News

Bikinifoto van meisje met stoma's Facebookhit

Voel jij je wel eens onzeker in bikini omdat je het gevoel hebt dat je met jouw lichaam niet in bikini kunt? Je bent zeker niet de enige. Bethany Townsend had dit ook jarenlang, ze lijdt namelijk aan de Ziekte van Crohn en leeft met stoma's. Toch besloot ze in bikini te gaan en de foto's op haar Facebook te delen. Inmiddels zijn de foto's al duizenden keren geliked over de hele wereld.

Bethany kreeg op haar elfde te horen dat ze lijdt aan de Ziekte van Crohn, een ziekte waarbij je darmen chronisch ontstoken zijn. Bethany werd geopereerd en een deel van haar darmen werd verwijderd. In 2010 kreeg Bethany de volgende klap te verwerken, ze kreeg twee stoma's. Een stamceloperatie mislukte en leverde haar een levensbedreigende bacterie op.

Jarenlang voelde Bethany zich niet goed over zichzelf met haar stoma's, maar in december vorig jaar ging Bethany tijdens een vakantie naar Mexico toch in bikini. De foto's die haar man van haar in bikini maakte plaatste Bethany pas een half jaar later - aangemoedigd door haar man - op Facebook. Maar omdat Bethany haar Facebook op privé heeft staan konden alleen haar vrienden ze zien. Toen ze de foto doorstuurde naar de Facebookpagina voor Crohn-patiënten in het Verenigd Koninkrijk ging het meteen hard. De foto werd in no-time 9 miljoen keer bekeken en 200.000 keer geliked. Bethany is erg blij met de positieve reacties: "Toen ik de stoma's kreeg ging ik kapot. Maar de reacties op deze foto hebben me geholpen om ze te accepteren."

Bethany, die in het dagelijks leven visagiste is, is door het support een stuk zelfverzekerder geworden. Ze hoopt model te kunnen worden. Bethany: 'Ik ben sterk en ik weet nu dat niets me tegen zal houden om mijn doel te bereiken. Ik sta het niet meer toe dat de ziekte van Crohn mijn leven beheerst."

Wij vinden het super stoer van Bethany dat ze de foto's deelt, stoma's zijn niets om je voor te hoeven schamen (ook al begrijpen we dat het in het begin waarschijnlijk heel erg moeilijk te accepteren is). Wij hopen voor Bethany dat ze haar droom om model te worden kan waarmaken.

Bron: Daily Mail / AD

LOVE dit artikel
26 meiden hebben deze blog geloved