Dik of dun: je bent mooi zoals je bent

Beauty door Shelley

Maar al te vaak verschijnt er in de media een artikel over een meisje dat na hard trainen en gezond eten veel is afgevallen. Super knap! Maar er zijn ook meiden die het liefst juist aankomen in plaats van afvallen en die verhalen lees je niet vaak. Het gezicht achter het Tumblr-account 'Redefine Beauty' heeft haar eetstoornis overwonnen en showt dan ook met trots haar nieuwe figuur aan de wereld. Want ook haar verhaal mag verteld worden!


Bron

Het meisje, beter bekend als 'Redefine Beauty' op Tumblr, laat een before en after foto zien van haar gewicht. Vroeger was ze niet het slankste meisje van de school, waardoor ze al snel gekleineerd werd en ze zich dus schaamde voor haar figuur. Dit was dan ook de reden dat ze anorexia kreeg, wat je terugziet op de 'before' foto. Tijdens haar studie woog ze zo'n 46 kilo, at ze zo'n 400 à 500 calorieën op een dag en sportte ze zo'n 90 minuten lang, elke dag. En dat terwijl iedereen haar toejuichte om hiermee door te gaan, in plaats van te zeggen dat het zo niet lang door kon gaan. 

Redefine Beauty vond dat het zelf genoeg was geweest en wil door middel van deze before en after foto laten zien dat je met een maatje meer ook mooi bent. Ze hoopt hiermee de mensen te bereiken die haar toejuichten, dat zij inzien dat hoe ze eerst was niet een gezonde manier van leven was. Ook zegt ze op haar Tumblr: ''So fuck you traditional pictures of healthy, I may be fat, but I beat my eating disorder''.

In de titel van haar blog zegt ze het eigenlijk al, want wanneer ben je nou eigenlijk mooi? En wat is 'mooi' überhaupt? Eigenlijk is er geen definitie voor, maar heeft de media ooit eens bepaald dat er maar één soort mooi is. Maar probeer niet te letten op hoe je hoort te zijn volgens anderen, maar hoe je wil zijn volgens jezelf :-)

Bron: Tumblr.com

Wat vind jij onder de definitie 'mooi' vallen?


Pin je inspiratie op Pinbook