Ik ga op vakantie en neem mee: kleding!

Fashion door Redactie

It’s summertime en ook nog eens vakantie! Of je nu met je ouders naar Turkije gaat, met je vriendinnen naar Ibiza of thuis blijft, vandaag geven wij je tips voor zomerse outfitjes die ideaal zijn om te dragen op vakantie of tijdens zomerse dagen. Want, met een beetje slim inpakken hoef je helemaal niet zoveel kleding mee te nemen. Fashionscene geeft je inspiratie én tips! Kijk je mee?


Bron

De voorpret van een vakantie begint meestal met de koffer inpakken, hoe fijn het ook is om te bedenken dat je binnen enkele uren op een zonnige bestemming bent, een koffer inpakken kan soms ook heel lastig zijn. Want, de grote hamvraag blijft altijd: wat neem ik allemaal mee? Vandaag gaan wij het hebben over de kleding die je het beste mee kunt nemen op vakantie en geven we je inspiratie voor fijne outfitjes. Voor zowel op het strand als voor een avondje uit. Vaak kun je in een handomdraai je look al omtoveren van strand naar avond. Een aantal kledingstukken die de redactie sowieso inpakt en waar we goed mee kunnen mixen en matchen:

♥ Maxi-dress
♥ Spijkershortje
♥ Een losvallend strandjurkje
♥ Je favoriete uitgaansrokje
♥ Slippertjes en één paar stevige stappers
♥ Kimono of kaftan
♥ Hempjes en shirtjes van een dunne stof
♥ Fijne trui Bikini’s


Bron

Bron

Tip numeró uno: check het weer van de bestemming waar je heen gaat en bedenk wat voor activiteiten je wil gaan doen of al op de planning hebt staan. Ga je namelijk voor een echte strandvakantie dan heb je echt geen 3 lange broeken nodig en kun je er het beste maar één meenemen voor de zekerheid. Wel is een fijn vestje of een wat dikker vest slim om in te pakken, bij warme bestemmingen kan het in de avonduurtjes flink afkoelen en dan is een vestje wel zo fijn. 

Heb je geen grote koffer of mag je alleen handbagage mee? Kies dan voor items die je vaker kunt dragen. Een simpele maxi-dress is heerlijk voor als je overdag naar het strand gaat, maar kan ook zeker voor ’s avonds. Draag een paar mooie slippertjes onder je jurk, een likje extra lipstick en gooi dat beach hair maar los. Het is altijd slim om basic items mee te nemen zoals hempjes. Een simpel zwart of wit hempje kun je namelijk al snel opleuken met een statement necklace, of hoed. Daarnaast kun je de hempjes overal bij dragen: op een maxi-skirt, je favoriete party-rokje of boven je spijkershortje voor overdag. Vooral dat spijkershortje moet je niet vergeten want daar kun je letterlijk alles mee combineren. Je kunt beter meerdere gekleurde accessoires meenemen zodat je de basic items kunt opleuken. Zoals gekleurde zonnebrillen en hoedjes. Neem vooral items van dunne stoffen mee in je koffer, deze wegen niets en zo kun je er veel van meenemen (ook al is dat met onze tips niet helemaal nodig ;)).

Ook een kimono/kaftan is erg handig om mee te nemen op vakantie. Als je naar het strand gaat kun je deze gemakkelijk even over je bikini aandoen en omdat hij gemaakt is van een lichte stof is het niet te warm. Ook kun je hem boven een shortje dragen en zo dit kledingstuk voor meerdere looks gebruiken.

Je bikini is natuurlijk iets wat je absoluut niet moet vergeten! Heb je meerdere bikini’s en vind je het leuk om af en toe een andere look te dragen? Lucky you: mixen en matchen met bikini’s is namelijk helemaal hot! Bij H&M en Forever21 heb je bikini’s voor een fijn prijsje. Een bikini-topje kun je altijd matchen met een broekje in één kleur, maar wil je print met print mixen, kijk dan even hier. Daar leggen we namelijk uit hoe je het beste print met print kunt combineren.


Bron

Bron

Bron

Ook de Fashionscene-redacteuren zijn gek op vakanties en delen graag hun tips met jou.

Tess: “Rieten hoedjes zijn voor mij ideaal. Ze zorgen ervoor dat mijn hoofdhuid niet verbrandt en geven je outfit altijd net iets extra’s. Perfect voor een dagje op het strand en omdat ze heel licht zijn kun je ze gemakkelijk meenemen in je koffer!”

Daphne: “Mijn favoriete zomer-item? Met stipt op 1: het high-waisted shortje. Overdag draag ik hem met een simpel hemdje en grote ronde zonnebril, voor een avondje uit combineer ik hem met een crop top en een felle lipstick.”

Emma: “Zonder tasjes ga ik niet op vakantie. Van gehaakt tot een felle clutch, ik neem het altijd mee. Een zwarte maxi-dress krijgt net een beetje extra’s met een leuk tasje en ook voor een avondje uit is een zomers gekleurd tasje handig! Ik combineer de tasjes vaak met basic items.”

Claudia: “Ik ben gek op slippertjes en dan vooral chunky sandals. Helemaal volgens de laatste trends en ze zijn perfect voor een dagje shoppen of een wandeling omdat de sandalen zo fijn lopen!”

Marlien: “Zonder een zwarte strakke rok ga ik niet op vakantie. Tijdens mijn city-trip naar Barcelona droeg ik hem overdag met sandaaltjes tijdens het shoppen en in de avond verwisselde ik mijn sandaaltjes voor sleehakken. Ook kun je de rok met allerlei topjes combineren waardoor je hem meerdere keren tijdens je vakantie aan kunt.”


Bron

Bron

Wat neem jij mee op vakantie?