Purge: social media trend zorgt voor zelfmoord

News door Redactie

Heftig nieuws op de vroege morgen… Er is een nieuwe social media 'trend' ontstaan die ernstige gevolgen heeft. Het heet 'the purge', net zoals de gelijknamige horrorfilm. Inmiddels nemen de hatelijke purge berichten in het buitenland Twitter, Facebook én Instagram over. Het laatste nieuws is dat er al 82 zelfmoord meldingen zijn gedaan die verband hebben met the purge.

Girlscene plaatst niet de afbeelding die op Instagram rondgaat, maar we kunnen je wel vertellen wat het idee achter 'the purge' is. Purge is geïnspireerd op de horrorfilm die dezelfde naam draagt. De tweede Purge film draait om één nacht waarbij alle misdaden en overtredingen legaal zijn. En dat wordt nu ook in het echte leven werkelijkheid.

Noem het real life horror, want op Twitter ben je niet veilig als je in het verleden naaktfoto's van jezelf naar je toenmalige vriend hebt gestuurd. In Amerika hebben veel meiden en jonge vrouwen te maken met het zogenaamde revenge porn waarbij mensen privéfoto's van andere op Twitter plaatsen uit wraak. 19 juli, op de nacht van de film release, namen verschillende gebruikers Twitter over door die naaktfoto's van exen te plaatsen. 

Mensen zijn niet alleen op Twitter onveilig, ook Facebook wordt overgenomen door the purge. Het bericht gaat ook op Instagram rond en is vergelijkbaar met de inhoud van de horrorfilm. Het idee erachter is dat je op een bepaalde datum tussen 12 uur 's nachts en 12 uur 's middags alles mag zeggen, elke foto mag plaatsen en iedereen mag blootstellen. 

Later verscheen op Instagram een afbeelding waarop staat dat the purge absoluut niet oké is. Mensen worden opgeroepen om vooral niet mee te doen. Er zijn onder andere al 82 zelfmoord meldingen en negen moorden gemeld die waarschijnlijk verband hebben met deze social media trend. 

Girlscene raadt iedereen af om mee te doen aan the purge

Wat vind jij van deze 'trend' op social media?

Bron: The Guardian
Beeld: Reporters

Bedankt voor de tip, Eliana