Lifestyle

Op zoek naar geluk? Zo vind je het!

48

Veel mensen wachten wanhopig op de gebeurtenis van iets goeds, maar zetten geen stappen om hun verlangens ook daadwerkelijk te verwezenlijken. Ze blijven de dingen doen die ze gewend zijn te doen, ook al maken deze dingen ze niet gelukkig. Individuen verlangen continue naar geluk, maar angst voor verandering, gebrek aan ambitie, of slechts een negatieve gedachtegang verhindert het bereiken ervan. Maar waar draait geluk nou eigenlijk om? Blogger Rachella legt het je uit!

“People wait all week for Friday, all year for summer, and all life for happiness.”

Toen ik op deze quote stuitte terwijl ik snel door de recent geüploade foto’s van Instagram heen scrollde, realiseerde ik mijzelf dat deze korte zin de verdrietige waarheid is voor veel mensen.


Bron

Laat ik beginnen bij het begin, ik ben geen gecertificeerde psycholoog. Echter, vrienden – en zelfs mensen die ik niet ken – vertellen me dikwijls dat ik oog als één van de meest gelukkige mensen die ze op die dag hebben gezien. En dat is niet slechts uiterlijke schijn. Ik ben gelukkig. Ik voel me elke dag opnieuw gezegend dat ik op deze prachtige wereld mag leven, ik ben dankbaar voor de dingen die ik heb. En dan heb ik het niet over de materiele dingen die ik heb, ik bedoel de immateriële privileges die mij gegund zijn: liefde, gezondheid en vriendschappen. Bovendien ben ik dankbaar dat ik in het bezit ben van het vermogen om het leven te waarderen, om de kleine dingen die toch echt een verschil maken te kunnen waarderen.

Dus, waar draait geluk nu allemaal om? Zoals ik hierboven al aangaf: individuen verlangen naar het concept van geluk. Ze vormen in hun hoofd een definitie ervan. Ik heb in het verleden dikwijls het onderwerp met mensen besproken en ik merkte op dat de mensen die toegaven dat zij niet tevreden waren met hun huidige leven, omdat zij “nog niet het ware geluk hadden gevonden”, gelijkenissen vertoonden in hun uitleg van fortuin. Zij noemden allemaal dat ze op dit moment gelukkig zouden zijn als zij bepaalde mogelijkheden in het leven beter hadden benut en, opvallend genoeg, vertelden zij mij stuk voor stuk dat er bepaalde mensen in hun leven waren die ervoor zorgden dat zij niet gelukkig waren. Ze geloofden ook dat geluk samenhangt met geld – of met dingen die gekocht kunnen worden met geld. Meer saldo op de bankrekening is de sleutel tot al uw verlangs, so to speak. Hoe dan ook, dergelijke uitspraken zetten mij aan het denken. Leven we echt in een wereld waar mensen geloven dat geld geluk kan kopen? Waarom geven mensen anderen de macht om hun leven te beheersen, hun gemoedstoestand te bepalen? En waarom blijven individuen hangen in het verleden, terwijl het overduidelijk is dat een gedane actie niet meer omgekeerd kan worden gezien het feit dat het al is gebeurd? Ik heb medelijden met mensen die zich niet gelukkig voelen. Alle mensen hebben geweldig potentieel, en ik wil dat ze zich dan ook geweldig voelen. En dat is precies de reden waarom ik het concept van geluk heb geanalyseerd om drie ‘regels’ te formuleren die ieder verlangend naar geluk zou moeten volgen:

1. ♥ Stop met het vergelijken van jezelf met anderen: Ik ben mij ervan bewust dat de hedendaagse cultuur het steeds gemakkelijker maakt om jezelf met anderen te vergelijken door Facebook, Instagram en Twitter, om er maar even een paar te noemen. Het is echter niet social media dat de drang tot vergelijking tussen mensen heeft veroorzaakt. Denk er even over na: hoe vaak voelde jij jaloezie wanneer die ene prachtige vrouw in dat perfect zittende jurkje en met die oogverblindende lach daar tegenover je aan de bar zat, terwijl jij nipte aan een glaasje Martini? Hoe vaak voelde jij jezelf verschrikkelijk nadat een collega je uitgebreid vertelde over haar geweldige relatie, terwijl jij zojuist een einde had gemaakt aan de jouwe? Hoe vaak heb je het leven van iemand die in jouw ogen succesvol was, gewild? Ik veroordeel je niet, het is helaas een veel voorkomend verschijnsel dat mensen zichzelf slecht voelen doordat zij zich met anderen vergelijken. Echter, je zou moeten weten dat je speciaal bent. Je bent uniek. Kijk alleen naar jezelf. Het betekent niet dat jij minder dan iemand anders bent omdat deze persoon het toevallig op een bepaald vlak beter dan jij doet. Mijn advies: vind de beste versie van jezelf zonder dat je competitie zoekt met anderen.

