundation met de poeder en focus je eerst op de wenkbrauwen. Pak een schuin afgesneden wenkbrauw (of eyeliner)kwast en dip dit in water zodat de haren vochtig maar niet nat zijn. Pak vervolgens een poeder voor wenkbrauwen of een matte oogschaduw en dip hier de kwast in. Vervolgens ga je de wenkbrauwen optisch dikker maken met de poeder en de kwast. Dit doe je door van tevoren eerst de wenkbrauwen door te kammen met een wenkbrauwborsteltje of een oude en schone mascaraborstel. Daarna pak je de schuin afgesneden kwast en begin je bij de aanzet van de wenkbrauwen. Begin niet helemaal aan de voorkant van de wenkbrauw, maar ongeveer een centimeter verder. Vanaf de onderkant van de wenkbrauw trek je een lijn richting de hoek van de wenkbrauw. Als je bij de hoek van de wenkbrauw bent trek je een lijn naar de staart van de wenkbrauw. Herhaal dit aan de bovenkant. De truc is om dus net 'buiten de lijntjes' te tekenen waardoor je wenkbrauw dikker wordt. Vervolgens vul je de wenkbrauwen verder in met poeder. Kam de wenkbrauwen goed door om de look zo natuurlijk mogelijk te houden en eindig met wenkbrauwgel om het geheel te fixeren. 

De reden waarom je de oogschaduw of wenkbrauwpoeder op een natte basis zoals foundation of dagcrème gebruikt, is omdat de poeder dan beter hecht. Poeder op poeder hecht minder waardoor je wenkbrauwen sneller vervagen gedurende de dag.

Lees in dit artikel meer over het bijtekenen van wenkbrauwen.

Castorolie
Damage is done en je blijft nu achter met over geplukte wenkbrauwen. Je wil er het liefst van alles aan doen om het ongedaan te maken, maar dat kan helaas niet. Maar er is een oplossing! Nou ja, oplossing... Het helpt in ieder geval om het proces te versnellen. We hebben het hier over castorolie, wat een soort wonderolie is dat haargroei van wenkbrauwen en wimpers bevordert. Maanden geleden schreef Girlscene er al eens over, dus als je er meer over wil weten is dit artikel een aanrader! Breng de olie 's avonds aan met een wattenstaafje voordat je gaat slapen en laat het 's nachts intrekken. 

In het vervolg...
Tot slot is het een goede tip om in het vervolg tijdens het epileren af en toe afstand te nemen van de spiegel om te zien hoe je wenkbrauwen eruitzien. Zo zie je sneller of het goed of fout gaat en wanneer je wenkbrauwen precies dik genoeg zijn!

Heb jij weleens over geplukte wenkbrauwen gehad? Wat zijn jouw tips om het op te lossen? 

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

13 reacties

 • 4 jaar geleden MIA

  me wenkbrauwen zijn donker kwa kleur, maar ben bang om de puntjes te epileren miss ziet het er niet uit

 • 4 jaar geleden fennaberk

  ik raakte mn pincet kwijt... dat was mijn oplossing

 • 4 jaar geleden pizzaforlieke

  mijn wenkbrauwen krullen.. wenkbrauwgel al geprobeerd en afknippen ook, niks helpt

 • 4 jaar geleden MamavanChloë

  Net zoals wegscheren en het er dan opnieuw optekenen... Mijne zijn goed genoeg om te blijven zoals het is. Epileren zou ik alleen aanraden als je van die dikke harige hebt, dat klinkt logischer dan met de mode meegaan en ook epileren

 • 4 jaar geleden MOOOS

  ik durf nooit te epileren aangezien mijn wenkbrauwen al weinig zo voorstellen haha

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  ik heb geen dikke of dunne wenkbrauwen

 • 4 jaar geleden MOU

  Ik heb zo'n spijt dat ik me dikke wenkbrauwen heb gepileerd. Ik vind dikke wenkbrauwen zo mooi. Als ik terug in de tijd kon, zou ik terug gaan naar dat moment xD.

 • 4 jaar geleden Httpx.Mary

  Ik heb dikke wenkbrauwen en ik doe er niks aan (behalve echt verdwaalde haartjes weghalen) en soms teken ik ze een beetje bij

 • 4 jaar geleden brunette

  Ik ben zo slim om mijn wenkbrauwen gewoon niet te epileren

 • 4 jaar geleden Just Eveline

  Ik heb gister na een tijdje weer is mijn wenkbrauwen flink gedaan. Ik was bang dat ik teveel had weggehaald, maar uiteindelijk vind ik het resultaat heel mooi! Gelukkig maar

 • 4 jaar geleden Hester

  Oeh dat vind ik echt heel stoer haha @Fashionnista

 • 4 jaar geleden Fashionnista

  Bijna 3 jaar terug was ik erg aan het experimenteren met mijn wenkbrauwen en heb ik ze toen als streepjes gehad... Ik kreeg daar dus danig zo commentaar op dat ik het zelf ook in zag haha ik heb ze weer terug laten groeien de haartjes, maar echt dat was moeilijk want niet elk haartje groeit even snel ( het zag er niet uit ) maar daarna na alle haartjes weer aan waren gegroeid zag het er weer okee uit haha dus lekker laten groeien niet aankomen

 • 4 jaar geleden Mikaela

  Mijn wenkbrauwen zijn behoorlijk harig haha, maar ik teken ze altijd bij, dat is mooi

 1. 1