News

Trend: blote voeten selfie voor het goede doel

18

We hebben inmiddels alle selfie soorten zo'n beetje gehad. Van de gewone selfie tot de benen selfie: wat is er niet trending op het moment? Maar daar blijft het niet bij! De trend die nu opkomt is het selfie voor het goede doel. Huh, voor het goede doel? Ja, mensen plaatsen massaal foto's van hun blote voeten en dat is dus niet omdat ze lekker op vakantie zijn.

Je herkent het vast wel... Bij veel mensen staat de timeline vol met foto's van blote voeten in het zand met op de achtergrond een helderblauwe zee. Misschien zijn zulke foto's op dit wel de meest verafschuwde foto's die je kunt tegenkomen als jij deze zomer niet op vakantie gaat. Maar wist je dat veel mensen deze foto's maken om awareness te creëren voor het goede doel?

De realiteit is namelijk dat bijna 60 miljoen mensen in de wereld geen eens schoenen hebben en dus op blote voeten rondlopen. Goede doel Shoe Aid maakte dit bekend. Daarom zetten zij een van de meest gebruikte woorden van dit moment in om meer bewustzijn te creëren voor dit probleem. Selfie it is! Shoe Aid roept mensen op om een selfie van hun voeten te maken met de hashtag barefootselfie. Binnenkort vind namelijk de zogeheten Barefoot Walk plaats om geld op te halen voor mensen die dus niet de middelen hebben om een basic item als schoenen te kopen. Tijdens het evenement is het dus de bedoeling om op blote voeten te lopen en het 'startgeld' wordt gebruikt voor de goede doelen die mensen helpen die het minder goed hebben.

Dit initiatief is gestart nadat beelden van de tsunami in 2004 in de media verschenen. Veel mensen hebben toen letterlijk alles verloren, zelfs hun schoenen. En er zijn nog zoveel meer mensen die elke dag zonder schoenen rondlopen terwijl dat niet hun eigen keuze is. Wist je al dat in Groot Brittanië wekelijks meer dan 2 miljoen paar schoenen worden weggegooid? Het is dus tijd dat daar iets aan veranderd wordt en de verschillen in de wereld minder worden. Op dit moment heeft Shoe Aid mede daarom al 30.000 paar schoenen naar Afrika verzonden voor mensen in nood.

De #barefootselfie is dus een goede manier om mensen bewust te maken van de situatie in andere delen van de wereld. De trend wordt zelfs door Britse celebrities opgepikt! Social media staat in ieder geval al vol met blote voeten selfies:

Wat vind jij van de blote voeten selfie trend? Is het een goed initiatief in jouw ogen om bewustzijn te creëren voor mensen in de wereld die geen schoenen hebben?

Bron: dailymail, twitter

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 5 jaar geleden Cinnaber

  Haha Josje

 • 5 jaar geleden Josje

  Sommige voeten zijn echt lelijk :')

 • 5 jaar geleden Soulsister

  Als actie voor het goede doel een foto maken van je voeten bij het zwembad in een of ander warm vakantieoord? Dat vind ik raar.

 • 5 jaar geleden Rockoholic

  Meer een mooie optie om je nagellak en teenringen te laten zien bij je zonnige zwembadje en ook nog goed gevonden worden omdat je het voor het goede doel doet. Alsof iemand hiervan er echt wat voor doet.

  Wat is er trouwens vies aan voeten?

 • 5 jaar geleden Koekske

  dus ze willen tonen dat ze bewust zijn van de armoede in andere landen maar 3/4de van de foto's is wel in het zonnetje aan een zwembad getrokken! *zucht*

 • 5 jaar geleden paulinem94

  Alsof die foto's iets te maken hebben met armoede... Het is meer alsof ze het zogenaamde "goede doel" als excuus gebruiken om weer een trend te lanceren.

 • 5 jaar geleden ♥ MARGRIET ♥

  Leuke acties. Alleen heb ik niet zo'n mooie voeten...

 • 5 jaar geleden #Mijneigenblog

  Jessica, wat stel jij je aan dan? voeten zijn gewoon normaal hoor?

 • 5 jaar geleden SupremeBitch

  Jessica, stel je niet aan.

 • 5 jaar geleden Autumn

  Wat is er zo erg aan voeten? Ik vind de voeten in dit artikel gewoon normaal. En het is goed dat de selfie nu voor iets nuttigs word gebruikt.

 • 5 jaar geleden Hester

  Ik vind de meeste voeten gewoon normaal hoor, haha. Maar zo kun je overal wel een selfie/hashtag voor maken...

 • 5 jaar geleden Anna

  lol @ hieronder XD

 • 5 jaar geleden Ville88

  Gatver damme die voeten. Iek

  Dat mensen dan hun hand voor het goeie doel doen, voeten zijn gwn vies om na te kijken.

 • 5 jaar geleden I'm that girl

  Euhmm niet alle foto's zijn allemaal even aangenaam (ik ga over mijn nek!), maar als het voor een goede doel is is dat het enige positieve aan deze selfie-trend.

 • 5 jaar geleden kuzzz

  bah, de meeste voeten zijn zo lelijk en vies

 • 5 jaar geleden ThunderBird

  Ik vind het goed dat ze dat doen maar voeten zijn zo vies!!

 • 5 jaar geleden Fabyoulicies

  Ik vind het wel een leuk idee. Ga ik ook doen!

 1. 1