2. ♥ Verander naar een positieve gedachtegang: Gedachten kunnen mans grootste vijand zijn. Ik geloof echt dat de manier van denken een verschil kan maken wanneer het aankomt op geluk. Het leven is een hobbelige weg, en onplezierige gebeurtenissen zijn onvermijdelijk. Maar denk niet dat problemen geluk verhinderen. Het is slechts de manier waarop je ermee omgaat. Als je iets verschrikkelijks meemaakt, probeer jezelf niet te concentreren op de negatieve kant ervan. Ook al is dit moeilijk, probeer een positief aspect van de situatie te vinden, hoe klein dit aspect ook is. Pessimisme brengt je nergens, optimisme is de sleutel tot geluk.

3. ♥ Waardeer en geniet van de kleine dingen in het leven: Of het nu dat korte, maar oh-zo-lieve berichtje is dat je van jouw geliefde kreeg nadat hij vanochtend van huis vertrok, of de vredelievende atmosfeer die er hangt tijdens een avondwandeling, neem een klein momentje om ervan te genieten en vooral om het te waarderen. Beschouw zulk soort dingen niet als vanzelfsprekend, maar realiseer jezelf dat het een privilege is om deze dingen mee te mogen maken. Sommige mensen vinden het moeilijk te geloven dat ik het gevoel heb dat ik alles heb wat mijn hartje begeert, als ik alleen al kijk naar een pastelgekleurde zonsondergang aan het einde van een prachtige zomerdag, of bij het voelen van de wind in mijn haren terwijl ik langs de kustlijn wandel. Maar het is waar. Ik waardeer dergelijke momenten in grote mate, ook al lijken ze voor velen slechts klein. Ze maken me gelukkig, en ze kosten niets. Ik kan nog uren doorschrijven over geluk en hoe innerlijke gelukzaligheid te bereiken, maar ik geloof dat ik de drie meest belangrijke hierboven al heb genoemd. Ik schrijf momenteel een e-book over geluk, gezondheid en fitness, waar ik het onderwerp happiness meer uitgebreid bediscussieer.

Bedankt voor het lezen van dit artikel! En onthoud: je bent uniek, je bent geweldig. Er is geen reden om daaraan te twijfelen.

Liefs,

Rachella

Wat doe jij om gelukkig te worden? 
Pin je inspiratie op Pinbook

LOVE dit artikel
68 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

48 reacties

 • 5 jaar geleden Elisabethx

  Prachtig geschreven! Zet je toch wel even aan het denken...

 • 5 jaar geleden HairArtist Angela

  Wie positiviteit uitstraalt ontvangt positieve energie terug

 • 5 jaar geleden Beautyfabriek

  Wauw, bij dit artikel ga je toch even nadenken! Ik heb soms ook van die dagen dat ik op alles en iedereen (inclusief mezelf) kan mopperen. Achteraf natuurlijk altijd spijt.... en een naar gevoel als gevolg. Genieten van kleine dingen en dat geluk vast houden is voor mij een key!

