GTST memories: de cliffhangers

Films & Series door Emma

Elke zomer kijken we er weer naar uit: de razend spannende laatste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden. Er gebeurt altijd zoveel -OMG, híj dood?! En zijn zij nog een stel of niet?!- dat je eigenlijk het liefst meteen wil weten hoe het afloopt, maar helaas moet je aftellen tot het nieuwe seizoen. Door de jaren heen heeft GTST heel wat zenuwslopende cliffhangers gehad, wij nemen je mee terug in de tijd van seizoen 10 tot en met 20. Kun jij ze nog herinneren? 

Disclaimer: niet alle laatste minuten van de cliffhanger zijn op YouTube te vinden, maar de onderstaande video's zijn wel allemaal uit de laatste aflevering van het seizoen. Enjoy! 

Seizoen 10 

Bowien heeft verkering met Ludo's zoon Stefano. Ludo is absoluut tegen deze relatie en ziet Bowien als zijn aartsvijand. Hij besluit de twee achterna te reizen op hun huwelijksreis. Ludo komt Bowien tegen op een berg en hij probeert een stokje te steken voor de relatie. Bowien denkt dat Ludo haar wat aan wil doen en deinst achteruit. Bowien valt van de berg, maar kan zich nog net vastgrijpen. Ze heeft Ludo's hulp nodig om weer veilig bovenop de berg te komen, anders valt ze in het ravijn. Helpt Ludo zijn aartsvijand of laat hij haar doodgaan...?

Seizoen 11

In de cliffhanger van seizoen 11 draait het allemaal om relaties. Jef en Barbara gaan scheiden, maar eigenlijk houden ze nog van elkaar. Sylvester en Charlie bekennen aan elkaar dat ze verliefd zijn. Gijs en Cleo delen het bed en de vonk springt ook over tussen Laura en Robert. In deze video (niet de laatste minuten van de aflevering) zie je hoe het afloopt met Rick en Anita.  

Seizoen 12 

Ludo en Janine gaan trouwen. Althans, dat is de bedoeling. Ludo's gestoorde ex Sophia wil hier een stokje voor steken en begraaft Janine levend. Vervolgens verkleed ze zich als Janine om zo weer met Ludo te kunnen trouwen. Komt Ludo er op tijd achter dat de echte Janine niet voor hem staat? 

Seizoen 13 

Helaas zijn de laatste minuten van dit seizoen niet beschikbaar op YouTube, maar in deze video is te zien dat Laura in het ziekenhuis ligt. Ook hebben Barbara en haar zus Valerie voor de zoveelste keer ruzie. Barbara voelt zich schuldig, want ze wil niet meer liegen tegen Charlie. De waarheid is namelijk dat Barbara niet de biologische moeder is van Charlie, maar Valerie. Charlie is de ruzies intussen zat en ze loopt weg. Robert is ondertussen aan de coke en als Charlie wegloopt rijdt hij haar per ongeluk aan met de auto. Zou Charlie het overleven? 

Seizoen 14 

Er breekt brand uit in de kelder van Scala. Het is ontzettend druk in het pand, want de vrienden van Benjamin hebben een feestje voor hem georganiseerd. Wie komt er levend uit de vlammenzee en wie niet? 

Seizoen 15 

Stefano het helemaal gehad met zijn broertje Nick. Hij wil wraak. Yasmine raakt in paniek als ze hoort dat Stefano van plan is om Nick aan te gaan rijden en stapt dan ook bij hem in de auto om hem hiervan te kunnen weerhouden. In de haven van Meerdijk gaat het echter helemaal mis: Stefano rijdt Nick inderdaad aan, maar zijn auto belandt vervolgens in het water. Zullen Stefano, Nick en Yasmine het overleven? 

Seizoen 16 

Ludo heeft veel vijanden gemaakt. Iemand haat hem zo erg, dat hij of zij Ludo voorgoed wil laten verdwijnen. De mensen in Meerdijk spelen een moordspel en iemand heeft de nepkogels verwisseld met echte kogels. Janine schiet vervolgens haar man neer. Blijft Ludo leven en wie heeft de kogels verwisseld?  

Seizoen 17 

Florien en Nina organiseren een groot feest omdat ze hun schooldiploma hebben gehaald. Op het feest loopt het echter helemaal uit de hand bij meerdere mensen. Er is een steekparij waarbij Vadim wordt neergestoken. Wie is de dader: Jack of Bing? 

Seizoen 18

Laura moet afscheid nemen van Robert, hij gaat in Tokyo wonen. Rick en Anita gaan trouwen, maar Anita's ex Dennis kan dit niet accepteren. Dennis duwt de twee van het balkon van de Rozenboom. Charlie's zoon JJ ligt in het ziekenhuis en heeft bloed nodig van iemand met dezelfde bloedgroep. Charlie ziet geen andere uitweg meer en moet de waarheid vertellen: JJ is eigenlijk Nick's eigen zoon Valentijn.

Seizoen 19

Nick draait helemaal door nadat Maxime alles van hem heeft afgepakt. Ze raken in gevecht en ze belanden in het water. Na een worsteling zien we dat Maxime's lichaam drijft in het water. Heeft Nick haar vermoord? 

Seizoen 20 

Sjors en Lorena zijn gegijzeld op de boot van Jack. Sjors is zwanger en moet bevallen op de boot. Sjors wordt moeder van een meisje, maar de grote vraag is: wie is de vader? Bing of Danny? 

Welke cliffhangers heb jij gezien? Welke vind jij het spannendst en welke vond je saai? 

Bron: gtstfanclub, rtl

Pin je inspiratie in Pinbook