Celebs

Zo maak je een killer indruk tijdens een castingdag!

13

Je hebt een grote droom: model worden. Je voldoet aan alle eisen (die zijn er helaas) en nu is het slechts een kwestie van je inschrijven. Laat die opdrachten maar komen! Toch is het allemaal niet zo makkelijk. De concurrentie is groot in de modellenwereld, daarom is het belangrijk dat je jezelf goed presenteert aan potentiële werkgevers tijdens castingdagen. Waarom moet ze jou boeken en niet iemand anders? In dit artikel geven Elite Model Look professionals als catwalk coach Mandy Dionne Lieveld, haar en make-up expert Rob Peetoom en styliste Danie Bles onmisbare tips om je voor te bereiden op een castingdag!


Foto: Ill & Lauw

Model zijn en geboekt worden over de hele wereld is de droom van veel meiden. Het is natuurlijk super belangrijk dat je goed kunt poseren en rockt op de catwalk om succesvol model te worden, maar waar veel mensen zich in vergissen is dat jezelf presenteren tijdens een castingdag minstens zo belangrijk is. Door de grote concurrentie is het een must dat jij je onderscheidt van de rest. 

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk. Want hoe presenteer je jezelf goed? Waar letten de opdrachtgevers op? Wat kun je doen om hen te overtuigen dat ze jou moeten boeken? Girlscene verzamelde tips van Elite Model Look professionals om jou te helpen om je droom waar te maken. Elite Model Look is de meest prestigieuze modellenwedstrijd ter wereld en dit is dé kans om een succesvolle modellencarrière te starten. Gisele Bündchen en Cindy Crawford zijn ook zo begonnen, wie weet krijg jij wel een soortgelijke toekomst. Tot september kun jij je inschrijven voor de castingdagen. Met de onderstaande tips ga jij de castingdagen rocken! 

Zo krijg je de juiste uitstraling: 
Tips & tricks van het team van Rob Peetoom Hair & Make-up, die de kandidaten van castingdag tot aan finale voorziet van een natuurlijke look
1. Waar tijdens een casting zeker naar gekeken wordt, is je huid. Zorg er daarom voor dat je uitgerust bent en dat je huid er fris/mooi en natuurlijk uitziet. Belangrijk is om dagelijks goed je huid te reinigen met een cleanser en af te sluiten met een luchtige hydratatie. Ja, zelfs op een jonge leeftijd is huidverzorging belangrijk! 
2. Je handen, nagels en voeten moeten er schoon en verzorgd uitzien. Geef je nagels een blanke lak en smeer je handen en voeten dagelijks in met een voedende crème. 
4. Gezond haar is een pré. Was je haar om de 2 à 3 dagen met een hydraterende shampoo en gebruik altijd een conditioner. Heb je lang haar? Dan is het zeker raadzaam om één keer in de week een extra voedend masker in je haar te doen, zo blijven je lange lokken glanzend en veerkrachtig. Borstel s’avonds voor je naar bed gaat goed je haar en voor meiden met wat langer haar adviseren wij om een vlecht in je haar te doen. Dit voorkomt overmatig `schuren’ van je haar op je kussen, waardoor het minder beschadigd/pluizig is de volgende dag. Laat je coupe (of puntjes) zeker om de 6 à 8 weken knippen, dit voorkomt gespleten punten. 
5. Het is de gehele presentatie waar op gelet wordt bij een castingdag, dus ook verzorgde kleding is belangrijk. Kleed je niet te `schreeuwerig’ qua kleuren. 
6. Uiterlijk is niet alles, ook je attitude is minstens zo belangrijk. Het is van belang dat een model positief ingesteld is, keihard kan, én wil, werken. Het is niet altijd glitter & glamour tijdens een shoot. Je maakt soms lange dagen op koude en vreemde locaties, denk aan water, bergen, loodsen etc.
7. Ook jouw `social skills’ zijn van belang. Je bent vaak met een team aan het werk tijdens een shoot. Het is daarom belangrijk dat je je flexibel en sociaal opstelt. 

Wil je op de hoogte blijven over de laatste Rob Peetoom beautytips? Houd dan onze blog in de gaten.

Zo rock je de catwalk: 
Tips & tricks van catwalk coach Mandy Dionne Lieveld
1. Loop met je voeten in een rechte lijn.
2. Vergeet daarbij niet je heupen te bewegen.
3. Schouders naar achteren en ontspannen, maak jezelf lang door een denkbeeldig touwtje vanaf je kruin omhoog te trekken.
4. Denk aan iets leuks, zodat je ogen gaan stralen!
5. Geniet! Voor je het weet sta je alweer naast de catwalk.

Speciaal voor Elite Model Look geeft Mandy een extra training op 13 september. Wil jij extra TIPS om je goed voor te bereiden op de Elite Model Look castingdagen? Geef je dan nu op voor een catwalk training. Aanmelden kan via info@catwalkcoach.nl of kijk op catwalkcoach.nl.

Wanneer: zaterdag 13 september
Tijd: 12.30 uur - 14.00 uur
Waar: Studio Amsterdam
Kosten voor Elite Model Look deelnemers: € 15,- p.p.

