Lifestyle

Zo verdien je een zakcentje in de vakantie

Zomervakantie is leuk, maar ook erg duur. Een vakantie kost je in één klap veel geld en doordat je veel meer vrije tijd hebt merk je dat je ook meer uitgeeft aan leuke dingen die je doet. Als je aan het einde van de vakantie naar je bankrekening kijk is de kans groot dat je ervan schrikt. Om dit te voorkomen is het slim om wat bespaartips toe te passen, maar je kunt je vrije tijd ook besteden om een zakcentje bij te verdienen. Hoe dan? Girlscene geeft je een paar tips.


Bron

1. Puilt je kledingkast uit of heb je spullen in je kamer die je eigenlijk niet meer wil hebben? Breng het niet naar het vuil, maar verkoop ze op een rommelmarkt bij jou in de buurt. Gooi je verkoop-skills in de strijd en haal dat geld binnen! Je houdt er niet alleen een zakcentje voor terug, maar ook een lege kledingkast en een opgeruimde kamer.

2. Kinderen hebben misschien vakantie, maar ouders moeten vaak nog werken. De vakantietijd is daarom de ideale periode om oppasadresjes binnen te halen; de kinderen hebben veel vrije tijd en de vaste oppas die een gezin heeft gaat vast ook een paar weken op vakantie. Groot voordeel van oppassen: als je een adresje hebt binnengehaald, dan raden de ouders je vaak aan bij andere ouders en krijg je zo steeds meer adresjes waar je niet eens zoveel voor hoeft te doen!

3. Hetzelfde geldt voor honden; zij moeten uitgelaten worden en laat jij nou net tijd hebben om dat te doen! Eigenlijk is het een win-winsituatie, je verdient geld met het uitlaten van een hond en je kan tegelijkertijd genieten van de buitenlucht wat je toch al wilde doen met het mooie weer. Als je het goed aanpakt, kun je er een echte service van maken.

4. De echte dierenliefhebber kan aanbieden om op huisdieren te passen als de eigenaren op vakantie zijn. Geen enkele huisdiereigenaar wil zijn of haar huisdier te lang alleen laten en als je de ruimte hebt om een huisdier een fijn verblijf aan te bieden, kun je er ook nog leuk mee verdienen. Score!

5. Ben jij super creatief en maak je bijvoorbeeld prachtige sieraden, kan je zelf kleding maken of maak jij mooie schilderijen? Je kunt jouw creaties verkopen om een zakcentje bij te verdienen. Dit kan op Marktplaats, maar ook op Etsy wat een speciaal platform is voor creatieve mensen die hun creaties willen verkopen. Bezig zijn met je hobby en ook nog eens geld verdienen? Yes please!

6. De vroege vogels onder ons kunnen een extra zakcentje bijverdienen met het bezorgen van kranten. Je moet weliswaar vroeg uit de veren, maar het voordeel is dan wel dat je nog de hele dag hebt om iets leuks te doen.

7. Als je super goed bent in een vak, dan kun je bijles geven. Er zijn genoeg leerlingen die in de vakantie een vak moeten bijspijkeren om het volgende schooljaar goed te beginnen. Ouders zijn vaak bereid om voor bijles extra geld neer te leggen, daar kun jij mooi op inspelen.

8. Ben jij goed met je handen en kan je geweldige massages geven? Bied massages aan op het strand, echt wel dat mensen daar voor willen betalen! In andere landen komt het heel vaak voor dat mensen massages aanbieden op het strand, dus waarom niet hier?

9. Als je het leuk vindt om enquêtes in te vullen, waarom dan niet betaald? Op internet zijn er verschillende sites te vinden die geld bieden voor een ingevulde enquête.

10. Leg jij altijd de meest mooie en ingewikkelde vlechten in je haar? Dan kun je hier geld mee verdienen. Ga naar een rommelmarkt of een (gratis) festival en voorzie de mensen van prachtige vlechten.

11. Extra geld verdienen is soms dichter bij huis dan je denkt. Geef bij je ouders aan dat je graag wat extra geld wil verdienen en vraag of ze misschien een taakje voor je hebben waarmee je iets kunt verdienen. Wedden dat je ouders wel geld over hebben om de schuur eindelijk eens op te ruimen of om de tuin er weer leuk uit te laten zien?

12. Je kunt je ouders vragen of ze nog taakjes voor je hebben, maar je kunt dit ook uitbreiden naar je buren of zelfs familie. Een heitje voor karweitje kan veel opleveren!

13. Als er iemand in je omgeving binnenkort jarig is, vraag dan of je zijn of haar verjaardag mag organiseren voor een klein zakcentje. Er zijn veel mensen (vooral oudere mensen) die geen zin hebben om allerlei dingen te regelen, dan ben jij hun reddende engel!

14. Geef jij altijd je mening? Daar kun je ook geld mee verdienen. Bedrijven zijn namelijk benieuwd wat je van hun diensten of producten vindt en willen hier wel voor betalen. Via sites als Opinionbar (en nog vele anderen) kun je je hiervoor inschrijven.

15. Kook jij de sterren van de hemel? Als je een grotere portie maakt dan normaal, kun je jouw heerlijke maaltjes aanbieden op thuisafgehaald.nl. Mensen kunnen jouw gerecht dan bestellen en het vervolgens op komen halen, tegen betaling natuurlijk.

16. Nederlanders zijn gek op gratis producten en in de vakantie worden vaak goodies uitgedeeld op straat. Jij kunt geld verdienen door dit uit te delen! Je werkt meestal op oproepbasis, dat wil zeggen dat je gebeld wordt of een mail krijgt aan het begin van de week of maand met daarin de beschikbare opdrachten.

Heb jij geen zin om een zakcentje bij te verdienen, maar wil je wel tips om de zomer zo goedkoop mogelijk door te komen? Op deze pagina van BOEG (Baas Over Eigen Geld) vind je heel veel tips!


Bron

Hoe verdien jij een zakcentje bij in de zomer? Heb jij nog een andere tip waarmee je geld kan verdienen?

LOVE dit artikel
31 meiden hebben deze blog geloved