McDonald's burgers die we niet in Nederland hebben

Food door Emma

Mmm, het water loopt ons al in de mond als we aan McDonald's denken. De bekende hamburgers als de Big Mac kennen we wereldwijd en kun je dus ook op vakantie bestellen, maar als je dol bent op de McKroket dan heb je minder geluk. Die heb je alleen in Nederland! Maar wist je dat er ook in andere landen speciale burgers zijn? Zo heb je een zwarte burger in China en een Bratwurst burger in Duitsland. We zetten nog meer speciale hamburgers voor je op een rij!


Australië

Down under kun je deze burger -bestaande uit ei, bacon en spicy tomaat- bestellen. 


Duitsland
Eet je in Duitsland altijd Bratwurst? Dan is deze burger misschien wel wat voor jou. De hamburger bestaat uit drie worstjes met mosterd op een zacht, wit broodje. Als je 'm wil bestellen, vraag dan naar de 'Nürnburger' (maar ze begrijpen je vast ook wel als je vraagt naar de Bratwust burger). 


Japan
De visliefhebber moet deze burger uit Japan proberen. Het broodje bevat een vispasteitje met thousand island dressing. Yum!


Japan
Ook deze twee hamburgers zijn op het menu in Japan te vinden. De rechter burger is de Cheese Fondue Chicken Burger en de linker burger is de Carbonara burger met bacon en kaas die we eigenlijk eerder in de Italiaanse restaurants hadden verwacht.


Japan
Het mag duidelijk zijn: in Japan hebben ze de meeste gekke burgers. De McPork bestaat uit een burger van varkensvlees met sla en zure saus. 


India
Oké, dit is misschien geen burger, maar bijzonder is dit maaltje wel! De McCurry Pan is een hapje van bladerdeeg met kip, curry en groente. 


India
Ook te vinden in India: Chicken Maharaja. Het is eigenlijk gewoon een Big Mac, maar dan net iets anders. 


Frankrijk
Mischien heb je deze CroqueMcDo weleens geprobeerd toen je in Frankrijk was. Het is in ieder geval geen super gekke burger voor ons, want ook in Nederland schuiven we maar wat graag een tosti naar binnen. 


Maleisië
De vleeseter gaat voor de Double Beef Burger, te bestellen in Maleisië. Het is een burger met vlees -veel vlees-, saus en ui. 


Filipijnen
In de Filipijnen heb je een burger met brood dat bestaat uit rijst. Je kunt kiezen of je er een hamburger van rund of kip op wilt. 


Noorwegen
Ook geen hamburger, maar wel een apart gerecht: een wrap met zalm, honingsaus en sla. Dat lijkt ons wel wat! 


Hongarije
Ga je deze zomer naar Hongarije, probeer dan deze hamburger die alleen daar verkrijgbaar is. De McPumpkin Omlett Sandwich heeft geen 'normaal' broodje zoals we dat van McDonald's kennen, maar een bruin broodje met pompoenpitten.


Nieuw-Zeeland en Australië
Geen zin in een burger? In Nieuw-Zeeland en Australië hoeft dat niet. In deze landen hoef je niet per se een Happy Meal te nemen (want laten we eerlijk zijn: dat bestellen we nog steeds wel eens), maar kun je ook gaan voor een menu met pasta en een cadeautje. 


China, Taiwan en Hong Kong
De gekste hamburgers die we ooit hebben gezien zijn in China, Taiwan en Hong Kong te vinden. Je kunt namelijk kiezen of je de hamburger in het wit of zwart wil. Misschien heeft het iets te maken met yin en yang? 

Welke burger is het gekst? Welke burger zou jij wel eens willen proberen? Of heb je er misschien al eentje geprobeerd?

Bron: dailymail, metro.co.uk
Bron beeld: McDonald's