Beauty

Er goed uitzien zonder make-up? Dat kan!

Niet iedereen heeft zin of überhaupt tijd om elke ochtend trouw haar vaste foundation en mascara op te brengen. Girlscene snapt dat heel goed! Waarschijnlijk zie je er verder wel graag verzorgd en netjes uit. Daarom legt Girlscene uit hoe je er 'goed' uitziet zonder make-up te gebruiken. Lees snel verder als je wilt weten hoe je dat doet.

Er goed uitzien zonder make-up? Het is geen rocket science. Met de volgende tips zie je er altijd netjes, verzorgd en uitgerust uit! 

 

 

Slaap
Cliché maar waar… Zorg dat je voldoende slaapt. Door elke nacht zo'n zeven of acht uur te slapen sta je iedere ochtend uitgerust op en ziet je huid er ook een stuk beter uit. Als je moeite hebt om iedere nacht aan voldoende slaap te komen is het aan te raden om elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en 's ochtends op dezelfde tijd op te staan. Je lichaam went aan het ritme en als je tussendoor geen dutjes doet val je 's avonds makkelijk in slaap! 

Eten
Zorg dat je genoeg gezond eten binnenkrijgt om je huid in goede conditie te houden. Het is super lekker om hier en daar te snoepen of chips naar binnen te werken, maar niet iedere huid reageert goed op suikers en vet. Natuurlijk hoef je niet compleet gezond te eten als je dat niet wilt. Het is oké om een cheat day in te lassen! 

Om de onzuivere huid zoveel mogelijk te werken is het belangrijk om regelmatig donkere bessen te eten, net zoals tomaten, rode druiven, bieten, boerenkool en avocado goed zijn voor de huid.

Huidverzorging
Verder is het goed om jezelf een vaste huidverzorgingsroutine aan te meten. Je hoeft niet tien verschillende producten te gebruiken. In plaats daarvan is het beter om een goede cleanser, toner en crème te hebben. Verder kun je producten kopen die je nodig hebt. De één wil misschien puistjes aanpakken terwijl de ander meer heeft aan een goede oogcrème. 

Kies vooral milde producten die de huid niet te veel strippen en uitdrogen. Reinig 's ochtends en 's avonds voor het beste resultaat. Tip: gebruik een borstel zoals Clarisonic om dieper te reinigen.

Dikke ogen
Sta je elke ochtend op met dikke ogen? Vervelend, maar het is te verhelpen. Leg bijvoorbeeld schijfjes komkommer in een diepvrieszak in de vriezer. Deze leg je 's ochtends een paar minuten op je ogen om de zwelling te verminderen. Een andere optie is om een lepel een paar minuten in (ijs)water te leggen. Vervolgens leg je de bolle kant van de lepel even op je ogen, et voilà. 

Scrub
Scrub je gezicht (maximaal) één keer per week om de dode huidcellen te verwijderen. Onzuiverheden komen op die manier makkelijk naar de oppervlakte en bovendien voelt je huid super zacht aan na een scrubbeurt. Meestal krijg je ook een mooie natuurlijke glans na het scrubben, waardoor je heus geen highlighter nodig hebt. 

Raak je gezicht niet aan
Een heel belangrijk punt is om je gezicht niet aan te raken gedurende de dag. Waarom? Omdat de bacteriën van je handen de kans op onzuiverheden vergroten. Het is heel verleidelijk en lekker om even met je gezicht in je handen te hangen, maar probeer het zoveel mogelijk te vermijden als je gevoelig bent voor puistjes. Misschien is het wel voor te stellen dat je huid het niet altijd prettig vindt als je eerst met je vingers door je haar (met droogshampoo) gaat en vervolgens het afsmeert aan je gezicht.

Verzorging
Dat je geen make-up gebruikt betekent niet dat je jezelf niet verzorgt. Haal daarom overtollige haren bij je wenkbrauwen weg met een pincet en was je haar op tijd. Als je haar maar goed zit… 😉 Verder is het belangrijk om twee keer per dag je tanden (en tong) te poetsen om nare geurtjes te voorkomen. 

En onthoud: als je glimlacht ben je een stuk mooier. Daarvoor heb je geen make-up nodig!

Heb jij nog tips om er tip top uit te zien zonder make-up te gebruiken?

Pin je beauty inspiratie in Pinbook

Must reads 👀