0 calorieën tussendoortjes: ijsthee & water met een smaakje

Food door Redactie

Tijdens deze dagen kunnen we geen genoeg krijgen van heerlijke drankjes en al helemaal niet als de drankjes ook nog eens 0 calorieën bevatten. Claartje van Foodness heeft daarom twee recepten voor je: heerlijke zelfgemaakte ijsthee en water met een smaakje. Wil je weten hoe je dit maakt? Lees dan snel verder voor de bereidingswijze. Slurrpp!

Als je dorst hebt en geen zin hebt in weer een glas water, dan moet je deze recepten van Foodness zeker even uitproberen. De recepten zijn namelijk erg fris en fruitig! Een perfect drankje om die droge keel van je gerust te stellen en om je lichaam mee af te laten koelen. Hhhaaaa...

Ijsthee 
Bron

Wat heb je nodig?

Breng 500 ml water aan de kook. Laat 5 minuten trekken met de vijf theezakjes erin. Ja, dat wordt heel sterk, maar je gaat het zo weer verdunnen. Voeg 500 ml koud water toe om de thee (kijk, daar komt het al!) te verdunnen. Zet in de koelkast en laat de ijsthee afkoelen. Voeg fruit toe. Voeg nu indien gewenst de honing of een andere zoetmaker toe. Drink koud, liefst in een glas vol ijsklontjes.

♥ Water met een smaakje
Bron

Wat heb je nodig?

Snijd de grapefruit en citroen in partjes. Was de munt en basilicum en haal de blaadjes van de takjes. De toppen van de takjes (waar die kleine blaadjes zitten) kun je in het geheel toevoegen. Doe de partjes grapefruit en de basilicumblaadjes in de ene fles of karaf, en de citroenpartjes en de munt in de andere. Voeg een liter water toe, en laat de smaken ongeveer een uur intrekken in de koelkast. Zet op tafel bij de paasbrunch. Drink smakelijk!

Wil je geen recept missen? Like Foodness dan op Facebook! Meer drankjes met aardbeien proeven? Probeer ook eens deze romige smoothie met aardbeien en kokos.

Ga jij deze recepten uitproberen? 
Pin je favoriete drankje op Pinbook