Beauty

Budget back to school make-up look

Waarschijnlijk is het ook voor jou weer tijd om de zomer(vakantie) gedag te zeggen en je klaar te maken voor een nieuw schooljaar. Maar hoe zorg je dat je 's ochtends super snel de deur uit kan? Girlscene deelt in ieder geval alvast een snelle én betaalbare make-up look met je zodat je er weer fris en fruitig uitziet! Lees snel verder om de look te zien en de producten te bekijken.

Je hoeft natuurlijk geen make-up te dragen naar school, maar wie dat wel graag doet wil vast wel weten hoe je er snel net iets frisser uitziet! Girlscene's Renée test verschillende producten die (bijna) allemaal heel betaalbaar zijn. Met deze make-up creëer je binnen vijf minuten een eenvoudige maar goede basis look die je de dag door helpt. Kijk maar mee…


Dit zijn de producten voor deze look! Sommigen zijn nieuw, terwijl anderen al standaard in ons make-up tasje zitten. Voor deze basis look heb je het volgende nodig*:
– Primer: Rimmel Fix & Perfect Pro €9,99
– Basis: Catrice 3-in-1 Colour Care Correct Make Up €6,99
– Poeder: Catrice Colour Correcting Mattifying Powder in 010 Delicate Blossom €4,59
– Blush: Catrice Defining Blush in 090 Mandy-rine €3,59
– Wenkbrauwpoeder: NYC Browser Brush-On BRowk Kit in 876 Brunette €3,49
– Mascara: GOSH Crazy Volume €11,49
– Lippenbalsem of gloss: Catrice Beautifying Lip Smoother in 020 Apricot Cream €3,59

*Mix en match producten die jij graag wilt gebruiken. Je kunt altijd iets weglaten en/of andere producten toevoegen! 


Voor & Na


Basis: primer & foundation (of concealer)
Rimmel Fix & Perfect Pro Primer & Catrice 3 in 1 Colour Care Protect Skin Adapting Make Up

Ga het liefst voor een natuurlijke look, want voor een schooldag heb je heus niet veel nodig! Als je een lange dag hebt is het aan te raden om allereerst een primer te gebruiken, zoals Rimmel Fix & Perfect Pro Primer. Dit is een 5-in-1 product dat onder andere poriën opvult en de huid matteert. Bovendien glijdt make-up die je over de primer aanbrengt een stuk makkelijker over de huid. Vervolgens ga je aan de slag met iets van een foundation of BB cream, maar om heel eerlijk te zijn hebben meiden op school dat niet nodig. Daarom is op de foto alleen vloeibare concealer gebruikt onder de ogen en op onzuiverheden in plaats van de Catrice 3 in 1 Colour Care make-up. 


Finishing touch: poeder & blush
Catrice Colour Correcting Mattifying Powder in 010 Delicate Blossom & Catrice Defining Blush in 090 Mandy-rine

Heb je een vettere huid of t-zone aan het einde van de dag? Fixeer dan de basis met wat poeder. De Catrice Colour Correcting poeder is een aanrader! Zeker in combinatie met de primer van Rimmel. Poriën zijn bijna niet zichtbaar en bovendien houdt het de huid goed mat.

Met een blush van Catrice ga je nooit fout. Het pigment is super goed voor de prijs die je betaalt! Om eerlijk te zijn staat de kleur 090 Mandy-rine wel iets mooier op een warme huid in plaats van een koele huid. Verder is het een prima kleur als je het zomergevoel nog even vast wilt houden.


Details: mascara, wenkbrauwpoeder en lipgloss
GOSH Crazy Volume Mascara, NYC Browser Brush-On Brow Kit in 876 Brunette en Catrice Beautifying Lip Smoother in 020 Apricot Cream

Bovenstaand trio is perfect om accenten te leggen op de plaatsen waar nodig. Laten we beginnen met de wenkbrauwen. Als je gezegend bent met volle wenkbrauwen die geen werk nodig hebben: perfect! Als je liever wel de wenkbrauwen bijtekent is het aan te raden om een wenkbrauwpoeder te gebruiken omdat dit een zacht en natuurlijk effect geeft. Een goedkoop kitje vind je bij NYC.

Mascara geeft je vervolgens een open en wakkere blik omdat het je wimpers dikker, donkerder en gekrulder maakt. Het maakt niet zoveel uit welke mascara je kiest, maar op dit moment is GOSH Crazy Volume Mascara één van de favorieten.

Maak het vervolgens af met een verzorgende lippenbalsem of lipgloss. De nieuwe Beautifying Lip Smoothers van Catrice lijken als twee druppels water op de Clarins Instant Light Natural Lip Perfectors! Catrice komt dus met een goede dupe voor slechts een fractie van de Clarins prijs. Bovendien plakt de lipgloss niet erg, geeft het een natuurlijk resultaat en zijn de kleuren goed. 

Et voilà: daar heb je een erg makkelijk make-up look met betaalbare producten. Bovendien is iedereen in staat om dit binnen vijf minuten voor elkaar te krijgen 's ochtends! 

Draag jij make-up naar school? Hoe ziet jouw routine eruit?

Pin je favoriete beauty producten in Pinbook

Must reads 👀