News

Bikinifoto van meisje met stoma's Facebookhit

70

Voel jij je wel eens onzeker in bikini omdat je het gevoel hebt dat je met jouw lichaam niet in bikini kunt? Je bent zeker niet de enige. Bethany Townsend had dit ook jarenlang, ze lijdt namelijk aan de Ziekte van Crohn en leeft met stoma's. Toch besloot ze in bikini te gaan en de foto's op haar Facebook te delen. Inmiddels zijn de foto's al duizenden keren geliked over de hele wereld.

Bethany kreeg op haar elfde te horen dat ze lijdt aan de Ziekte van Crohn, een ziekte waarbij je darmen chronisch ontstoken zijn. Bethany werd geopereerd en een deel van haar darmen werd verwijderd. In 2010 kreeg Bethany de volgende klap te verwerken, ze kreeg twee stoma's. Een stamceloperatie mislukte en leverde haar een levensbedreigende bacterie op.

Jarenlang voelde Bethany zich niet goed over zichzelf met haar stoma's, maar in december vorig jaar ging Bethany tijdens een vakantie naar Mexico toch in bikini. De foto's die haar man van haar in bikini maakte plaatste Bethany pas een half jaar later - aangemoedigd door haar man - op Facebook. Maar omdat Bethany haar Facebook op privé heeft staan konden alleen haar vrienden ze zien. Toen ze de foto doorstuurde naar de Facebookpagina voor Crohn-patiënten in het Verenigd Koninkrijk ging het meteen hard. De foto werd in no-time 9 miljoen keer bekeken en 200.000 keer geliked. Bethany is erg blij met de positieve reacties: "Toen ik de stoma's kreeg ging ik kapot. Maar de reacties op deze foto hebben me geholpen om ze te accepteren."

Bethany, die in het dagelijks leven visagiste is, is door het support een stuk zelfverzekerder geworden. Ze hoopt model te kunnen worden. Bethany: 'Ik ben sterk en ik weet nu dat niets me tegen zal houden om mijn doel te bereiken. Ik sta het niet meer toe dat de ziekte van Crohn mijn leven beheerst."

Wij vinden het super stoer van Bethany dat ze de foto's deelt, stoma's zijn niets om je voor te hoeven schamen (ook al begrijpen we dat het in het begin waarschijnlijk heel erg moeilijk te accepteren is). Wij hopen voor Bethany dat ze haar droom om model te worden kan waarmaken.

Bron: Daily Mail / AD

LOVE dit artikel
25 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

70 reacties

 • 5 jaar geleden Stark

  @gnuppi : ik zou niet weten wat ik aanvullend op jouw post zou moeten zeggen. Volgens mij heb ik mijn mening nl al aardig goed verwoord. Ik vind littekens ook niet echt te vergelijken met een stoma, omdat ik littekens (vlekjes de) niet vies vind en elke vrouw ze wel heeft. Afhankelijk van jouw litteken zouden mensen wss niet eens voor je omkijken als je er een zou hebben. Als je echt zou hebben dat onsmakelijk is om naar te kijken daarentegen zou ik een verhulling, waar mogelijk, gepast.

  @lauri; geen zorgen lauri ik zou het ook nooit tegen iemands gezicht zeggen dat ik hun kenmerken smerig vind. Maar gezien dit een 'discussie' is waar om mijn mening wordt gevraagd vind ik dat ik daar wel vrij en eerlijk op mag antwoorden.

 • 5 jaar geleden tiffany

  Inspirerend!

 • 5 jaar geleden Gnuppii

  @ Lauri: die vergelijking is ook dwaas. Mensen moeten bedenken dat je voor een operatie 'ongestraft' met blote buik op staat kan lopen, en na de operatie wordt je opeens raar aangekeken. Ga eens met een fopneus op straat lopen, zo kijken mensen je dan aan.

 • 5 jaar geleden Little Notes

  Waarom zou zo'n meisje nou haar dingen moeten verbergen, zo is ze gewoon! en over iedereen die zegt dat mensen met grote cupmaat en dikke enzo ook niet ermee te koop moeten lopen, dat doen die dus wel en daar zeggen we ook niks van terwijl dat er veel meer zijn.

