Beauty

De beste huidverzorgingstips voor het najaar

6

Ben jij al helemaal klaar voor de herfst en sweater weather? Op de Girlscene redactie moeten we even wennen, maar we moeten toegeven dat de warme kleding al snel went. ;-) Naast je kledingkast heeft je huidverzorgingsroutine ook een update nodig en daar focussen we in dit artikel op! Met de volgende tips kan jouw huid het najaar helemaal aan.

Nu de zomer achter ons ligt is het tijd om onze huidverzorgingsroutine aan te passen. Elk seizoen heeft je huid namelijk andere behoeften. In de zomer is de huid vaak vetter, terwijl guur weer er bijvoorbeeld voor zorgt dat je huid vocht verliest en droger wordt. Daarom is het verstandig om bij elk seizoen te kijken wat je huid nodig heeft. Iedere huid is anders en daarom kunnen we je geen advies op maat geven. Toch helpen de volgende tips over het algemeen voor (bijna) iedereen! 

Douchegel
Om te beginnen is het aan te raden om je douchegels voor de zomer apart te zetten. Die fruitige geuren zijn heel lekker, maar waar je huid op dit moment waarschijnlijk meer behoefte aan heeft is een dikkere douchegel die de huid beter hydrateert. Dove heeft een fijne douchegel (die je vaak bij de Action voor minder geld scoort) die de huid beter verzorgd dan een standaard zeep! 

Scrub
Vergeet niet om te scrubben! Tijdens de koudere maanden ziet de huid er sneller grauw en dof uit. Door één keer per week of twee weken even goed te scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor je huid er ineens een stuk beter uitziet. Een tip voor het najaar is om een scrub te nemen op oliebasis, want je huid kan dat zachte laagje van de olie wel waarderen. 


Bodylotion
Ben je ook iemand die liever bodylotion skipt? We feel you. Toch is dit een stap die wel van toegevoegde waarde is tijdens het najaar! Bodybutters zijn vaak nog iets te dik voor deze tijd van het jaar, dus een lotion is voor de meeste meiden als het goed is voldoende. Probeer in ieder geval vaker je bodylotion te pakken na het douchen om je huid een oppepper te geven en te verzorgen. Zeker na douchen met warm water is het belangrijk om je huid een extra laagje verzorging te geven. 

Gezichtsmasker
Heeft je huid meer aandacht nodig dan tijdens de afgelopen maanden? Maak dan eens per week tijd vrij voor een lekker gezichtsmasker. Het kost slechts vijftien minuten van je dag en je huid bedankt je daarna weer. Kies een vaste dag zodat je het minder snel vergeet. Zondag is in ieder geval een geschikte dag om even te ontspannen met een masker op je gezicht! 

Dagcrème
Eigenlijk is het wisselen van dagcrème één van de eerste die je kunt doen als je je huidverzorging aanpast. In de zomer is een fluide vaak genoeg om je huid te hydrateren. Nu de temperaturen zijn gedaald en het harder waait is het een goed idee om een dikkere dagcrème te gebruiken. Als je huid dat nodig heeft natuurlijk! Zorg er wel voor dat je een crème voor jouw huidtype gebruikt. :-)

Serum
Een product dat minder gebruikt wordt onder jonge meiden is serum. Terwijl serum juist hartstikke goed voor je huid is! Vooral als de huid droog en trekkerig aanvoelt. Maar ook meiden met een acne gevoelige huid hebben baat bij een goed serum. Girlscene koopt serums het liefst bij Kiehl's, dus laat je vooral adviseren en neem een paar samples mee naar huis als je het wilt uitproberen. 

Pas jij je huidverzorging aan als de seizoenen veranderen? Welke producten gebruik jij het liefst? 

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
17 meiden hebben deze blog geloved