News

Ren jij als een meisje?

Tijdens gym op je middelbare school heb je vast weleens gehoord dat je rent als een meisje, vecht als een meisje of gooit als een meisje. Niet meer dan logisch, want je bent ook gewoon een meisje. Maar we trekken het ons wel aan wanneer zoiets wordt gezegd. Met het filmpje van Always #LikeAGirl willen ze ons meiden laten inzien dat we ons hiervoor niet hoeven te schamen. Dat wanneer zoiets wordt gezegd, het ook iets positiefs kan zijn in plaats van een belediging.

Als zoiets tegen je wordt gezegd komt het altijd negatief over. Alsof wij meiden niet goed kunnen rennen, gooien, vechten en ga zo maar door. Hierdoor staan we onzeker in onze schoenen en krijgen we al snel het idee dat we het niet kunnen. Het filmpje van Always wil laten zien dat dat helemaal niet nodig is en dat wij jonge meiden, in de puberteit en daarna, zelfverzekerd in onze schoenen mogen staan wanneer zoiets wordt gezegd. Ren ik als een meisje? Nou, dat kan kloppen, want dat ben ik ook!

Always wil ervoor zorgen dat het omgezet wordt naar iets positiefs. Dat we trots zijn wanneer er zo'n opmerking wordt gemaakt en dat we ons er zeker niet voor hoeven te schamen. Op deze manier kunnen we alleen maar groeien en beter worden in wat we doen.

In het filmpje zie je jonge meiden die worden ondervraagd door de organisatie. Zo wordt er aan een meisje gevraagd of 'Like a girl' goed of slecht is. Waarop het meisje antwoordt met: ''I actually don't know what it really is. If it's a bad thing or a good thing. It sounds like a bad thing. It sounds like you're trying to humiliate someone.''

Het filmpje van Always #LikeAGirl gaat ondertussen viral op internet.Wat vind jij van deze reclame? Word jij vaak beledigd met dingen als 'je rent als een meisje'? En zoja, wat doe je er dan tegen?

Pin je inspiratie op Pinbook

LOVE dit artikel
36 meiden hebben deze blog geloved