Travel

Originele vakantiehuisjes in Nederland

26

Heel leuk en aardig die vakantie naar Ibiza met zon, zee en strand, maar je hebt zo'n soort vakantie nu wel gehad en zin in iets anders. Hadden ze maar een drakenei waarin je kon slapen, of een tipitent, of wat dacht je van een echt hobbithuisje? Girlscene kan je vertellen dat dat mogelijk is! Dus pak je spullen bij elkaar en kies één van deze originele vakantiehuisjes uit om in te verblijven, zodat je daarna aan je vriendinnen kunt vertellen dat je in een drakenei hebt geslapen. Hoe tof is dat?!

Girlscene zet 10 originele vakantiehuisjes in Nederland voor je op een rijtje. We zullen jullie niet langer in spanning houden en meteen beginnen met de eerste!


Bron

Misschien heb je al weleens van het pretpark gehoord, want je kunt én in de vele attracties én overnachten in een tipitent! De Girlscene-redactie heeft het over het pretpark Slagharen, dat in de buurt ligt van Hoogeveen. Een tipitent is nét even wat anders dan een gewone tent en doet je denken aan het leven van de indianen. 

In de intro hadden we het er al over, je kunt namelijk overnachten in een drakenei bij Camping 't Schinkel in de buurt van Apeldoorn. Stiekem best leuk om ooit eens in een drakenei te overnachten, al is het maar voor één nacht. Waren we maar weer klein, zodat het niet raar is als je er overnacht. Hihi..


Bron

Oké, het ligt nét niet in Nederland, maar wel dichtbij. Deze luchtbel vind je namelijk in Erezée in buurlandje België. Terwijl je s' avonds je bed in kruipt kun je genieten van alle geluiden in de natuur en de - hopelijk - heldere lucht, waardoor je de sterren vanuit je bed eens goed kunt bekijken. 


Bron

Wow! Je kunt dus ook slapen in een boomtent op Camping de Hertshoorn. De vraag is alleen of het ook lekker slaapt, aangezien je binnenin de tent kampt met halfronde matrassen, maar je kunt er in ieder geval met zijn tweetjes knus in liggen. 


Bron

Voor de fantasy lovers kun je ook overnachten in een hobbit huisje! Je moet dan alleen niet te groot zijn wil je je hoofd niet hoeven stoten tegen het plafond, zoals Gandalf dat had in het eerste deel van Lord of the Rings ;-). Dit huisje vind je trouwens in Castricum bij Camping Geversduin. 


Bron

Vraag jij je stiekem ook weleens af, als je met het openbaar vervoer reist, wat er zou gebeuren als je in slaap valt en de metro waarin je zit wordt afgesloten? Dat kun je nu meemaken, maar dan wel in een tram! Je kunt namelijk slapen in een tram in de buurt van Schagen, bij Controversy Tram Inn. We like!


Bron

Altijd al willen weten hoe het is om in een vliegtuig te slapen met een gewoon bed in plaats van een ligstoel? Dat kan! In Teuge, tussen Apeldoorn en Deventer in, kun je slapen in een echt vliegtuig, die ze hebben omgebouwd tot een luxe suite. Waarom hebben ze dit niet standaard in een vliegtuig? 


Bron

Maar al te vaak zie je in een museum of bij winkels als Ikea een bedstee, waarbij je al gauw denkt 'daar wil ik ook in slapen'. Bij groepsaccommodatie Buitenboel in Brabant is dat mogelijk. Je slaapt dan in een oldskool bedstee, alsof je weer in het verleden leeft. Hoe cool! 


Bron

Wil je romantisch overnachten met je vriendje, maar weet je niet zo goed waar? Probeer dan eens dit romantische hotel in Amsterdam genaamd: Schuilkerkje, dat stamt uit de 18de eeuw. De kerk is volledig omgetoverd tot een luxe hotel, waarin je kunt verblijven. Wil je graag de vroegere sfeer meemaken? Dan moet je echt naar Schuilkerkje, waar je kunt overnachten in het verleden. 

Bron

Je kunt ook in volledige hippie stijl gaan touren met het Volkswagen camperbusje, waarin je onder andere een tweepersoonsbed, keuken, opbergruimte en een bankje vindt. Je kunt dus gaan en staan waar je wil met een jaren 70 look op de wegen van Nederland! 

Thanks voor de tip Nine!

Bij welk verblijf zou jij willen overnachten? En bij welke absoluut niet? 
Pin je inspiratie op Pinbook

LOVE dit artikel
20 meiden hebben deze blog geloved