Zo maak je een goede indruk tijdens een castingdag: 
Tips & tricks van styliste Danie Bles, die de styling van de Nationale finale show in de Amsterdamse Beurs van Berlage voor haar rekening neemt
1. Goede indruk maken op de catwalk? Dat kun je oefenen! Bekijk van tevoren goed naar de grote shows in Parijs, Milaan en Londen. Bestudeer de houding, de beweging en de snelheid waarop de modellen lopen. Je kunt natuurlijk lekker thuis voor de spiegel oefenen, maar uiteindelijk is het voor het totaal plaatje slim om een 'publiek' te vragen. Waar zien zij verbeterpunten? Je hebt tenslotte geen ogen in je rug.
2. Het is belangrijk dat casting directors binnen no time een indruk krijgen van een model. Dat betekent juist niet dat je extreem gekleed moet gaan of veel tijd moet besteden aan je haar en make-up. Je moet juist je natural beauty showen en de casting directors kunnen dan het beste inschatten of je potentie hebt, hoe divers je bent en wat jouw unique selling point is.
3. Wat ik zoek in een model? Ik houd van stoere modellen. Een beetje een attitude voor de camera is een must. Stel je backstage flexibel op, maar op de catwalk of tijdens een shoot moet je in de sfeer kruipen van het merk, de campagne of het editorial. Ik houd van it-girl met een sterke uitstraling. 

Zo onderscheid je jezelf van anderen:
Tips & tricks van de directeur van Elite Model Management Amsterdam en jurylid Sven Grüber 
1. De juiste maten hebben is belangrijk, maar met je persoonlijkheid onderscheid je jezelf van anderen. Je persoonlijkheid moet naar voren komen in een foto. 
2. Een goed model heeft de juiste look, is professioneel (op de set, maar zeker ook daar buiten!), heeft een positieve persoonlijkheid en is altijd in topconditie. Houd dit in je achterhoofd!  
3. Draag zo min mogelijk make-up tijdens castingdagen, zo laat je goed zien wie je bent. 
4. Vergeet niet om jezelf te zijn en geniet! 


Foto: Ill & Lauw

Ben jij er klaar voor om een castingdag te rocken? Je kunt je nog steeds inschrijven voor één van de castings! Vanaf eind augustus is er elk weekend een castingdag. De eerste castingdag is op 31 augustus in Beek.

Schrijf je in voor één van de castings via elitemodellook.nl of via de casting app op de Facebookpagina van Elite Model Look Nederland

Laat je inspireren in Pinbook

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

13 reacties

 • 5 jaar geleden Channel Rivera

  Zijn tattoos op de arm erg , zoja moet je die zelf bedekken met make up?

 • 5 jaar geleden kusnoellex

  @lauranne ! je hebt helemaal gelijk, ik ben ook model en dat hoeft helemaal niet, niet elk model heeft anorexia want dat is juist slecht en word je lelijk door !!

 • 5 jaar geleden Scherida

  zijn er dames of heren die het leuk vinden in te schrijven wij starten half september met onze modellen buro dat in de zomer mnd niet door ging voor de mensen die niet konden inschrijven sorry!

 • 5 jaar geleden Cinnaber

  zo'n casting is echt sterven

 • 5 jaar geleden Sugarcube

  Waarom kiezen ze alleen stokjes? En ik vind het echt onzin :')

 • 5 jaar geleden NEZ

  hmmm niks voor mij, vind ze altijd veel te streng!

 • 5 jaar geleden Blondine

  Ik heb het altijd jammer gevonden dat ik niet serieus werk ervan heb gemaakt. Ik had op me 15e een modellenwedstrijd gewonnen van een modellenbureau in Nederland, een goede ook. Uiteindelijk een shoot gedaan en er werd verteld dat ik de maten niet had op dat moment (heupen). Me ouders stonden ook niet achter me. En nu ben ik aan de oude kant (20 jaar) en heb nu al helemaal de maten niet meer. Echt jammer, maar misschien maar beter. Die wereld is vergif heb ik het idee.

 • 5 jaar geleden Lauranne Van T Zelfde

  Ik Ben zelf model en je moet er wat voor laten. Het is topsport, en moet namelijk altijd in shape zijn en er gezond en verzorgd uitzien. Als je dit er niet voor over hebt moet je er niet aan beginnen. Maar wat bij reacties hier wordt gesuggereerd dat je jezelf moet uithongeren is absoluut niet waar!!! Je moet gezond eten en veel sporten! Als je niet in deze business werkt zal je dit niet goed begrijpen.

  Dus please stop met alle vooroordelen over modellen als: ze zijn te dun en hebben anorexia, je moet je uithongeren want dit is not true! Tuurlijk zijn er soms meiden die dit doen en hebben maar deze meiden horen niet in deze wereld thuis

 • 5 jaar geleden Kwien

  @jeweethetwel

  Ik ben een meter 70 en weeg net ists minder dan dat; terwijl ik goed eet, maarja. Dat zit in mijn genen waarschijnlijk

 • 5 jaar geleden jeweethetwel

  Dit hierboven is makkelijker gezegd dan gedaan. Het lijkt redelijk makkelijk maar iemand in de familie was ook model, maar is ermee gestopt omdat ze zichzelf ongeveer moest uithongeren on rond de 45 kilo te blijven, en dat terwijl je 1,70 moet zijn.

 • 5 jaar geleden Lorem Ipsum

  @shire

  HAHAHAHAHAH

 • 5 jaar geleden Shire

  Oftewel het kost bakken met geld om jezelf goed te verzorgen.. en dan moet je maar aangenomen worden.. laat staan dat je dan echt veel gaat verdienen :p

 1. 1