Lifestyle

DIY inspiratie: creatief met potten en blikken

Tijdens deze tijd van het jaar is het niet altijd even lekker weer buiten. Maar dat geeft niet! Dan heb je extra veel tijd om aan de slag te gaan met leuke DIY's. Daarom deelt Girlscene in dit artikel lekker veel inspiratie voor op de regenachtige dagen. Want wist je dat je best veel creatieve dingen kunt doen met blikken en potten? Lees snel verder!


bron

Opbergen
Blikken en potten zijn perfect om dingen in op te bergen. De laatste tijd zijn Mason Jars heel populair en om eerlijk te zijn kun je het ook op zoveel verschillende manieren gebruiken. Deze DIY is perfect voor de badkamer. Naast verschillende potten heb je een houten plank, houders voor de potten en een boor nodig. De ringen die de potten houden boor je allereerst op de plank. Voorzie het hout eventueel van een likje verf en daarna is het tijd om de potten te vullen! Gebruik het voor je tandenborstel, wattenschijfjes en -staafjes en make-up kwasten. Het is ook geschikt voor elastieken, haarspeldjes en borstels. 


bron

Vaas
Dit idee is perfect voor alle interiorjunkies en studenten! Blikken en potten zijn namelijk ideaal om te gebruiken als vaas. Zorg dat het blik of de pot vetvrij is en verf het in een opvallende kleur. Zet er een verse bos bloemen in et voilà!


bron

Schoolbenodigdheden 
Gebruik blikken om al je schoolbenodigdheden op een leuke en creatieve manier te bewaren. Dit doe je door de blikken helemaal schoon te maken en etiketten te verwijderen. Pak daarna cadeaupapier of behang in een leuke print en lijm die om de blikken heen. Je kunt zoveel blikken gebruiken als je wilt. Op de foto hebben ze vervolgens alle blikken aan elkaar gelijmd. Deze stap is optioneel, want je kunt het natuurlijk ook gewoon los op je bureau neerzetten.


bron

Cadeau
Gebruik potten als twee-in-één cadeau. Zowel de inhoud als de pot kun je los van elkaar gebruiken! Koop een grote pot en vul het met fijne producten zoals op de bovenstaande spa in a jar foto. De pot is gevuld met onder andere lippenbalsem, nagelvijl, badzout en een nagelknipper. Allemaal dingetjes die je nodig hebt op een verwenavond. Maar je kunt ook de pot met ingrediënten vullen van een lekker recept, zoals brownies. Doe alleen droge ingrediënten in de pot, dus geen eieren of melk. ;-) Bind vervolgens een kaartje om de deksel waar je het recept opschrijft. 


bron

Kwastenhouder
De perfecte kwastenhouder? Een hoge pot is daar heel geschikt voor! Zo een pot neerzetten is misschien net iets te eenvoudig en saai voor jou, dus vandaar deze DIY. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je dit voor elkaar krijgt.

 


bron

Blik met gaatjes
Het is super makkelijk om een blik op te pimpen. Maak er bijvoorbeeld gaatjes in met een een spijker en een hamer. Je kunt gaan voor cijfers, woorden of patronen. Wat je maar leuk vindt! In de winter zijn deze blikken leuk om in je kamer neer te zetten. Doe er een waxinelichtje in en steek het aan om een gezellige sfeer in de kamer te creëren.


Bloempot
Girlscene lezeres Daisy heeft deze blikken omgetoverd tot schattige bloempotten. En dat heeft ze zo gedaan:


De eerste stap:
- Ik gebruikte hier een lijmpistool om het touw vast te maken. Gewoon steeds een stipje lijm en het touw om het blik heenwikkelen.

Het patroon voor het “randje”:
- Haak 13 lossen en doe er steeds zes bij totdat het om het blik heen past.
- Haak twee lossen (dit is je eerste halve stokje) en haak dan allemaal halve stokjes.
- Haak allemaal vasten.
- Haak 2 lossen (dit is je eerste halve stokje) en haak dan allemaal halve stokjes.
- Haak allemaal vasten.
- Haak in de eerste vaste 1 vaste, sla er dan 2 over en haak in de vierde vaste zeven stokjes. Sla weer twee vaste over en haak in de volgende een vaste.
- Vervolgens zet je uiteinde vast aan het begin zodat je rond bent, hecht je af en naai je hem naar boven toe dicht.

Welke DIY's ga jij proberen?

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
26 meiden hebben deze blog geloved