Lifestyle

Edelstenen verhelpen lichamelijke problemen

15

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: 'Edelstenen kunnen lichamelijke problemen verhelpen'.

Op het Girlscene forum opende Blueismyname het topic: 'Edelstenen kunnen lichamelijke problemen verhelpen'. Sommige mensen geloven dat (bepaalde) edelstenen helpen bij lichamelijke klachten. Zit dit tussen je oren of kunnen edelstenen ook daadwerkelijk helpen bij het stoppen met roken? (Rookkwarts zou het afkicken bevorderen). Dus helpen edelstenen echt bij lichamelijke klachten of stelt het niet zoveel voor?


Bron

Rosedaley: Ik denk dat het tussen je oren zit. Heb weleens een steen op mijn hoofd gehad voor hoofdpijn en ergens hielp het wel. Maar denk vooral dat het hielp omdat het lekker koel was.

Pudu: Mijn moeder is heel erg bezig met dit soort dingen, ik krijg dan ook allemaal kettinkjes die me zouden kunnen helpen. Ik denk wel dat er een kracht in de natuur zit (en dus ook in edelstenen). Of het in deze vorm daadwerkelijk ook echt helpt weet ik niet. Mij heeft het wel geholpen, maar het kan best dat het tussen de oren zit. Al vind ik het dan alsnog geen probleem, want mijn klachten zijn wel weg, of het nou door de steen komt of niet. Daarbij vind ik ze ook erg mooi.

Impolite: Ik heb toevallig deze zomer amethisten opgegraven, dus daar heb ik nu twee kleine stenen van in mijn bezit. Die gids vertelde dat mensen vroeger geloofden dat amethisten of andere stenen zouden moeten helpen tegen kwaaltjes, of dat het geluk zou geven. Daarvoor had ik er eigenlijk nooit van gehoord en toen hij het vertelde, schilderde hij het ook af als een oud bijgeloof. Dus daarom denk ik van niet. Ik denk overigens dat, als je er wel in gelooft het wél kan werken. Maar dat dat niet aan de steen ligt, maar aan het geloof erin. Het placebo-effect...

Little Ariel: Ik heb een helder bergkristal en een rozenkwarts. Toen ik dat rozenkwarts net had en bij me had, ontmoette ik een hele leuke jongen en het klikte tussen ons (rozenkwarts helpt bij liefde). En dat helder bergkristal droeg ik bij me tijdens mijn examens en ik slaagde terwijl ik en mijn omgeving dat nooit hadden gedacht. Maarja, ik denk toch dat het toeval is. Dat je erop let omdat je weet dat je het bij je hebt. Dus ik denk dat het op die manier wel een positief effect op je leven heeft.

Annelieke: Zou mooi zijn als het zo zou zijn. Persoonlijk geloof ik er niet in, maar als andere mensen dat wel willen geloven en ervaren vind ik dat helemaal prima. Placebo's werken soms ook omdat mensen denken dat ze medicijnen binnenkrijgen, dus dit zal wel een soortgelijke werking hebben.

Wat vind jij? Kunnen edelstenen een helende werking hebben? 

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

15 reacties

 • 5 jaar geleden Hester

  Ik geloof wel in die 'trillingen' die ze afgeven zoals Choi het zegt, daar had ik inderdaad al eens van gehoord. Maar verder is het ook wel een stukje placebo-effect waarschijnlijk.

 • 5 jaar geleden Laura

  Ik vind ze erg mooi en ik denk dat het te maken heeft met bewust worden van je geluk ofzo

 • 5 jaar geleden Choi

  @Little_tiger6 Ik dacht dat bepaalde stenen bepaalde trillingen afgeven waardoor het problematische orgaan weer in ''balans'' is. Dit heeft allemaal te maken met reguliere geneeskunde, zoek het maar eens op als je geïnteresseerd bent! Het is erg interessant!

 • 5 jaar geleden joepiejajeej

  volgens mij werkt het zo dat je erin gelooft dat het werkt en dan werkt het zogenaamnd ook. in de grijze jager werd Alyss telkens gehypnotiseerd met een blauwe steen, die uiteindelijk helemaal niet speciaal was. kreeg ze een bijzondere steen die er tegen zou moeten helpen en dat werkte ook, maar het bleek maar een kiezelsteen te zijn. dus als je er maar in gelooft, geeft het je ook zelfvertrouwen

 • 5 jaar geleden Neggelswokkel

  Dat over die trillingen heb ik nog nooit eerder gehoord, wel interessant : )

 • 5 jaar geleden Charles

  Ik vind ze gewoon mooi, haha

 • 5 jaar geleden Iris

  Ik denk dat het werkt voor mensen die erin geloven, maar wel tot op bepaalde hoogte

 • 5 jaar geleden Bao

  Ik geloof niet dat ze helpen, maar als ze werken voor mensen die dat wel geloven is dat toch mooi?

 • 5 jaar geleden ---

  Het is een mooi bijgeloof maar ik denk verder niet dat het nou zoveel helpt ofzo...

  Maar @StSp dat kan misschien ook wel waar zijn want katten spinnen vaak en ik heb gehoord dat dat ook helend is, en dat zijn ook trillingen, dus wie weet!

 • 5 jaar geleden Emma

  Ik geloof er wel in.

 • 5 jaar geleden Shani

  Ja hier geloof ik in! Ik heb zelf veel edelstenen en of het nou is of ik erin geloof of omdat ze echt helpen, ik gebruik ze in stress situaties (wanneer ik een paniekaanval krijg door mijn anxiety disorder) en om goed te slapen.

 • 5 jaar geleden AudreyMaiden

  Ik gebruik bepaalde edelstenen als ik nerveus ben voor iets. Ik vind dat ze helpen!

 • 5 jaar geleden ItsSteef

  Edelstenen geven een minimale 'trilling' af (denk bijv. maar aan de originele Quartzhorloges; daar zitten stukjes kwarts in om het uurwerk goed te laten lopen.. Tegenwoordig is het synthetische kwarts.)

  Die fijne 'trilling' zou helend kunnen zijn, en goede invloed kunnen hebben op energiebanen en zenuwpunten.

 • 5 jaar geleden Sofia XHeart

  Het klopt dat edelstenen lichamelijke problemen kunnen helpen! Mijn oma heeft deze stenen altijd in huis.

 1. 1