 • 5 jaar geleden Gnuppii

  Ik vraag me nu alleen wel af hoe sommige mensen erover denken wanneer ik met een bikini rondloop waardoor een (groot!) litteken op mijn buik zichtbaar is. :/

  Dat kan je namelijk ook weel associëren met wonden, erge gebeurtenissen, wat dan ook. Ik snap je punt enerzijds, Stark, maar dit is een ziekte. En de expressie die zij eraan geeft zou geen betekenis hebben wanneer het door iedereen geaccepteerd zou worden dat ook zij een bikini draagt. Elk meisje draagt wel eens een bikini. Dat ze geen high- waist aan wilt trekken, daar geef ik haar gelijk in. Zo zou ik ook geen croptops mogen dragen, terwijl die hartstikke leuk zijn.

  Ik ben benieuwd naar jouw reactie.

 • 5 jaar geleden avalon

  tjeetje wat een katten we weer lekker, ieder zijn eigen ding. Leuk dat dat meisje die foto's laat zien. Als het haar helpt om zich goed te voelen prima toch !!!

 • 5 jaar geleden Tessie

  Ik snap dat mensen het vies vinden, maar ik vind het ook dapper van haar dat ze het toch durft te laten zien. Je hoeft niet perfect te zijn. En je ziet de ontlasting niet eens! Kijk als je het nou heel sterk ruikt snap ik het wel, maar dat is vast niet zo. Iedereen weet toch hoe poep en urine eruit zien? Niet shockerend.

 • 5 jaar geleden Flowerlove

  Wauw wel inspirerend.

  Heb zelf een ontsteking bij mijn darmen maar helaas kunnen ze nog steeds niet vinden wat het is. zo'n 15 cm is ontstoken bij mij maarjaa.... Ze denken dat het Crohn is en een stoma lijkt mij gewoon echt vervelend... DUS RESPECT!!!!!!

 • 5 jaar geleden onetwothree

  Ow, wat is dit triest zeg.. Ik vind het heeeeel dapper dat dit meisje dit doet.

  Mensen die een stoma 'vies' noemen weten duidelijk niet waarover ze praten, ten eerste, een stoma ruik je niet, ten tweede weet zie je niet wat er in zit, je weet alleen dat er ontlasting in komt.

  Stel dat je zelf een stoma zou hebben, dan wil je toch ook gerespecteerd worden? Stel dat je nooit meer in bikini kunnen lopen, dat is toch niet te doen! Een rolstoel, gips, steunkousen en dergelijke hoef je toch ook niet te verbergen, waarom een stoma dan wel? Ik vind het echt heel triest van jullie, ik heb heel veel respect voor haar en dat verdiend ze ook van jullie!

 • 5 jaar geleden Tessa

  ow ow ow, sommige moeten zich een potje gaan zitte schamen hoor. als ik dit meisje zou tegen komen zou ik even kijken wat ze op haar buik heeft, vervolgens zou ik niks anders denken dan wat een stoer chick. en het erge is dat zo meisje onzeker word door van die negatieve reacties... tot het een keertje bij een van die mensen gebeurt en dan piepen we wel anders hoor! hypocriet gedoe allemaal

  veel mensen kunnen nog eens een voorbeeld nemen aan haar!

  maar wat een mooie meid is het hoor! ik vind dat ze haar droom moet volgen!

 • 5 jaar geleden LittleFox

  @stark, ik ben het grotendeels met je eens hoor. Tuurlijk moet iedereen zichzelf kunnen zijn en kunnen dragen wat hij/zij wil, alleen vind ik dus ook dat dit niet zo confronterend hoeft te zijn voor anderen. Een wikkeldoek of een taille bikini o.i.d. had veel uitgemaakt. Dan had zij alsnog haar statement kunnen maken dat ze toch met haar ziekte naar het strand gaat, alleen is het niet meteen zo 'Laat alles maar gewoon zien!!' Wat je zegt over bijv. dat het ook niet echt geaccepteerd word als jij met een grote cupmaat een heel laag of strak shirtje aandoet, of dat als mensen die veel overgewicht hebben in een mini brazil stringbikini'tje gaan lopen bij wijze van spreken, dat is ook té confronterend.

  Het is mooi dat ze over haar onzekerheid heen is, alleen mag het ietsje subtieler.

 • 5 jaar geleden Little Notes

  @stark, ik vind eigenlijk dat je dat niet mag zeggen, je mag het we denken, maar je kan hier echt mensen mee kwetsen.

