Beauty

Girlscene-lezeressen testen Garnier Pure Active

Girlscene geeft lezeressen de kans om een keer voor beautyblogger te spelen. Zij mochten Garnier Pure Active BB Cream en Garnier Pure Active 3-in-1 testen, en hebben hier een review van gemaakt. De producten zijn tenslotte voor jullie gemaakt, dus wie kunnen er beter een oordeel over geven?! Als je benieuwd bent naar hun mening en of de producten écht werken, lees dan snel verder. 

Op onze leeftijd hebben veel meiden last van pukkeltjes en andere onzuiverheden. Garnier heeft daarvoor de Pure Active lijn ontwikkeld die deze huidproblemen tegen gaan. Werkt het echt om puistjes en mee-eters te laten verdwijnen? Dat hebben 10 Girlscene-lezeressen voor je getest! 

Cheryl: Ik heb altijd wel een aantal onzuiverheden op mijn gezicht. Vooral tijdens toetsperiodes op school zit ik helemaal onder door de stress. Mijn huid ziet er op de before foto goed uit, omdat het toen nog vakantie was, wel heb ik daar een aantal puistjes in mijn wenkbrauwen. De Garnier PureActive 3-in-1 zou moeten reinigen, scrubben en een lekker masker moeten geven. Eens kijken of dit middeltje ook echt zijn werk doet! Ik begin met het masker en dat hoef je maar drie minuten in te laten trekken, wat kort! Na het aanbrengen voelde ik mijn huid, vooral rondom de neus, meteen al tintelen. Het voelt alsof er een soort menthol op je gezicht zit, heel fris! Het masker trekt in die minuten mooi in en is makkelijk af te spoelen. Na afloop was mijn huid erg zacht. Vervolgens de scrub! Scrubben gaat vrij gemakkelijk en je voelt echt alle scrubdeeltjes. Het wast makkelijk af. Mijn huid was een tikkeltje rood daarna, maar voelde wel erg zacht aan. Tot slot de reinigingsgel, je hebt echt ontzettend weinig nodig om je gezicht te reinigen. Ik heb ongeveer een hoeveelheid van twee waterdruppels gebruikt voor mijn hele gezicht! Het product gaat dus erg lang mee. Ook dit voelt lekker fris aan en maakt mijn huid lekker zacht.

Bij deze lijn hoort ook nog de Garnier PureActive 5-in-1 BB Cream. Dit product belooft te hydrateren, te egaliseren, te matteren, verfijnen van de poriën en is anti-puistjes en mee-eters. Ook hier in zit salicylzuur en SPF15! Hydrateren doet dit product zeker, ik heb geen last gehad van droge plekjes. Het egaliseert ook goed, het heeft een goede dekking. Dit product is wederom erg zuinig in gebruik en ruikt super lekker! Ook smeert de crème fijn.


Dag 1 – Dag 7

Ik ben enthousiast! Mijn gezicht is puistjesvrij en daar ben ik zo blij om! Mijn vriendinnen zeggen het zelfs tegen me: ‘Wat gaat het goed met jouw huid, je hebt helemaal geen puistjes!’ Voor mij is de Garnier PureActive lijn daarom dus een aanrader!

 

Venus: Om te beginnen de BB Cream. Een week lang heb ik gebruik gemaakt van deze BB Cream om te zien of het daadwerkelijk doet wat beloofd wordt. Op het doosje van de BB Cream staat dat het is voor de lichte huid.

Na mijn vakantie heb ik toch wel een aardig kleurtje gekregen, dus ik schrok even omdat ik dacht dat het veel lichter zou uitvallen. Dat viel me toch best mee, de kleur sloot redelijk goed aan op mijn eigen ‘nieuwe’ huidskleur. Wel een puntje van verbetering dus, want bij iemand met een lichte huidskleur zou deze BB Cream te donker zijn.