 • 5 jaar geleden Sarah.d1

  Hallo Rachella, ik vind dat je een super artikel hebt geschreven! Ik herkende me eigenlijk veel in de jaloezie die ik de laatste maanden voel. Op de een of andere manier ben ik van het drukste en vrolijkste meisje van de klas naar een stom buitenbeentje gegroeid. En vooral omdat ik geen vriendinnen meer heb. Kijk, vroeger was ik zoals ik zei nogal druk en ik was erg vrolijk en ik had veel vriendinnen én, ik was gelukkig. Mijn vriendinnen waren bijna het belangerijkste wat ik had! Maar een van mijn oude vriendinnen is een beetje veranderd en claimt als het ware een beetje de anderen. Ze doet best wel naar tegen mij, en probeerd me voortdurend buiten te sluiten... Maar omdat ik me zo down ging voelen vonden mijn andere vriendinnen mij niet echt leuk meer en het allerergste vond ik dat ze een club oprichtte, vroeger had ik dus een club met mijn vriendinnen en zij kwam er bij en dat vond ik wel okee maar nu heeft zij hem overgenomen en probeerd ze mij weg te houden dus vind ik het niet meer okee... Ik weet echt niet wat ik kan doen en ik heb nog een heel schooljaar te gaan... Toch heeft dit artikel me geholpen om er beter over na te denken, bedankt daarvoor.

 • 5 jaar geleden Jolien

  Je hebt helemaal gelijk! Meer mensen zouden zich moeten realiseren dat je niet moet wachten op geluk.

 • 5 jaar geleden Chiara Almare

  wauw! geweldig geschreven.

  je hebt helemaal gelijk

 • 5 jaar geleden miss__daniels

  leuke tekst! Ik was even down maar dit liet me realiseren hoe gezegend ik eigenlijk ben dankjewel! ik hoop meer van je te kunnen verwachtenxxxx

 • 5 jaar geleden stellaahx

  Goed verhaal dit. Toch kan niemand het tegen houden om af en toe een klein beetje down te zijn. Ik schat zo in dat iedereen dat wel eens is.. Maar ik zal dit zeker onthouden , goeie tips dankje

 • 5 jaar geleden Birgit

  Super artikel. Ik snap het precies.

  Bewust blijven deze dingen alleen moeilijk

 • 5 jaar geleden Annabel

  Super!!

 • 5 jaar geleden annamoyra

  heel mooi geschreven!

  ik ga dit zeker onthouden.

 • 5 jaar geleden ♥echteliefde

  Hele mooie blog♥

  Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn

  x veer♥

 • 5 jaar geleden Evelienmh

  neem ook een kijkje op mijn site ♡ evelienmh.weebly.com

 • 5 jaar geleden Sabiena

  mooi geschreven, heel fijn om te lezen

 • 5 jaar geleden badgarlriri

  Hey zouden jullie me blog over seksueel gedrag op het werk willen lezen en jullie mening ervan willen geven groetjes

 • 5 jaar geleden Zoë

  Prachtig artikel , ook zeer goed geschreven . Jij moet later schrijver worden . 😄😄

 • 5 jaar geleden Linda

  Super mooie tekst, word er spontaan vrolijk van!

  Hoe heet je e-book?

 • 5 jaar geleden Rebel

  Mooi, goed en helder geschreven mijn complimenten !

 • 5 jaar geleden Snowflake

  Wow, heel mooi geschreven!

 • 5 jaar geleden JustMe

  super goed geschreven

 • 5 jaar geleden Sneeuwvlokje

  Echt een geweldige blog!

 • 5 jaar geleden Annelieke

  wat ontzettend goed en mooi geschreven met een nog mooiere inhoud.

  ik kijk uit naar het lezen van je E-book (normaal heb ik niks met e-books, maar hiervoor maak ik graag een uitzondering).

  ik ben iemand die vaak iets te lang blijft hangen in negatieve emoties doordat ik het te lang wegstop. ik probeer hier wel aan te werken en ik denk inderdaad dat relativeren hierin echt het toverwoord is. niet dat je om kleine dingen niet verdrietig of boos mag zijn, maar het is belangrijk ook de mooie dingen in het leven te zien, hoe klein ze ook zijn.

  wat mij betreft mag je vaker artikelen voor girlscene schrijven!

 • 5 jaar geleden afrikanbeauty

  Heel mooi Gechreven vind het echt geweldig !! xx

 • 5 jaar geleden Hailey

  Dit soort blogs zouden vaker uitgelicht moeten worden! Laat meiden zien dat ze ook gelukkig kunnen zijn zonder veel likes op instagram of populair zijn op school, geweldige blog! kus

 • 5 jaar geleden Dutchy

  Wauw, heel mijn dag is goed. Super mooi geschreven x

 • 5 jaar geleden NOYOUDONT

  want to be happy

 • 5 jaar geleden happygirl

  Wauw erg mooi geschreven! Volgens mij hebben veel mensen hier wat aan (IK OOK).x

 • 5 jaar geleden Dandelion

  Erg mooi geschreven!