 • 5 jaar geleden Stark

  Omdat ik dat vind! Ik weet niet hoe het menselijk brein werkt, maar ik zou zeggen dat een bordje in een indirecte verwijzing is naar uitwerpselen ergens op afstand. Een stoma is een zak wat direct ontlasting vasthoudt en iemand bij zich draagt. En ja, als ik op een toilet kom met een (openbare) toilet die niet is doorgetrokken dan vind ik dat ook vies. Openbare in zijn algemeenheid vind ik al geen prettig idee. Er zijn mensen met smetvrees die de gekste dingen vies vinden. Iets vies vinden is nou eenmaal subjectief, de een vind het wel vies en de ander niet.

  En ik wil haar ook zeker niet het recht ontnemen te gaan zonnen. Dat leg ik volgens mij erg duidelijk uit. Iedereen heeft imo recht om lekker te gaan zonnen, maar ze kan ook kritiek verwachten omdat ze nou eenmaal geen mainstream uiterlijk heeft en niet bepaald haar best doet dat te verdoezelen. Dat is haar goed recht, als het haar niks kan schelen dat is dat toch haar zaak. Maar dan mag ik mijn mening hopelijk houden dat ik het onfris vind en ik wss weg zou lopen als zij in mijn zichtveld zou gaan zitten.

 • 5 jaar geleden hannelol.xxx

  @stark je zegt dat je letters niet kunt vergelijken met een zakje, maar waarom is dat zakje juist zo vies? het is toch niet doorzichtig? En als je dan op een openbare wc komt, die stinkt en niet doorgetrokken is, dan denk je toch nog net iets meer aan poep omdat je die poep dan ook werkelijk ZIET. En oké, niemand vind die openbare toiletten ook erg aantrekkelijk, maar niemand gaat dan ook commentaar op de burgemeester geven omdat ie daar openbare toiletten heeft gezet. En ik vind dat ze het recht heeft om lekker te zonnen en ook haar buik te laten bruinen.

 • 5 jaar geleden Stark

  @Lauri, ik vind een rolstoel ook heel anders dan een stoma. En ik denk dat je een bordje met letters niet kunt vergelijken met een 'zakje' waar letterlijk ontslasting in kan zitten. Dat ik het vies vind ik ook heel subjectief, ik denk dat de meesten niet eens weten wat een stoma is of hoe het eruit ziet dus ik kan me voorstellen dat zij je wel na zouden kijken maar niet denken 'iew wat vies'. Mijn reactie was mss ook wel wat dramatisch, dat is een beetje mijn manier van discussieren.

  Ik moet zeggen dat mijn mening hierover ook best hypocriet is, dat geef ik toe. Dit botst namelijk met twee waarden van mij die ik beiden erg belangrijk vind. Enerzijds ben ik een groot voorstander van vrijheid, het principe van vrijheid staat echt heel hoog bij mij. En dat zij de vrijheid heeft om in een bikini rond te lopen. Dat is iets waar ik wel voor kan juichen.

  Echter botst dit met het feit dat ik dit gewoon echt heel onfris vind. Zoals ik al zei, ik associeer stoma's met ontlasting en dat is heel logisch gezien stoma's ontlasting bevatten. Ik vind ook dat alleen maar omdat je vrijheid hebt om te dragen wat je wilt, je dat niet per se moet/hoeft te doen. Wat je ook aantrekt (en hoe je er ook uit ziet) je bent altijd slachtoffer van meningen en ik denk dat als zij zo met haar stoma te koop loopt er niet gezeurd moet worden als mensen hier kritiek op geven. Je ontlokt die zelf door er zo bij te lopen, het is niet mainstream mensen gaan een mening hebben. Ik vind zelf dat ondanks je recht op vrijheid je wel met fatsoen moet kunnen gedragen/kleden binnen een gemeenschap. Ik denk niet dat zij zich iets moet aantrekken van puur en alleen mijn mening, want ik ben maar een persoon. Maar als ze bijv zou merken dat meerdere mensen hier last van hebben of dat het door de meerderheid als onfris wordt ervaren dan zou ik het gepast vinden dat ze er niet zo mee te koop liep. Ik vind deze stunt sowieso erg aandachttrekkerig.