De eerste punten die genoemd worden op het doosje van de BB Cream zijn dat deze zou moeten hydrateren en egaliseren. Beide beloftes worden naar mijn mening waargemaakt. De BB Cream smeert om te beginnen heel lekker, het is een niet al te romige substantie, maar ook niet eentje die je gezicht volledig uitdroogt. Mijn huid voelt lekker zacht na het aanbrengen ervan. Ook is mijn huid na het aanbrengen mooi (!) egaal. Hier ben ik best blij mee, want niemand geeft zich vrijwillig op voor een onzuivere huid. De BB Cream is matterend, en dat blijft deze ook als je het bij ‘gewone’ inspanningen houdt. Na het sporten of hardlopen kwam het bij mij nog wel voor dat ik een beetje ging glimmen. Gewoon je make-up bijwerken met een matterende poeder dus, dan is het weer opgelost. Een klein beetje jammer dat dit toch moet gebeuren.

Dan ten slotte nog de verfijning van de poriën en het bestrijden van de puistjes en mee-eters. Of het nu echt opmerkelijk is dat ik minder last heb gehad van onzuiverheden de laatste tijd kan niet zo goed zeggen. Wel oogt mijn huid heel egaal na het aanbrengen van de BB Cream, en zijn mijn poriën inderdaad verfijnd.

Cijfer: 8/10  

Dan zijn we nog niet klaar, de Garnier PureActive 3 in 1 complete reiniging wacht ook nog op een review. De substantie ruikt om te beginnen heel lekker fris, een heel erg aangename geur om te ruiken als je het op je gezicht hebt zitten. Ik heb de gel op alle drie de verschillende manieren gebruikt. Naar mijn mening is het best een agressief product. Na het gebruik van iedere manier droogt mijn huid best wel uit. Ik gebruik dit product daarom ook alleen na het verwijderen van mijn make-up voor het slapengaan zodat ik nog een voedende nachtcrème met aloë vera op kan smeren, anders wordt mijn huid heel trekkerig, en word ik wakker met een vette T-zone en uitgedroogde wangen. Als je een niet al te gevoelige/geen gevoelige huid hebt met (veel) onzuiverheden, dan kan ik je dit product aanraden. Het is best agressief, maar het is wel een oplossing voor je onzuiverheden op korte termijn. Mocht je huid dus heel gevoelig zijn, en heb je vaak last van roodheden, dan raad ik het je af, want dan zou het je irritaties alleen maar kunnen verergeren.

Cijfer: ♥ 7/10 


Dag 1 – Dag 7

Eva: Als jong tienermeisje is het leven nogal zwaar. Al die knappe jongens in combinatie met die op hol geslagen hormonen, die ervoor zorgen dat we ons het ene moment super gelukkig voelen, terwijl we vijf minuten later zouden kunnen beginnen janken. Alsof dat alles nog niet voor genoeg voor problemen zorgt besluit onze huid ook nog eens om moeilijk te doen. Hier een pukkeltje, daar een verstopte porie… Grrrr, hoe moeten we nu genieten van onze jeugd? Met dat beetje zakgeld dat we krijgen is het bijna onmogelijk om van die hele dure high end producten te kopen, maar geen paniek, Garnier kwam met een oplossing! Hun Pure Active lijn is speciaal ontworpen voor jonge mensen met een onzuivere huid, en het is bovendien nog eens heel betaalbaar ook! 


Voor


Na

Pure Active 3-in-1
Dit product had ik al eens eerder gebruikt en ik herinner me dat ik er toen echt gek op was. Dit product is, zoals de naam het al zegt, een scrub, facewash en masker ineen. Perfect dus als je niet met honderden tubetjes in je kast wilt staan. Mij lijkt het ook heel erg handig om mee te nemen op reis, of naar een sleepover, je gooit dit in je tas en meer heb je niet nodig! Handig toch?

