Fashion

De herfst modetrends van 2014

Ben je klaar voor de herfst? Wij hopen van wel, want de winkels liggen inmiddels weer vol met de nieuwste herfstkleding! En het is best fijn om je kledingkast en garderobe een update te geven. Daarom zetten we alvast 10 herfst modetrends voor je op een rij, zodat je weet wat je kunt verwachten voor het aankomende seizoen. Lees snel verder!

Het belooft een opvallende modeseizoen te worden deze herfst. We zien donkere tinten tegenover felle kleuren en lekkere knitwear tegenover opvallende prints. Een bonte boel, dus! Hierbij presenteert Girlscene je tien herfst modetrends die je moet kennen.


1. Shearling

Shearling (schapenvacht) is hotter dan hot! En laat zo'n warm bontje perfect zijn om te dragen tijdens de gure herfstdagen die binnenkort over Nederland trekken. Ga voor een colour blocking variant à la Miuccia Prada, een opvallende kleur zoals Alexander Wang of houdt het in één kleur zoals Isabel Marant en Burberry Prorsum.

Gezien bij: Burberry Prorsum, Alexander Wang, Marni en Emilio Pucci.


2. Fel

De zomer is voorbij, maar so what? Als je moeite hebt om de zomer los te laten trek je ook gewoon in de herfst je opvallende kleding aan. Brights are in, wat betekent dat felle kleuren meer dan gewenst zijn in je kledingkast. Op de catwalk zie je vooral onverwachte kleurcombinaties zoals gifgroen met fuchsia. 

Gezien bij: Dior, Versace, Narciso Rodriguez en Balmain. 


3. Sweater weather

Jezelf hullen in comfortabele kleding is dit seizoen helemaal verantwoord. Knitwear jurken domineren modeshows meer dan anders. Is een knit jurkje niets voor jou? Ga dan voor verschillende gebreide lagen over elkaar, zoals je ziet bij Céline.

Gezien bij: Céline, Michael Kors, Lanvin en Stella McCartney.


4. Opvallende prints

Prints zijn overal en prints blijven voorlopig in het straatbeeld verschijnen. Deze keer geven designers er een herfst tintje aan! Van BMX invloeden bij Marc Jacobs tot op-art prints bij Dries van Noten… Er is geen ontkomen aan. Ook bij Chanel en Proenza Schouler spot je volop prints.

Gezien bij: Proenza Schouler, Kenzo, Chanel en Acne Studios.


5. Sober

Sober of 'normcore' is dé trend voor meiden die graag netjes naar buiten gaan en door hun simpele look opvallen. De website Style.com omschrijft het mooi: 'standing out by blending in'. Het is perfect voor meiden die opvallende prints en felle kleuren liever links laten liggen.

Gezien bij: Hermès, Victoria Beckham, Jil Sander en Hugo Boss. 


6. Sixties

De jaren '90 kwam tijdens afgelopen seizoenen keihard terug, maar in de herfst spelen de sixties een grote rol. Denk uitlopende jurken en retro prints in combinatie met chelsea boots in de stijl van Saint Laurent.

Gezien bij: Louis Vuitton, Gucci, Valentino en Dsquared2. 


7. Transparantie

Dikkere stoffen maken deze herfst ook plaats voor transparante materialen. Avondkleding is sexy, sheer en vooral lang. Het is de vraag of de strakke, op zeemeerminnen geïnspireerde, jurken daadwerkelijk het halen tot de winkels. En zo ja: dan waarschijnlijk in een subtielere en minder doorschijnende vorm! 

Gezien bij: Rodarte, Jason Wu, Donna Karan en Roberto Cavalli.


8. Fluweel

Bijna elk jaar keert de fluwelen stof terug in het najaar en dit jaar is geen uitzondering. Fluweel is één van dé trends die dit najaar niet mag ontbreken in jouw kledingkast. Van jas tot jurk: wat je maar mooi vindt.

Gezien bij: Tom Ford, Nina Ricci, Elie Saab en Jason Wu. 


9. Choker

Als er één item veel gespot is op de catwalk dan is dat de choker ketting wel. Het blijkt maar weer dat de jaren '90 de huidige designers nog steeds inspireert! De (gothic) choker is het accessoire van ieder modemeisje dit seizoen. 

Gezien bij: Emporio Armani, Erdem, Balenciaga en Marios Schwab. 


10. Rood

Rood is een trend op zichzelf zoals te zien was in Parijs, New York, Milaan en Londen. Rood is wat de klok slaat… Rode jassen, rode broeken, rode rokken, rode pakken, rood alles. Maak het zo bont als je zelf wilt. 

Gezien bij: Dolce & Gabbana, Rag & Bone, Prada en Versace.

Welke trends ga jij dragen en welke trends sla je liever over?

Bron: Style, Fashionista
Beeld: Getty Images

Must reads 👀