  Bovendien is mijn kritiek niet zo raar. Ik, en vrijwel iedereen, heeft wel probleempunten aan zijn lichaam die verdoezeld moeten worden of die je net beter uit laat komen. Iedereen moet rekening houden met zijn lichaam. Ik heb bijvoorbeeld opvallend grote borsten (cup F) en als iets met een diepe V-hals zou dragen zouden mensen mij ook nakijken van 'doe eens iets gepasts' aan. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de serieuze fysieke pijn die iemand met de ziekte van Crohn heeft, maar qua kledingkeuze zijn de principes imo hetzelfde. Je hebt de vrijheid om te doen wat je wilt, maar dat betekent niet dat het juist is om dan maar een 'I don't care' instelling aan te nemen. Iemand met een ingegroeide teennagels kan imo ook beter geen open schoenen dragen en iemand die zwaar obese is zie ik liever ook niet in een schaarse tie-bikini. Mogen ze dat doen? Tuurlijk! Niemand houdt ze tegen en er is geen wet die het verbied. Is het gepast om te doen? Hmmm, nou liever niet. Vind ik gewoon niet zo sociaal.

  Ik vind ook niet dat mensen met een ziekte of een andere fysieke narigheid moeten worden geweerd van het strand oid. Ik zie alleen niet echt in waarom ze niet gewoon een badpak, een high waist bikini of een op zijn minst sarong oid had kunnen omslaan. Ik vind het heel anders dan iemand die iets heeft wat fysiek gewoon niet afgeschermd kan worden. Ik wil mensen niet het recht ontnemen te zwemmen of aan het strand te liggen, maar ik denk dat dit probleempunt gewoon makkelijk verdoezeld had kunnen worden. Wat ze wss normaal ook wel doet, dit was toch een soort oude foto die prive genomen was en niet iets wat ze vaak openbaar doet.

  En overigens, ik haat het om dit op deze manier aan te geven, maar dat ik dit 'vies' of 'walgelijk' vind is geheel subjectief en mijn mening. Dat jij het niet vies vind haalt niet weg dat het voor mij wel vies kan zijn. Overigens heb ik mijn mening goed onderbouwt en geven ze uitleg over mijn denkwijze, het zou fijn zijn als de kritieken op mijn mening ook maar een beetje onderbouwt werden.

 • 5 jaar geleden Eva

  knappe meid!

 • 5 jaar geleden Little Notes

  @Stark, niet vervelend bedoeld, maar ik zit in een rolstoel en schaam me daar ook voor, maar dat betekent toch niet dat ik nergens meer mag komen omdat mensen het misschien vervelend vinden om naar me te kijken. Daarbij, op het strand staan ook paaltjes met een bordje waar de wc is, dan denk je toch ook aan poep, moeten ze die dan ook weghalen?? Ik snap op zich dat je dat je het onsmakelijk vind, maar bethany probeert denk ik duidelijk te maken dat je je niet moet schamen voor je lichaam ook al is er iets mis aan.

 • 5 jaar geleden jheliss

  "ze loopt ermee te koop"

  watvoor achterlijke reactie's zijn dit, lezen jullie niet ofzo? er staat toch duidelijk dat ze zich jarenlang schaamde en dergelijke.

  dus als jullie een foto in jullie bikini plaatsen is er niks aan de hand, en omdat zij een stoma heeft loopt ze ermee te koop, rot op man

 • 5 jaar geleden Moved.

  Jemig, echt dapper van haar! Ik vind haar op zich ook niet ''minder mooi'' hierdoor, misschien opvallend op het eerste gezicht. Maar dat maakt mij niet echt uit, eigenlijk c:

  (Trouwens, een bedankje voor degenen die stoma hieronder uitlegden xD)

 • 5 jaar geleden BeeYou

  Stoer! Echt respect

 • 5 jaar geleden Dutchy

  @maartjeex in dit geval een zakje op de buik dat (een deel) van de darmen vervangt, als de darmen er uit zijn gehaald door bijvoorbeeld de ziekte van crohn dus (chronische ontstekingen spijsverteringsorganen) In dit zakje komt de poep (je poept het dus niet meer uit, maar het komt er via je buik uit).