Als reiniger: Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik dit product niet zo fijn vind als dagelijkse reiniger. Ik hou meer van gelreinigers. Dit product is bedoeld voor een vette huid met onzuiverheden, dat is precies hoe mijn huid is, maar mijn huid is ook nogal gevoelig. Dus, wanneer ik deze reiniger dagelijks gebruikte, werd mijn huid wel wat droog (na drie keer).
Als scrub: Al het negatieve wat ik zei toen ik het over de reiniging had wordt nu meteen van tafel geveegd! Ik vind dit echt een hele fijne scrub. Zoals ik al zei is mijn gezicht redelijk gevoelig en daarvoor blijkt deze scrub perfect te werken. Ik gebruik de scrub twee keer per week en OMG! Nadat ik het gebruikt heb voelt mijn huid zó zacht aan!
Als masker: Was ik al enthousiast over de scrub? Wel, houd je nu dan maar vast! Ik ben gek op dit masker, het is zo goed! Ik heb denk ik een stuk of 6 maskers in mijn kast staan, maar vanaf nu grijp ik altijd naar deze! Je squeezt de tube een keer of twee, brengt het masker rijkelijk aan op je gezicht, laat het drie minuutjes zitten, et voilà, net babybilletjes! Ik vind dit zo'n makkelijk en snel product. Je hoeft geen 20 minuten met een trekkerig masker op je gezicht te zitten, hopend dat er niemand aan de deur komt bellen. Ook de geur stoort me niet, het is gewoon een frisse geur. Ik zou dit masker voor niets meer willen inruilen!

Ja kan wel zeggen dat ik gek ben op een product, als ik zelfs mijn vriend zover krijg dat ‘ie het gaat gebruiken. Hij gebruikt het ook vooral als scrub en als masker, als facewash gebruikt hij een ander product van Garnier.

Cijfer: 8/10

Garnier Pure Active BB Cream
Ik en BB creams, dat is meestal geen goede combinatie. Vaak zijn ze te voedend of te vet voor mijn huid, waardoor ik meer last krijg van acné en verstopte poriën. Dat zorgt er dus ook voor dat ik dit product meestal gewoon in het rek laat liggen. Zou deze Garnier Pure Active BB Cream voor verandering zorgen?

Toen ik dit product in mijn handen kreeg, deed ik het meteen open en snoof ik er aan. Nee, niet omdat ik raar ben, maar gewoon omdat ik heel erg kieskeurig ben als het op geuren aankomt. Op de een of andere manier lijk ik enorm gevoelig te zijn voor geuren. Met dit Garnier product bleek ik geluk te hebben, deze BB Cream heeft een frisse, subtiele geur. Dat is alvast een pluspunt! Wat me direct opviel toen ik deze BB Cream voor het eerst gebruikte is dat ‘ie wel nogal donker is, ook al heb ik de versie die bedoeld is voor een lichte huid. Op dit moment heb ik nog een beetje een tan, dus nu lukt het net om deze BB Cream te dragen, maar ik weet nu al dat het voor deze winter veel te donker zal zijn. Ik ben dan ook wel heel erg bleek… Verder ben ik aangenaam verrast van dit product. Ik vind dat hij een hele goede dekking geeft. Ik bracht ‘m trouwens gewoon met mijn handen aan, zoals ik met een normale dagcrème zou doen. Ook de finish is enorm goed, dit product ziet er niet vet uit, hij geeft me gewoon een natuurlijke glow. Het lijkt bijna of ik niets van make up opheb, zo natuurlijk oogt ‘ie!

Cijfer: 8/10

Ik moet zeggen dat ik al effect zie in mijn huid. Mijn gezicht lijkt veel helderder en ook mijn teint is egaler. Hier en daar had ik nog wel eens een pukkeltje, maar zeker niet zo veel als anders. Met z’n allen naar de drogist dus, om deze Garnier producten te kopen! 

 

Mendie: Voor de meiden die al een hele tijd een product zoeken dat hen kan helpen bij mee eters, glimmende huid en andere imperfecties, stop met zoeken! De Pure Active lijn van Garnier kan jou hier bij helpen. Na ruim een week de Garnier Pure Active producten getest te hebben voel ik al veel verschil vergeleken met een week terug. 