 • 5 jaar geleden Kraplapje

  True

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Wow, mooi geschreven!

 • 5 jaar geleden Suuske

  Zo'n mooie blog! Wow.... Dankjewel voor dit kleine geluksmomentje

 • 5 jaar geleden fleur

  waauuuww mooi geschreven!

 • 5 jaar geleden Damon_master_piece

  wauw zo waar

 • 5 jaar geleden Jolien_wildrose

  wow! gewoon prachtige woordkeuze!

 • 5 jaar geleden Liah

  Mooi geschreven en waar. ik ben zeg maar een realistische optimist die daardoor toch vaak van nature het glas half vol heeft, maar dat weet ik en daardoor kan ik er op letten. Negatieve gedachten zijn inderdaad onze grootste vijand! En die kleine dingetjes kunnen zo fijn zijn, een onbekende die naar je lacht, jakobsladders die de hemel verlichten, mooie zonsondergang. ja, klinkt een beetje hippie achtig geloof ik haha maar fijn om dit op de vroege ochtend te lezen

 • 5 jaar geleden StaceyMarco

  Hele mooie tekst van jou!! het deed mij wel wat eigenlijk moet je dit in de ochtend lezen en daar dan de rest van de dag aan denken nou wedde dat mij dag helemaal TOP is hahaha!!!!!

 • 5 jaar geleden takeadeepbreath

  Made my day, Rachella! Jouw e-book wil ik héél graag lezen. Ik ben het volledig met je eens, met alles wat je hierboven zegt. Ik geniet net als jij intens van kleine dingen, deze maken mij vaak het allergelukkigst. Ik ben iemand die veel verdriet kan hebben, die tranen met tuiten kan huilen, maar ik denk gelukkig toch altijd aan de positieve kanten en sleep mezelf zo uit mijn dip. Daar ben ik ook heel dankbaar voor. Relativeren! En het feit dat ik wéét dat je echt sterker wordt van nare ervaringen, helpt mij op dat soort momenten ook heel erg. Dat vind ik ook een voorrecht, dat je daarmee jezelf als persoon ontwikkelt

 • 5 jaar geleden Flowers_x

  Wauw, echt mooi geschreven. Erg inspirerend!

 • 5 jaar geleden kuzzz

  Mooi geschreven!

 • 5 jaar geleden Demi

  Echt een geweldige blog! Ik herken dat gevoel bij een mooie zonsondergang, of een avondwandeling door de natuur. Een lief berichtje van een vriend/vriendin doet me ook heel erg goed! Van die kleine dingen waar je ter plekke echt van kunt genieten! 😘

 • 5 jaar geleden Anne

  Mooi geschreven, en waar! Ik zit momenteel ook zo lekker in mijn vel. Ik heb de laatste weken het gevoel dat er iets leuks staat te gebeuren, heb volgende week een sollicitatiegesprek voor een bijbaantje in een winkel, heb superveel zin om weer naar school te gaan over een paar weken en dagelijks omringd te zijn met mensen, heb zin om weer aan het werk te gaan, om dingen te doen, zo'n lekker gevoel! Door dit gevoel trek je alleen nog maar leukere dingen aan, en door de instelling overwin je obstakels ook beter.

 • 5 jaar geleden xXdreamerxX

  mooi

 • 5 jaar geleden Flower

  Heel fijn en goed schreven artikel. Bedankt. Ik heb de tekst in een word document opgeslagen zodat ik het nog eens na kan lezen over een tijdje.

  Ik zou graag je e-book willen lezen. Hoe kom ik erachter wanneer en waar ik het kan vinden?

 • 5 jaar geleden Hester

  Inhoudelijk artikel, fijn!

 • 5 jaar geleden Neggelswokkel

  Mooi geschreven!

 • 5 jaar geleden ammique

  Mooi geschreven, ik ben het er helemaal mee eens!

 1. 1