News

Mishandelde olifant moet misschien terug naar oude baas

Het favoriete dier van Girlscene's Vivian is een olifant. Toen ze het zielige en verontrustende nieuws over de Indiase olifant Raju las, was ze meteen licht in shock… Raju is namelijk onlangs bevrijd na bijna 50 jaar gevangenschap. Tijdens de bevrijding stroomden de tranen over zijn wangen (!). Helaas doet zijn vorige baas oftewel dierenbeul er alles aan om Raju terug te krijgen.

We kunnen het nog steeds niet geloven dat iemand bijna 50 jaar lang een olifant aan een ketting legt om het dier vervolgens te slaan en te mishandelen. Maar helaas is dit de werkelijkheid voor Raju, een olifant uit India. De opluchting is daarom groot als dierenorganisatie Wildlife SOS Raju verlost van zijn verschrikkelijke eigenaar. De arme olifant liet bij zijn bevrijding, waarbij hij bijna dood was, de tranen over z'n wangen lopen. Zoals je waarschijnlijk kunt voorstellen gingen die beelden de hele wereld over.

Wat blijkt nu: Raju's oude eigenaar wil de olifant terug hebben! Het schijnt dat de voormalige eigenaar er alles aan doet om Raju terug in zijn bezit te krijgen na 50 jaar slechte verzorging. De man vecht de inbeslagname aan en beweert dat hij de rechtmatige eigenaar is.

Wildlife SOS is niet van plan om Raju terug te geven aan de mishandelaar en start daarom een petitie 'Keep Raju Free'. Er zijn nog ongeveer 25.000 ondertekeningen nodig, maar meer is natuurlijk altijd beter. 

Wat vind jij ervan dat de voormalige eigenaar Raju terug wil? Ga jij de petitie ondertekenen?

Bron: Telegraaf, Metro
Beeld: Wildlife SOS