De Garnier 3-in-1 reiniging zal je niet alleen tijd besparen, ook zal het je met veel helpen. Zo kan je er gewoon je gezicht mee reinigen (de reiniging zal er voor zorgen dat het overtollig talg weggaat van je gezicht en dat het uiteraard weer lekker fris aanvoelt). De scrub zuivert je poriën. Ik ben heel erg te spreken over het product. Niet alleen voelt het bij alle drie verschillende opties zeer verfrissend aan, ook is het product heel fijn om te gebruiken. Zo is het heel gemakkelijk aan te brengen en smeert het product goed. Na één week merk ik nu al verschil met mijn huid. Het voelt veel minder ruw aan dan eerst en mijn huid voelt gezonder aan. Ook merkte ik dat wanneer er een onzuiverheid op mijn gezicht zat deze veel sneller weg was dan normaal.

Ik zou de Garnier Pure Active 3 in 1 zeker aanraden aan mensen die al een tijdje aan het zoeken zijn naar een goed reinigingsproduct. Door de 3-in-1 formule kan je er op drie manieren voor zorgen dat jouw gezicht er verzorgd en fris uit blijft zien.

Cijfer: 8/10  

Ik struggle altijd met het feit dat ik sproetjes heb. En mijn struggle met sproetjes is dat ik met het gebruik van een foundation of een BB Cream heel snel grijze sproetjes krijg. Ik was dan ook heel benieuwd of de Garnier Pure Active BB Cream hier verandering in zou brengen. In ieder geval vind ik het heel fijn dat er SPF 15 in zit, zodat als de zon gaat schijnen je gezicht beschermd is. Het is een goed smeerbaar product en voelt niet zwaar aan op je gezicht. Hier bedoel ik mee dat wanneer je het aan hebt gebracht je eigenlijk niet merkt dat het op je gezicht zit en dit vind ik persoonlijk heel fijn aan een BB Cream, omdat het evengoed imperfecties bedekt maar het niet als een dikke plakaat op je gezicht zit. Ook kan je de BB Cream prima gebruiken als een concealer. Verder heeft de BB Cream een frisse limoenachtige geur.

Ook de Garnier Pure Active BB Cream raad ik zeker aan in combinatie met Garnier Pure Active 3 in 1. 

Cijfer: 8/10  


Dag 1 – Dag 7 

Frederika: Laat ik beginnen met de BB Cream. Het heeft een frisse geur. Ik was bang dat dit een voorteken was dat het op de huid een tintelend gevoel zou geven, maar dat was -gelukkig- niet het geval. Ook is de cream zuinig in gebruik en smeert makkelijk uit. Ik heb het over heel mijn gezicht aangebracht en gekeken of ik ook echt duidelijk verschil zag tussen voor en na. Helaas was dit niet het geval, rode plekken leken weliswaar minder duidelijk aanwezig, maar over het algemeen lijkt de crème meer op een gewone dagcrème. Dus helaas, over de BB ben ik niet zo enthousiast als gehoopt. Ik moet wel zeggen dat de verpakking ook belooft dat dagelijks smeren bijdraagt aan een betere huid. Dit resultaat kan ik natuurlijk niet in een dag al zien, dus verder in deze review kan je lezen of deze belofte waar is gemaakt.

Cijfer:  ♥♥♥ 5/10 

Dan het 3-in-1 product. Om het zo goed mogelijk te testen heb ik alle drie de manieren uitgeprobeerd. Wat me opvalt is dat de reinigings- en scrubmanier nagenoeg hetzelfde zijn met als enige uitzondering dat je wat meer druk moet zetten als je wil scrubben. Dit komt meer op mij over als een leuke marketingtruc dan dat het daadwerkelijk wat toe voegt. Hoe dan ook, het is uiteindelijk het resultaat dat telt en dat valt me mee. Sterker nog: ik ben heel enthousiast!

Cijfer: 8/10 


Dag 1 – Dag 7

Mijn huid voelt fris, vetvrij en gezonder. Daarnaast zijn er ook een boel oneffenheden weg. Nog steeds heb ik een paar puistjes, maar zelfs die lijken minder duidelijk aanwezig. En om nog even terug te komen op de BB Cream, ondanks dat ik vond dat deze niet voldoende zijn werk deed, heb ik wel het idee dat het smeren heeft bijgedragen aan de verbetering van mijn huid. Als jij, de Girlscene-lezeres, nog op zoek bent naar een budgetproof, goedwerkend middel, zou ik je deze zeker aanraden!