 • 5 jaar geleden mermaidhalsey

  Wat is een stoma precies? :$

 • 5 jaar geleden Stylebygina

  Super mooi meisje! RESPECT

 • 5 jaar geleden -

  Prima dat ze dat doet enzo maar waarom wil ze er zoveel aandacht voor? Alsof ze de enige is met een stoma en persoonlijk vind ik het nogal onsmakelijk :') Prima als dat ding gewoon leeg is enzo want zonder dat ding zou het er nog onsmakelijker uitzien maar ik hoop dat ze dat wel gewoon verschoont.

 • 5 jaar geleden Feeuujj

  Ik vind het heel goed van haar dat ze zich niet laat beperken door haar ziekte, maar wat me altijd een beetje stoort is dat het gemeen of ongevoelig is zodra dat je zegt dat je haar niet zo mooi vind. Het is net alsof niemand haar iets mag weigeren omdat ze een ziekte heeft, maar zo werkt het gewoon niet. Als ze model wil worden moet ze dat vooral doen, want ze heeft een prachtig lichaam, maar het moet niet zo zijn dat haar ziekte een soort 'ticket' naar succes is.

 • 5 jaar geleden Dutchy

  Mensen met een stoma kunnen er toch ook niks aan doen dat ze er een hebben? En dan zou je niet eens meer in een bikini kunnen lopen omdat mensen dat vies vinden. Het zijn ook gewoon mensen en ook mensen die veel hebben meegemaakt, vooral op zo'n jonge leeftijd als haar is gewoon echt erg.

  Ben het er wel een beetje mee eens dat ze er een beetje mee te koop loopt, door foto's op facebook te plaatsen maar ze mag absoluut wel gewoon in bikini lopen, zou ik echt niet erg vinden, integendeel, vind wel dat je dan lef hebt.

 • 5 jaar geleden Kelly

  Ik vind het niet zo storend, uiteindelijk zien we alleen maar twee zakjes. Het is gewoon een beeld dat we niet gewoon zijn!

 • 5 jaar geleden Goodlife

  Zou fijn zijn als jullie ook wat meer uitleg/info gaven over wat een stoma nou is.

 • 5 jaar geleden xdanielleeexx

  Voor alle mensen die het niet willen of aan kunnen zien, zoals de woorden "vies" en niet goed voor de dag komen.

  Nou dan kan ik jullie allemaal wat vertellen, wacht maar tot het jouw overkomt! Ik heb ondertussen al 6 jaar een stoma, en ik ben nu 22 jaar oud. Ik vind het af en toe nog steeds zwaar om er mee om te gaan als "jong volwassene"! Ik vind het superknap van het meisje die deze foto's online heeft geplaatst om toch haar droom na te jagen en mensen die zo plat denken dat als je dit hebt dat je jezelf moet verstoppen en er eigenlijk niet mag zijn, als je er "zo te koop" meeloopt zoals sommige mensen hier beweren. Nou mensen nog een wijze les, ga pas oordelen als je er zelf mee te maken hebt of echt iemand kent die er mee te maken hebt. En woorden zoals "vies" etc, poets dan nog lekker een keer goed je tanden, want ik vind je nu al gigantisch uit je mond stinken. Voor die mensen, VEEL SUCCES IN JE LEVEN!

 • 5 jaar geleden Ramona

  Gummuservi. Je leest mijn reactie totaal verkeerd. Ik zeg dat ik het 'viezer' vind, dus niet vies. En daar naast zeg ik dat ik 'bijna zou hopen'. Wat inhoudt dat ik het haar niet toewens. Beter lezen meid. Ik nuanceer mijn opmerkingen. Zelfde geldt voor Rietjuhhx

 • 5 jaar geleden Mint

  Helemaal eens met Gumusservi.

 • 5 jaar geleden Kate

  ik heb zelf ook een stoma, en bij mij heeft het ook even geduurt voordat ik zekerder erover werd, maar dat ben ik nu ook! vind het heel mooi om zulke dingen te lezen! (L)

 • 5 jaar geleden LovelyMakeup

  xDepulso een stoma is een kunstmatige opening in je lichaam die een lichaamsholte met de buitenwereld verbindt. Het is een chirurgische aanpassing aan je lichaam naar aanleiding van een bepaalde aandoening. Een stoma is bedoeld om lichaamsmateriaal zoals ontlasting of urine uit je lichaam te leiden wanneer dat op de natuurlijke manier niet meer kan door een ziekte.

