Help! Bultjes op mijn billen

Beauty door Redactie

Meiden die regelmatig op mysterieuze wijze bultjes op hun billen krijgen: Girlscene staat paraat. Je hoeft niet bang te zijn dat je de enige bent die last heeft van dit fenomeen, want dat ben je niet. En daarom deelt Girlscene tips en tricks hoe je van die rode bulten afkomt. Alhoewel de oorzaak niet altijd bekend is, is er namelijk wel iets aan te doen. Lees snel verder!

Het maakt niet zoveel uit dat (bijna) niemand je billen ziet. Als je daar rode bultjes hebt en je daar een eind aan wil maken is dit artikel iets voor jou. :-)

bron

Hoe de rode bultjes op je achterwerk komen is je misschien een raadsel, maar de volgende dingen kunnen hier invloed op hebben:
- Je draagt een panty, maillot of legging
- Je draagt synthetisch ondergoed
- Je kleding schuurt
- Je douchegel irriteert de huid
- Je hebt een warme kont (echt!-)

Maar wat is de beste methode om de bultjes te voorkomen of te laten verdwijnen? Dat is voor iedereen verschillend. De volgende tips helpen je in ieder geval op weg! 

Katoenen ondergoed
Draag het liefst ondergoed van natuurlijke materialen - zoals katoen - omdat het luchtdoorlatend is. Maar nog belangrijker: het zit fijn en irriteert de huid niet. 

Pas op met lotion en crème
Het kan best zo zijn dat je last hebt van bultjes omdat je een bepaalde bodylotion of crème gebruikt. Vaak bevat dit namelijk parfum en niet iedereen reageert daar goed op. Kies er daarom liever voor om niets te gebruiken of anders een product dat zo basic mogelijk is. Dus hoe minder ingrediënten er op de lijst staan, hoe beter. Laat de lotion of crème ook goed opdrogen voordat je kleding aantrekt.


Keep it clean

Gebruik onder de douche een speciale zeep die helpt om bulten te voorkomen. Lush Parsley Porridge is hier perfect voor! De zeep bevat namelijk onder andere tea tree wat bekend staat om de helende en antibacteriële werking. Het helpt echt om een onzuivere of probleemhuid op te knappen. 

Gebruik deze zeep niet voor je gezicht. ;-)

Spoel de huid af
Spoel de huid goed af na het douchen zodat de laatste restjes shampoo, conditioner en douchegel niet blijven plakken. Droog daarna de huid goed af. Door dit elke keer bewust te doen help je de huid om in een betere conditie te blijven.

Vermijd wasverzachter
Ai, is er iets erger dan jeukende billen? Als je daar last van hebt is het belangrijk om er in ieder geval voor te zorgen dat je geen wasverzachter gebruikt. Wie weet krijg je hier een allergische reactie van. Door wasverzachter te vermijden sluit je uit dat je hierdoor geen reactie krijgt op je billen. 

Douche elke dag
Stap elke dag onder de douche. Vooral als je regelmatig sport! Spoel jezelf af en/of gebruik een milde douchegel die de huid niet irriteert. Op die manier weet je zeker dat oud zweet niet aan je billen blijft plakken.

Zit minder
Het klinkt misschien gek, maar ga minder zitten en/of draag andere kleding. Panty's en strakke broeken zorgen voor wrijving en zijn niet (goed) luchtdoorlatend. Hierdoor wordt het allemaal een stuk warmer rond je billen waardoor bultjes ontstaan. 

Heb jij nog een tip om rode bultjes te voorkomen en te laten verdwijnen?

bron: livestrong, web-health.org

Pin je inspiratie in Pinbook