Geneviève: Ik begin met de BB Cream. Wow! Dat is mijn allereerste indruk wanneer ik dit product voor het eerst gebruik. Wat is dit een enorm fijn product. Hij brengt als een normale dagcrème aan. Je kan natuurlijk ook met kwasten deze BB Cream gaan aanbrengen, maar dat vind ik persoonlijk overbodig omdat het zo gemakkelijk smeert. Wanneer je hem aanbrengt vlekt het product niet en zijn er ook weinig strepen. De BB Cream trekt ook heel snel en mag ik even zeggen hoe een geweldige dekking deze BB Cream geeft. Wat een aangename verrassing! Een BB Cream is eigenlijk niet echt een product waarvoor je moet kiezen wanneer je je puistjes of onzuiverheden volledig wil bedekken. Dus daarom had ik hier ook niet zulke hoge verwachtingen van. Maar wat een dekking! De roodheid is stukken minder. De BB Cream oogt ook heel natuurlijk en voelt heel erg licht aan op je huid, met foundation is het vaak zo dat ik een heel zwaar gevoel heb op mijn huid alsof het niet kan ademen. De geur van deze BB Cream is vrij neutraal.

Ik zou dit product zeker aanraden aan meisjes die iets lichters willen dan foundation, maar toch met goede dekking en die ook nog eens goed is voor de huid. Het product zegt zelf dat hij voor meiden met een vette tot gemende huid is, maar hij is ook even goed voor meiden met een normale of zelfs droge huid.

Cijfer: 10/10

En dan nu de 3-in-1 reiniging. Wat een wonder product! Het is een reiniger, scrub en masker. Laten we beginnen met het masker. Dit masker is heel erg fijn, hij hoeft maar drie minuten in te trekken. Dus voor de meisjes die niet veel tijd hebben s’ avonds of zelfs s’ ochtends kunnen dit gewoon tijdens het huiswerk of het ontbijt even opdoen en het er vervolgens gewoon weer afhalen. Gewoon met een washandje het eraf halen en je bent klaar. En daarna voelt je huid zo ongelofelijk zacht aan. Vervolgens de scrub. Ik persoonlijk vind eigenlijk dat de reiniger en scrub hetzelfde doen. Dat komt omdat er in het product korreltjes in zitten. Natuurlijk reinigt de scrub je huid ook wel maar om eerlijk te zijn vind het het product meer een 2-in-1. Verder is de scrub heel fijn, de korreltjes zijn niet heel grof dus dat is heel aangenaam voor de huid. Zeker wanneer je een gevoelige huid hebt zoals ikzelf. Wanneer je je gezicht hebt gescrubt voelt je huid heel erg zacht aan, en dat blijft zo voor een lange tijd. De huid voelt ook heel fris en gezond aan na het scrubben.

Dit product heeft mijn huid enorm geholpen, de onzuiverheden zijn minder geworden en ook mijn poriën worden kleiner. Ze zijn niet helemaal weg, maar het verschil is zeker zichtbaar. 

Cijfer: 8/10  

Mandy: Ik begin met de 3-in-1 reiniging. Ik vind dat het een hele leuke verpakking heeft, de verpakking heeft mooie kleuren, is niet te druk en erg duidelijk. Op de achterkant staat ook een duidelijke en handige uitleg. Hij ruikt en lekker fris en als je hem aan hebt gebracht voelt je gezicht ook lekker fris! De structuur is fijn, de korrels zijn niet te klein en niet te grof. Hij smeert goed en makkelijk uit. Verder vind ik de dop ook erg handig en hygiënisch, bij sommige producten heb je dat de inhoud van het product overal op de dop zit maar bij dit product is dat zeker niet zo! Het is super handig dat het 3-in-1 is dan hoef je niet drie losse producten te kopen en heb je ook weer meer plaats voor andere producten in je kast. 😉 Voor maar 1 weekje gebruiken vind ik het resultaat echt verassend goed! Ik had nooit verwacht dat het zo goed zou werken binnen één week. Mijn puistjes zijn niet helemaal weg, maar wel een stuk minder erg en veel minder rood. Ik zou het product zeker aan andere mensen aan raden omdat het goed werkt!