 • 5 jaar geleden xDepulso

  wat zijn stoma's?

 • 5 jaar geleden LovelyMakeup

  Aan de ene kant ben ik het wel eens met Gumusservi, maar aan de andere kant vind ik het niet nodig dat iemand niet in een bikini zou durven lopen vanwege een stoma. Iedereen heeft z'n gebreken en bij de een valt het meer op dan de ander. Deze society is veelteveel gericht op het perfect zijn en perfect uitzien en alle gebreken mogen niet gezien worden. Wat eigenlijk pure onzin is. Je zou jezelf moeten kunnen laten zien zoals je bent en niet zoals anderen willen dat je bent.

  Verder vind ik het heel knap van der dat ze dit durft, en dan heeft ze ook nog een lichaam om jaloers op te zijn!

 • 5 jaar geleden Antsje

  Aan de ene kant heeft stark wel gelijk maar ik respecteer dat het meisjes zichzelf in bikini in het openbaar durft te vertonen en ze heeft een prachtig lichaam!

 • 5 jaar geleden Peluches ♥

  Ik respecteer dit echt van haar, maar ik vind één foto wel genoeg.

  Kijk dat je wilt laten zien aan de wereld dat je dit durft, prima. Maar naar mijn mening is het ook wel weer een beetje om aandacht vragen als je steeds meer foto's gaat posten in je bikini met een stoma.

  ^ Dit is overigens MIJN mening.

 • 5 jaar geleden LikeEva

  wauw wat heeft zij een prachtig lichaam! ik vind het ook fijn voor haar van alle positieve reacties.

 • 5 jaar geleden Je volerai

  Ik ben het voor een groot deel eens met Gumusservi! En mensen, dat wat Stark zei was haar MENING. Maar omdat die iets anders is dan die van de meeste hoeven jullie haar niet gelijk af te zeiken. & - @Ramona- Beetje laag om iemand anders een stoma toe te wensen omdat iemand een andere mening heeft he :').

  Respecteer gewoon het feit dat niet iedereen dezelfde mening heeft en ga gewoon verder met je leven in plaats van er zo'n heisa van te maken.

  Verder vind ik het wel goed van dat meisje dat ze haar stoma nu accepteert en een bikinifoto durft te plaatsen, en ze ziet er verder ook heel goed uit!

 • 5 jaar geleden XLittleprincess

  ik vind het dubbel, maar dit komt omdat ik zelf ook de ziekte van Crohn heb. Ik heb respect voor haar dat ze gewoon in bikini loopt met een stoma, maar aan de andere kant, ik zelf heb crohn, redelijk ernstige vorm, maar ik zou hier niet zo mee rond lopen. mensen gaan je automatisch aan kijken en vragen stellen. ik vind dat niet iedereen hoeft te weten dat ik deze ziekte heb.

  Maar dit is denk ik voor iedereen persoonlijk, ik weet wel dat er op internet op forums waar mensen met crohn zitten niet zo blij gepraat wordt over deze foto. veel mensen vinden dat ze aandacht nodig heeft. ook hier heb ik eigenlijk GEEN mening over.

  denk dat iedereen zelf moet beslissen wat ze doen, of ze wel of niet tonen. ik zou het in iedergeval niet doen. het hebben van ziekte is al erg genoeg, snap niet dat je dan media aandacht wilt.

 • 5 jaar geleden Skitty_

  Wat zijn er toch veel mensen kortzichtig en egoistisch zeg. "Als ik het maar niet te zien krijg". En wat dan nog? Alsof dit meisje er om gevraagd heeft om met een stoma te leven. Gun je medemens ook eens wat al is het iets kleins als in een bikini rondlopen met een ongevraagde ziekte.

  Als er iets afwijkt aan het perfecte plaatje moeten de prinsesjes onder ons gelijk weer janken dat het niet goed genoeg is voor hen. Zet die roze bril eens af en bekijk de wereld zoals die is. Een beetje respect zou echt niet kwaad kunnen.

  Even on topic. Ik vind het super stoer dat Bethany zich durft te vertonen ondanks haar ziekte. Het is niet iets wat je dagelijks ziet en ze zal zich al snel als een vreemde eend voelen tussen de mensen in. Toch het lef hebben om je dan in een bikini te showen ondanks de rare reacties, tja... Je moet er maar tegen kunnen.

