News

Jurk van loom-bands verkocht voor €215.000

Dé rage van de afgelopen maanden is toch echt wel loomen. We zijn helemaal verslaafd aan het maken van loom armbandjes en daarnaast is het ook nog eens heel leuk om een creatie van jezelf of een vriendin te dragen. Maar sommige mensen hebben een grotere uitdaging nodig. De rage heeft een hoogtepunt bereikt nu de loom jurk van Helen Wright en Katherine Burnand is verkocht voor maar liefst €215.000!


Bron: eBay

Even een armbandje tussendoor maken, of juist een hele middag creatief bezig zijn met een vriendin: loomen is intussen een hobby geworden van zowat elk meisje. Het geeft een echte kick als je weer een armbandje af hebt, vooral als je een ingewikkeld ontwerp hebt gemaakt en het is gelukt. 

Helen Wright had echter zin in een grotere uitdaging. Zij had bedacht om een jurk van loom-bands te maken. Haar vriendin Katherine Burnand wilde wel helpen en zo werd haar idee gerealiseerd. Katherine zit momenteel zonder werk en vond het wel een leuke activiteit om haar bezig te houden. In totaal heeft ze er 45 uur aan gewerkt tot de jurk eindelijk af was. De jurk met regenboog patroon bestaat uit maar liefst 20.000 loom-bands! Helen besloot haar creatie op eBay te zetten. Ze dacht er ongeveer €66,50 mee te verdienen, maar ze had nóóit verwacht dat de jurk haar zoveel geld zou opleveren… 

Toen de online veiling sloot, hadden 137 mensen geboden op de loom jurk. Het hoogste bod was €215.000 en hiermee heeft de jurk een nieuwe eignaar! "Ik ben nog steeds in shock! We zagen het als een grap. We hoopten om op z'n minst de kosten terug te krijgen, we hadden nooit durven dromen om er zoveel winst op te maken!" vertelt Helen aan Daily Post. 

Voordat Helen en Katherine flink kunnen gaan shoppen, moet er nog één ding gebeuren: de hoogste bieder moet betalen. De twee vrouwen zijn zich hiervan bewust:  "Ik geloof het niet totdat het geld op mijn bankrekening staat", zegt Helen. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe eigenaar daadwerkelijk gaat betalen, ook al staat het in de regels van eBay dat het moet. De website kan de hoogste bieder namelijk niet verplichten om het bedrag echt te betalen. Ach ja, dan zijn er nog 136 andere bieders, toch? 


Bron: eBay

Ben jij ook verslaafd aan loomen? Wat vind je ervan dat een loom jurk voor €215.000 is verkocht: helemaal terecht of belachelijk? Denk je dat de bieder gaat betalen? 

Bron: huffingtonpost, dailypost

Must reads 👀