Cijfer: ♥ 9/10  

Het tweede product is de BB Cream. Hij werkt en smeert makkelijk, fijn en handig. Het ruikt lekker fris, een beetje hetzelfde als 3-in-1 reiniging. Als je knijpt komt er best veel BB Cream uit dus daar moet je wel mee oppassen! Hij dekt niet goed, je ziet al je sproeten en rode vlekjes er nog steeds doorheen. Hij geeft je huid wel een mooi egaal tintje. Ik heb zelf een best wel witte en lichte huid dus deze was veel te donker voor mij. De BB Cream geeft ook veel glans, dat vind ik zelf niet mooi omdat het lijkt alsof je huid heel vet is. Ik ben niet echt tevreden over de BB Cream waarom? Hij dekt niet, te donker en te veel glans! Ik zou het product dan ook niet aan raden aan iemand anders. 

Cijfer: ♥♥♥ 5/10

 

Manar: Ik heb al ongeveer sinds m’n 11e last van puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden, dus toen ik de Garnier Pure Active BB Cream en Garnier Pure Active 3-in-1 mocht testen was ik daar heel erg blij mee, als je wilt weten of ze bevallen, zeker verder lezen!

Beide producten beloven om je huid te egaliseren, matteren, poriën te verkleinen en puistjes en mee-eters te verminderen. De Pure Active 3-in-1 zou je zoals de naam al zegt, drie verschillende effecten hebben in één; reinigen, scrubben en als masker. De belangrijke ingrediënten:
– Zink
– extract van smithsoniet
– puimsteen
– witte klei
– salicylzuu

Ik heb de Pure Active 3-in-1 vijf dagen lang elke dag als masker gebruikt, als reiniger en als scrub. Het gebruik is simpel: als masker duurt het niet lang voordat hij in is getrokken, ongeveer vijf minuten, waarna je huid een stuk gladder aanvoelt, en er egaler uitziet. Als reiniger was hij wel oké, het voelt na het gebruik fris en schoon, maar het prikte aan het begin wel een beetje. Als scrub vind ik hem niet geschikt, de scrubdeeltjes die erin zitten zijn daar te klein en fijn voor, dat kun je op de foto van linksboven ook zien. 

Ik vind dat het resultaat tot nu toe heel erg goed is, m’n huid is veel egaler geworden, en ik ben heel erg tevreden over de reiniger. Ik zou hem zelf ook kopen.  

Cijfer: 8/10

De BB Cream belooft ook onzuiverheden effect te verminderen, daarnaast het zou moeten hydrateren, egaliseren, matteren en poriën verfijnen. Garnier noemt als belangrijke ingrediënten onder andere minerale pigmenten (egaliserend), spf 15 (zonbescherming), en salicylzuur. Salicylzuur zit in veel andere producten tegen acné en puistjes, en zorgt ervoor dat het bovenste laagje van de huid losweekt en bevordert de groei van gezonde huidcellen.


Dag 1 – Dag 7

Links is zonder make-up, rechts is met, allebei op dezelfde plek genomen. Het is duidelijk te zien op de tweede foto dat ik door de BB Cream een stukje bruiner lijk en de roodheid is afgenomen. De puistjes op m’n voorhoofd zijn aan het begin alleen wel veel beter te zien, terwijl je die zonder make up niet zo goed zag. Maar dat is een kwestie van tijd, op de foto heb ik me daarna in ongeveer 10 minuten opgemaakt, daar zijn de puistjes weer minder te zien. Van een afstandje is het ook bijna niet te zien, dus het is niet zo heel erg. Ik vind de BB Cream wel fijn, maar ik zou hem voor het geld (ongeveer €10,-) niet kopen.

Cijfer: 7/10

Garnier PureActive 5 in 1 BB Cream Anti-Imperfections €9,99
Garnier PureActive 3 in 1 Complete Reiniging €9,99

Beide producten zijn te vinden in het schap van Garnier bij de drogist.

Wil jij de Garnier Pure Active lijn proberen? 

Must reads 👀