 • 5 jaar geleden Oceana

  Ik ben het eens met Gumusservi. Verder inderdaad heel fijn dat ze er zo goed mee om gaat!

 • 5 jaar geleden Soundsoldier

  wauw, over arrogante bullshit gesproken, stark.

  ' ik vind het goed dat ze het doet maar ik zeg hoe ik wil dat je er presentabel uitziet en dus zoiets moet verstoppen' < really? ZO heb ik althans je uitleg samengevat

  je reactie is misschien dubbel maar de ene balanceert de andere ZEKER niet uit.

 • 5 jaar geleden sjinkiie

  Hierdoor krijg ik weer hoop in de mensheid. Ze is prachtig!

 • 5 jaar geleden hannelol.xxx

  @stark ik vind je reactie echt niet kunnen, het is juist heel dapper om toch in bikini durven rond te lopen! Ze heeft toch zelfvertrouwen ook al heeft ze stoma's, en dat heeft niet iedereen. Wat zou jij ervan vinden dat je even zelfvertrouwen hebt en een foto plaatst op het internet en iemand zegt "ik vind dit echt vies en ik moet direct aan poep denken".

 • 5 jaar geleden Ramona

  @ Stark, dan kijk je toch lekker de andere kant op als je zo iemand ziet. Tsjee wat een kortzichtige reactie. Ik zou bijna hopen dat jij ooit een stoma krijgt. Dan kan jij ook lekker niet meer in bikini omdat je dan de hele tijd naar jezelf moet kijken.

 • 5 jaar geleden Ramona

  Ik vind het prachtig. Ik denk ook niet dat ik raar zou opkijken als ik zo iemand zou zien. Ik vind het 'viezer' om een heel dik iemand in bikini te zien (sorry, mijn mening).

 • 5 jaar geleden flowerchild

  @stark zielig om andere mensen naar beneden te halen om jezelf beter te voelen.

  heb hier echt respect voor, had het ff op google afbeeldingen opgezocht en lijkt me echt vreselijk om te hebben :o

 • 5 jaar geleden sacha

  wow sterke vrouw maar ff serieus stark wat een rare reactie

 • 5 jaar geleden -x'Lucindaaaa

  Wauw, wat een mooie meid! En haar lichaam ook zo mooi! Ik vind het zo knap dat ze het laat zien, want ze is ook een gewoon mens. Ze heeft er alleen 2 stoma's bij.

  Echt respectvol dat ze dit doet. Ze zal echt een voorbeeld zijn voor anderen met een stoma of andere lichamelijke issues. Jammer dat de meningen hierover verdeeld zijn..

 • 5 jaar geleden Flame

  Wat een prachtige vrouw. Ik vind het heel knap dat ze dit aan durfde.

 • 5 jaar geleden snowflakes ツ

  Wat een mooie vrouw. Stoer dat ze het toch durfde. Mijn tante heeft ook een stoma en ik weet hoeveel ze zich er voor schaamt. En okay een doorzichtige is miss niet zo fris, maar hier zie je toch niks?

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Wow, echt erg voor haar.

 • 5 jaar geleden LiveWithoutLimitsx

  @Stark. Heb je door wat je zegt!? Jij zegt nu eigenlijk dat ze zich voor jou niet in een bikini mag vertonen omdat je dat 'er onsmakelijk uit vindt zien.'

  Echt, meid, wat is jouw probleem? Het is hartstikke stoer van dit meisje dat ze zich met haar stoma's durft te vertonen. Het zou namelijk kunnen, dat er van die misselijkmakende mensen op deze aardbol rondlopen die haar ermee pesten of weet ik veel gaan doen.

  En die mensen die hier negatief over praten, moeten het verhaal nog maar eens ff goed lezen en beseffen hoeveel moeite het haar überhaupt heeft gekost om zelfvertrouwen op te bouwen.

  Dus @Stark, denk voortaan ff na met wat je zegt en heb respect voor mensen die niet zo'n perfect leven als jij hebben.

  Ik ben het trouwens met @Acrux eens

 • 5 jaar geleden Hailey

  Ik vind het echt heel dapper van haar en ik heb heel veel respect voor wat ze heeft meegemaakt en gedaan

 • 5 jaar geleden Acrux

  Prachtig meisje. Ik vind het dapper dat ze in haar bikini durft te lopen, en ook nog eens een foto in bikini durft te plaatsen! En dan doen wij moeilijk over een vetrolletje..

 • 5 jaar geleden ammique

  Goh, dat vind ik ook wel een vreemde opmerking.. Jij associeert een stoma met poep, maar je ZIET toch geen poep.. Waarom moet zij zich aanpassen, zij kiest niet voor die stoma, dan vind ik het al aanpassing genoeg van haar kant. Je kunt ook gewoon een andere kant opkijken als je het niet wilt zien. Bovendien zorgen mensen die een stoma hebben er echt wel voor dat ze het zakje regelmatig legen ivm lekkage anders, dus dan is het enige wat je ziet een leeg zakje.

  Ik vind het goed dat ze dit gedaan heeft!

 • 5 jaar geleden Stark

  Ik vind niet dat mijn reactie kortzichtig is. Een stoma associeer ik met poep en ik zou het heel onprettig vinden als ik daar de hele tijd naar zou moeten kijken. Ik ben het met jullie eens dat je ze zich niet moet laten belemmeren door haar ziekte. Echter vind ik ook dat het normaal is om gewoon fatsoenlijk voor de dag te komen. Dit is voor mij niet fatsoenlijk. Ik vind niet dat ze alles moet laten omdat ze een stoma heeft, maar ik vind dat ze wel wat meer moeite mag doen om het niet zo obvious te maken.

  Bovendien is ze vrij om te doen en laten wat ze wilt. Tuurlijk kan ze wel een bikini dragen als ze dat wilt. Niemand houdt haar tegen. Maar als je bewust bent je uiterlijk en weet dat je opvallende probleempunten hebt, dan vind ik niet dat je raar moet opkijken als anderen het niet vinden kunnen of denken 'Hm, beter had je dat niet gedaan'.

 • 5 jaar geleden Leonie

  wat een mooie vrouw!

 • 5 jaar geleden Impossible

  Ik vind het best een knappe meid

 • 5 jaar geleden Sargasso

  Ik vind het wel mooi van haar. Ze hoeft zich nergens voor te schamen!

 • 5 jaar geleden Lily

  Ik vind het een beetje twijfelig. Ik vind dat ze zelf mag doen wat ze wil en ik zou er geen probleem van maken.

  Maar ik ken ook mensen (oude kennissen) die een doorzichtige hebben. En als je dát zou doen, dan vind ik dat het niet kan. Heel flauw, maar dan vind ik het echt vies.

 • 5 jaar geleden Sanne

  @Stark wow , ik schrok echt van je reactie. Het komt er dus op neer dat dit meisje niet in bikini kan lopen, omdat andere mensen het weleens vies zouden kunnen vinden? Deze gedachte vind ik walgelijk. Maar goed, dat is jouw mening. Ik vind het erg knap van dit meisje, ze heeft niks om zich voor te schamen.

 • 5 jaar geleden ItsSteef

  @ Stark: Wat een kortzichtige reactie. Je ziet alleen de stoma's, niet wat er in zit. Ik vind dat ze er prachtig uitziet en goed voor haar dat ze zich als een normaal mens wilt voelen en gedragen, in plaats van zichzelf te verstoppen om ANDEREN op hun gemak te stellen.

 • 5 jaar geleden Rocketqueen

  @Stark Waarom vind je dit niet zo fris? Je ziet verder toch geen darm of poep? Ik vind het goed dat ze gewoon in bikini gaat want ze hoeft zich nergens voor te schamen.

 • 5 jaar geleden Stark

  Ugh, sorry dat ik het zeg maar ik vind dit echt walgelijk. Ik snap waarom ze het doet, ik heb er respect voor dat ze zich niet teveel van andere mensen of haar ziekte aantrekt. Maar ik vind aan de andere kant ook dat je jezelf 'presentable' moet maken om fatsoenlijk voor de dag te komen. Ik vind dit niet zo fris, dus ik zou het gepaster vinden als ze niet zo met die stoma in beeld liep.

 • 5 jaar geleden Berrypinklipss

  Ik heb toevalig ook al de ziekte van Crohn nog maar pas 2 jaartjes.

  Ik hoop dat het bij mij niet zo ver komt tot een stoma!!

 1. 1